وجود 38 میلیون مشترک در حوزه برق / جامعه خوش مصرفی نیستیم
وزیر نیرو گفت: جامعه خوش مصرفی نیستیم، در صورت مصرف درست دیگر نباید از تحریم با ما حرفی بزنند چرا که چنین جامعه ای، جامعهای تاب آور بوده است.
بهگزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پاون؛ رضا اردکانیان وزیر نیرو روز سهشنبه در آیین بهره برداری همزمان پروژههای توسعهای شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور که در چارچوب سیزدهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در سفر به استان همدان از طریق ویدئو کنفرانس انجام شد، اظهار کرد: در بخش آب، جدای از آب شرب همدان که در اولویت است، گشایشهایی هم در ارتباط با تامین آب صنایع صورت گرفته و اخیرا" بعد سالها متوجه شدیم اصلاحیهای برای دستور العمل مواد 27 و 28 مربوط به آبهای زیرزمینی صادر کنیم.
وی از تخصیص جدید حدود 8 میلیون مترمکعب در سطح کشور از محل برخی صرفه جوییها و پر کردن چاههای غیر مجاز خبر داد و گفت: از این میزان، اخیرا" برای تامین آب صنایع همدان، دو میلیون و 800 هزار متر مکعب آب زیرزمینی از محل صرفه جویهای صورت گرفته و تعادل بخشیهای انجام شده به استان ابلاغ شده و علاوه بر این، سه میلیون متر مکعب پساب برای منطقه ویژه و 600 هزار متر مکعب دیگر برای پتروشیمی هگمتانه همدان تخصیص داده شده است.
اردکانیان گفت: ماموریت اصلی این است که در حین تلاش برای پر کردن حفرهها با نگاه به داشتهها و پردازش آنها احساس رضامندی را در جامعه افزایش و بر این اساس جامعه را تاب آورتر کرد.
وی با اشاره به تجلی این معنا در خیلی از نقاط کشور بویژه همدان گفت: این تدبیر و هنرمندی است که مسوولان اجرایی را هم انگیزه مندتر و دلگرمتر کرده و فضای همکاری، هماهنگی و همدلی را بیشتر و دستگاههای ستادی را به توجه، حمایت و پشتیبانی موظفتر میکند و امید است توفیق داشته باشیم در خور هموطنان عزیزمان در استان همدان بویژه در یک سال و نیم باقی مانده دولت دوازدهم به وظایف خود بهتر عمل کنیم.
اردکانیان از تشکیل نشستی با حضور استاندار همدان و مدیران استانی و ستادی در آینده نزدیک برای مرور برنامههای اجرایی در خصوص تامین انرژی برای استان، تامین منبع مطمئن و پایدار آب شرب و تامین منابع مالی لازم برای اجرا کردن پروژهها خبر داد و گفت: هر دو موضوع مورد تاکید وزارت نیرو است و تلاش خواهد شد در آن دولت هر دو موضوع به نقاط روشن، پایدار و برگشت ناپذیری برسد.
وی با بیان این که توسعه استان مستلزم تامین آب و انرژی کافی و اصلاح شیوههای مصرف است، افزود: در بخش برق هم ساز و کارهای خوبی تدارک دیده شده و در صدد هستیم از محل لایحه بودجه 99 که در مجلس در دست بررسی است راهکارهای مناسبتری تدارک دیده تا منابع تامین شود.
وزیر نیرو با اشاره به بهره برداری یک نیروگاه خورشیدی 7 مگاواتی، یک نیروگاه مقیاس کوچک و مجموع پروژههای شبکه توزیع برق با 160 میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان همدان گفت: امسال حدود 4 هزار و 300 پروژه مهم را در بخش توزیع برق توانستیم در کشور به بهره برداری برسانیم که از محل اجرای اینها 721 هزار مشترک جدید به خانواده برق اضافه شدند.
وی افزود: این مشترکان در روستاهای بدون برق و بخشهای صنعت، کشاورزی و تجاری بودند که هم اینک نزدیک به 38 میلیون مشترک در حوزه برق در کشور داریم.
وزیر نیرو با اشاره به بهرهبرداری طرحهای مهم اصلاح و بهینهسازی شبکه برق، هوشمندسازی و اتوماسیون با دو هزار میلیارد تومان در کشور گفت: تا پایان امسال 227 پروژه بزرگ با 33 هزار میلیارد تومان در سراسر کشور بهره برداری میشود و هر هفته تعدادی از اینها رسما در مدار بهره برداری قرار میگیرد.
اردکانیان با تاکید بر ضرورت اصلاح مصرف در زمان تحریم، مصرف انرژی در بخشهای مختلف را اصلیترین چالش کشور عنوان کرد: جامعه خوش مصرفی نیستیم. در صورت مصرف درست دیگر نباید از تحریم با ما حرفی بزنند چرا که چنین جامعه ای، جامعهای تاب آور بوده و از خود به این سادگیها ضعف نشان نمیدهد.
وزیر نیرو گفت: وقتی در خانوادهای آب و برق صحیح مصرف شود نمیتوان نسبت به مصرف صحیح دیگر منابع هم بی تفاوت باشیم.
وی افزود: تلاش خواهیم کرد وظیفه ملی خود را در این زمینه انجام دهیم. حرکتهایی را شروع کرده ایم. در صدد هستیم زیرساختهای لازم را برای برقی کردن موتورسیکلتها به عنوان یکی از آلوده کنندهترین وسایل نقلیه فراهم کنیم.
وی همچنین از برنامه ریزی برای اجرای طرح جایگزینی یک میلیون کولر گازی فرسوده و غیراستاندارد در مناطق گرمسیری کشور خبر داد و افزود: 5 میلیون کولر گازی در مناطق گرمسیری وجود دارد که این کار به صورت برد - برد و در مدت سه سال با مشارکت سازندگان داخلی و حمایت سازمان برنامه و بودجه انجام خواهد شد.
اردکانیان گفت: هزینه کار کردن با کولرهای غیر استاندارد و پر مصرف بسیار بالاست. هم برای خود مردم که رقم قابل ملاحظهای پول برق میدهند، هم برای وزارت نفت که باید رقم قابل ملاحظهای گاز به ما بدهد و هم خود وزارت نیرو که باید این میزان انرژی مورد نیاز را تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: از این طریق، دو میلیارد متر مکعب گاز در اثر تبدیل این کولرها صرفه جویی میشود. 350 میلیون دلار منفعتی است که این گونه از دست میدهیم که با صادرات گاز میتوانیم آن را عاید کشور کنیم. با این روال، 1600 مگاوات در تابستان با اصلاح مصرف در این بخش صرفه جویی میشود.