واکنش محمد علی نجفی به نسخه سینمایی «سربداران»
محمدعلی نجفی که در تدارک ساخت یک فیلم سینمایی به کارگردانی محمدرضا عرب است، درباره تهیه یک نسخه سینمایی از سریال «سربداران» میگوید، بیشتر ترجیح میدهد به آینده فکر کند تا گذشته چون آنچه درنظرش بوده را براساس شرایط خود، 40 سال قبل در «سربداران» نشان داده است.
اخیرا محمدرضا ورزی اعلام کرده که از سریال تاریخی و دهه شصتی «سربداران» ساخته محمدعلی نجفی یک نسخه سینمایی 92 دقیقهای مونتاژ کرده و از آنجا که به دلیل اوضاع نامطلوب ناشی از شیوع کرونا امکان برپایی برنامهای برای رونمایی از آن نیست، پیشنهاد نمایش این فیلم را در حاشیه جشنواره فجر امسال مطرح کرده است.
دراینباره نجفی که این روزها ریاست هیات مدیره خانه سینما را هم برعهده دارد، در گفتوگویی با ایسنا بیان کرد: من فیلم را ندیدهام، فقط در مقطعی آقای ورزی با من صحبت کردند و علاقهمند بودند که این کار را (تهیه یک نسخه سینمایی از سربداران) انجام دهند. من هم به دلیل اعتمادی که به ایشان داشتم، گفتم به نظرم اشکالی ندارد ولی دیگر از جزئیات فیلم اطلاعی ندارم. در این حد در جریان بودم که یک بار گفتند، میخواهند چنین کاری را انجام دهند و یک بار هم گفتند که در حال انجام کار هستند.
او درباره اینکه آیا تمایلی ندارد که زودتر این نسخه سینمایی را ببیند؟ گفت: حقیقت را بخواهید خیلی تمایلی ندارم، چون من حدود 40 سال قبل کاری را با شرایط خودم انجام دادم که نظرم هم در آن بوده ولی بعد چیزهایی تغییر کرد مثل "تیتراژ" که مفهوم داشت. برای آن تیراژ آقای عالمی که خدا رحمتش کند، خیلی زحمت کشیده بود و با هم روی آن کار کردیم. در واقع میخواهم بگویم گاهی در ایران یک چیزی 10 بار پخش میشود، به راحتی آن را تغییر میدهند، جایگاه مالک معنوی اثر مطرح نیست و خیلی راحت دیگران درباره یک کاری تصمیم میگیرند، به همین دلیل من ترجیح دادم درباره همه چیز سکوت کنم.
نجفی در پاسخ به اینکه آیا نگرانی ندارد که جریان اصلی و خط فکری اثرش در تبدیل به یک نسخه سینمایی دچار تغییر اساسی شده باشد؟ گفت: وقتی شما یک کتاب بنویسید و بعد یک نفر دیگر بخشی از آن را جدا کند و جداگانه بنویسد، دیگر آن کتاب متعلق به شما نیست. من هم سعی کردم با گذشته خودم زندگی نکنم و به آینده فکر کنم. آقای ورزی فردی زحمتکش و علاقهمند است که خیلی به «سربداران» وابسته بود و گفت هرچه یاد گرفتم از این سریال بوده است. من هم نخواستم مانع احساس او شوم اما خودم احساس خاصی نسبت به این کار ندارم، چون اگر شما صاحب یک اثر باشید بخصوص وقتی هم تهیهکننده و کارگردان آن بودید و هم مشاور نویسنده، و علاوه بر تمام اینها ایده هم از شما بوده و قبل از انقلاب آن را به صورت تئاتر اجرا کردهاید و بعد از انقلاب به شکل «سربداران» ساختهاید، انتظار دیگری پیش میآید؛ مثلا توقع این است که صدا و سیما با من تماس میگرفت و میگفت که شما مالک معنوی این اثر هستید و حقوق معنوی دارید، مثل همه جای دنیا که وقتی فیلمی ساخته شده و بعد از سالها تصمیم گرفته میشود آن را نمایش دهند آن مالک حقی دارد ولی وقتی اینجا این چیزها برایشان مطرح نیست، معنا و مفهومش این است که با مقوله فرهنگ و هنر بیگانهاند. پس دیالوگی هم برقرار نمیشود و من هم صحبتی نمیکنم.
این معمار و کارگردان فیلمهای «جنگ اطهر» و «عشق طاهر» که طراحی صحنه فیلمهای سینمایی «قرمز» و «شیدا» را هم برعهده داشته است، درباره پروژه جدید سینمایی خود با نام «کوجه مروی» هم گفت: این فیلم به کارگردانی محمدرضا عرب ساخته میشود و من تهیهکننده آن هستم و همه هدف ما این است که ان شاءالله پاییز فیلم را کلید بزنیم.
او در پاسخ به اینکه آیا فیلم برای حضور در جشنواره فجر آماده میشود؟ افزود: نمیدانم به جشنواره میرسد یا خیر، به آن فکر نکردهام اما فعلا به دلیل شرایط، در حال تدارک برای شروع فیلمبرداری در پاییز هستیم.
رییس هیات مدیره خانه سینما همچنین درباره واکسیناسیون اعضای خانه سینما گفت: پیگیریهایی را در این باره انجام دادیم و اخیرا هم جلسه داشتیم و خیلی امیدواریم که انشاءالله این کار انجام شود، اما فعلا منتظریم که زمان آن را خبر بدهند.
انتهای پیام