جمعه 9 آذر 1403

ورودی کرونایی‌ها به بیمارستان‌های اصفهان تا 50 درصد کاهش داشت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ورودی کرونایی‌ها به بیمارستان‌های اصفهان تا 50 درصد کاهش داشت

اصفهان - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: طی 10 روز گذشته در اجرای طرح محدودیت های کرونایی ورودی به اورژانس‌های این استان 30 تا 50 درصد کاهش داشته است.

به گزارش ایرنا، بهروز کلیدری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بیماران بستری در استان بین 25 تا 30 درصد کاهش داشت این در حالی است که در روزهای آخر آبان ماه به روزهای خطرناک و بحرانی نزدیک شدیم، تعداد بیماران بستری به 2 هزار و 200 بیمار رسید.

وی بیان کرد: در زمان حاضر هزار و 550 بیمار مبتلا به ویروس کرونا بستری در استان هستند که طی روزهای گذشته در بیمارستان الزهرا کمتر از 400 بیمار بستری را شاهد بودیم از این رو فضای خوبی برای تنفس و خدمت رسانی بیماران ایجاد شده است.

کلیدری خاطرنشان کرد: اگر در همین مسیر ادامه یابد به زودی به آمار و ارقام قابل قبولی در استان دست می‌یابیم همچنین آثار محدودیت‌های 2 هفته گذشته از هفته آینده ظاهر می‌شود.

به گفته وی امیدواریم تا پایان آذر آمار کمتری در استان را به واسطه محدودیت‌های ایجاد شده تجربه کنیم.

وی گفت: از ابتدای شیوع کرونا در اسفندماه تا تاریخ 11 آذرماه در استان اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل) 63 هزار و 500 نفر بیمار بستری شدند که متاسفانه از این تعداد 6 هزار و 700 نفر که شامل تست مثبت و منفی یا مشکوک به کرونا بودند، جان خود را از دست دادند.

کلیدری با بیان اینکه بیش از 3500 نفر از فوتی‌ها تست مثبت بودند، افزود: بین 10 تا 12 درصد از مرگ و میرها در مراکز مختلف بیمارستانی بستری بودند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: 2.7 درصد از مجموع مبتلایان کرونا در استان اصفهان جان خود را از دست دادند.

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در آذرماه شرایط به لحاظ بستری بیماران براثر کرونا بهتر شود همچنین آمارها نشان می‌دهد طی 10 روز گذشته میزان مرگ و میرها نسبت به ماه آبان 15 درصد کاهش داشته است.

به گفته کلیدری تاکنون 650 مادر باردار مشکوک و مثبت قطعی کرونا در بیمارستان بستری و متاسفانه 11 نفر جان باختند.

وی ادامه داد: از ابتدای بحران کرونا تاکنون 4400 نفر از کادر درمان شامل پزشک، پرستار، خدمه، بهیار و آزمایشگاه که مستقیم با بیماران کرونا مرتبط بودند گرفتار شدند و تاکنون 12 نفر از همکاران را در رده‌های مختلف شغلی از دست دادیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: شرایط بسیار شکننده است و عادی انگاری نسبت به بیماری به تجربه تلخ ماه‌های تیر، مرداد و شهریور منجر خواهد شد ولی اگر مردم پایبندی خود را به قواعد حفظ کنند به شرایط عادی‌تر نزدیک و شرایط درمان قابل قبول می‌شود.

به گفته وی تاکنون 166 بیمار در گروه سنی زیر 18 سال براثر کرونا جان باختند.

کلیدری از اصناف، سیاستگذاران و مردم برای رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی و اجرای محدودیت‌ها تشکر و قدردانی کرد و افزود: رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی و پایبندی به محدودیت‌ها بهبود وضعیت را در استان شاهد هستیم.

 نباید نسبت به کرونا عادی انگاری شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: اگر نسبت به شیوع کرونا عادی انگاری صورت بگیرد و مردم پروتکل‌های سختگیرانه را رعایت نکنند شرایطی که در اردیبهشت تجربه کردیم ممکن است موج‌های سنگین کرونا در استان به وجود بیاید.

وی ادامه داد: خواهش ما از عوامل تاثیرگذار در کاهش تعداد بیماران این است که توجه به قواعد درخصوص کنترل بیماری به صورت جدی توجه کنند.

کلیدری با بیان اینکه نباید معیشت مردم و اصناف آسیب ببیند، تصریح کرد: پیشنهاد مجموعه دانشگاه علوم پزشکی این است که بازگشایی‌ها به صورت مرحله بندی صورت بگیرد و محدودیت زمانی عصر همچنان ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به دورهمی‌های خانوادگی بیان کرد: ادامه داشتن محدودیت‌های شبانه و تردد می‌تواند دورهمی‌های خانوادگی را محدود کند که باید سیاستگذران کلان در استان و کشور به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سیاستگذاران خواست، آزادسازی محدودیت ترددهای شبانه به عنوان آخرین مرحله در نظر گرفته شود.

کلیدری با اشاره به بیمارستان‌های درگیر کرونا گفت: با توجه به سیر صعودی بیماران بستری در آبان ماه آرایش جدیدی از تخت‌ها ایجاد شد و بیمارستان‌های الزهرا، شریعتی و عیسی بن مریم به حداکثر ظرفیت رسیدند.

وی با بیان اینکه بیمارستان‌های غیردولتی مانند میلاد، عسگریه و خانواده به چرخه بیمارستان‌های درگیر کرونا در آبان ماه اضافه شد، اظهار کرد: از تعداد 1300 بیمار بستری روزانه حدود هزار بیمار در بیمارستان‌های دولتی و 300 بیمار در بیمارستان‌های خصوصی و خیریه خدمات دریافت کردند.

کلیدری بیان کرد: از ابتدای بحران کرونا آزمایشگاه‌هایی مشغول ارزیابی و شناسایی بیماری در بیماران بودند همچنین به 11 آزمایشگاه خصوصی هم مجوز و به چرخه نمونه گیری از بیماران وارد شدند.

 در آبان ماه 60 درصد تست‌های کرونا مثبت بود

وی ادامه داد: در آبان ماه تا سه هزار تست در روز انجام می‌شد که حدود 60 درصد تست‌های روزانه مثبت بود، طی روزهای اخیر میزان نیاز به آزمایشگاه پی سی آر کاهش و میانگین حدود 1500 تست در استان انجام می‌دهیم زیرا متقاضی کاهش یافته است که از این تعداد حدود 500 نفر بیمار در روز شناسایی می‌شوند.

وی با بیان اینکه عمده شهرستان‌های استان به واسطه اعمال محدودیتها از محدوده قرمز خارج و وارد رنگبندی نارنجی و زرد شدند، افزود: سه یا چهار شهرستان استان همچنان در وضعیت قرمز باقی ماندند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات صورت گرفته تجویز داروی فاویپیراویر عوارض کبدی و کلیوی در بیماران برجا گذاشته که در این روزها کمتر تجویز می‌شود.

وی ادامه داد: براساس مستندات داروی رمدیسیویر تنها 3.5 روز بستری بیمارستان را کاهش می‌دهد و بر کاهش مرگ و میر تاثیری ندارد.

کلیدری گفت: البته داروهای تجویزی اثرات مثبت و منفی دارد، شاید انتخاب بیماران با توجه به بیماری زمینه‌ای اصلی ترین نکته در تجویز دارو است.

وی بیان کرد: پس از 10 ماه از تجربه بیماری کرونا در استان به نتیجه رسیدیم که آنچه به بیماران کمک می‌کند مراجعه زودهنگام به بیمارستان و بستری در صورت نیاز، حمایت خوب تنفسی به بیماران و اکسیژن مورد نیاز و مراقبت از بیمار در راستای بیماری زمینه‌ای کنترل نشده است.

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، عمده بیمارانی که بیماری زمینه‌ای کنترل نشده داشتند عمدتا دیابت بوده است.

وی تصریح کرد: مراقبت از بیمار برای کنترل بیماری زمینه‌ای سومین پایه درمان است.

براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنوون 975 هزار و 951 نفر در کشور به کرونا مبتلا شدند و 48 هزار و 628 نفر بر اثر این بیماری جان باختند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*