واکنش سازمان هواشناسی به غلط بودن پیشبینیها
رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه پیش بینی هواشناسی، پیشگویی نیست، گفت: برای پیش بینی های هواشناسی از مدلهای کشورهای فرانسه، انگلیس، آلمان و ژاپن استفاده می کنیم. رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه پیش بینی هواشناسی، پیشگویی نیست، گفت: برای پیش بینی های هواشناسی از مدلهای کشورهای فرانسه، انگلیس، آلمان و ژاپن استفاده می کنیم. به گزارش عرشه آنلاین، سحر تاجبخش مسلمان در نشست خبری با...
رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه پیش بینی هواشناسی، پیشگویی نیست، گفت: برای پیش بینی های هواشناسی از مدلهای کشورهای فرانسه، انگلیس، آلمان و ژاپن استفاده می کنیم.
به گزارش عرشه آنلاین، سحر تاجبخش مسلمان در نشست خبری با اشاره به اینکه پیش بینیها با استفاده از شواهد و مدل های عددی اعلام می شود، اظهار کرد: پیش بینی، پیشگویی نیست و اطلاعاتی است که به روش معادلات ریاضی حل می شود. از خرداد تا شهریور ماه امسال تمام مدل ها حاکی از افزایش بارش در کل کشور به خصوص غرب کشور بود و تا شهریور این مدل ها حفظ شد.
وی افزود: تا مهرماه هم روند افزایش بارش را داشتیم اما در آبان و آذر پیش بینی بارش ها اتفاق نیفتاد. طی دهههای اخیر پیش بینی کوتاه مدت و بلندمدت بر اساس احتمالات است، الگوها بارشهای بالاتر از نرمال نشان می داد که آنرا اعلام کردیم.
وی با اشاره به پیش بینی های نرمال و فرانرمال به خصوص غرب کشور، گفت: 30 تا 50 درصد هم این احتمال وجود دارد که این اتفاق نیفتد.
رئیس سازمان هواشناسی گفت: روند افزایش قابل ملاحظه دما باید بررسی شود، شاید همین مورد یکی از اصلی ترین عوامل بود که اجازه نداد رطوبت به منطقه ما بیاید. حتی اگر این اتفاق نمی افتاد باید این را در نظر داشته باشیم که هوای خشک و نیمه خشک در ایران حاکم است.
تاجبخش درباره پیش بینی بارش ها در زمستان اظهار کرد: در خصوص زمستان هم بارشها کمتر از نرمال است، اما با توجه به اتفاقات روی داده در حوزه تغییر اقلیم باید سناریو های بدبینانه را مدنظر قرار دهیم. حتی اگر زمستان پربارشی داشته باشیم، منابع آب کشور با بارش ها جبران نمی شود.
وی در خصوص دلیل بارشهای بالا در ترکیه (مناطق مرزی با ایران) و عدم بارش در همان مناطق در داخل کشور و احتمال بارورسازی ابرها، گفت: باروری ابرها موضوع علمی قابل انجام و قابل بررسی است. سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده فعالیت ها به عنوان عاملی برای حل مشکل خشکسالی می تواند مورد بررسی قرار گیرد. در برخی مناطق با باورسازی ابرها، افزایش بارش ها تجربه شده است. اما سازمان جهانی هواشناسی بارورسازی ابرها را به عنوان راه حلی عملیاتی برای حل مشکل خشکسالی توصیه نشده است.
رییس سازمان هواشناسی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه از مدلهای هواشناسی چه کشورهایی استفاده میکنید، اظهار کرد: ما از مدلهای کشورهای فرانسه، آلمان، انگلستان و ژاپن استفاده می کنیم، این مدل ها نیز افزایش بارشها در پاییز امسال را فرانرمال نشان می داد.
منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند-
خرابکاری و حمله سایبری در جایگاهای سوخت بنزین
-
قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
-
خبر ترسناک از تهران 8 سال دیگر
-
اختلال در پمپ بنزینها / توقف سوخت گیری در جایگاههای بنزین / ماجرا چیست؟
-
فال قهوه روزانه امروز دوشنبه 27 آذر 1402 / قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
کتک زدن دانش آموز توسط معلم شیرازی / برخورد با معلم خاطی
-
تامین اجتماعی پرسپولیس را می خرد / درخواست «شستا» از وزارت ورزش