ورود بیش از دو سوم فاضلاب کرمانشاه به قره سو یک بحران جدی است
کرمانشاه - ایرنا - معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه با تاکید بر شکلگیری یک عزم جهادی برای نجات رودخانه «قره سو»، ورود بیش از دو سوم فاضلاب کلانشهر کرمانشاه به این رودخانه را یک بحران جدی دانست.
«آذر ولیزاده» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه از سال 97 تمام تلاش خود را برای نجات قرهسو به کار بسته است اما کمبود اعتبارات شرکت آبفا برای راهاندازی مدولهای تکمیلی تصفیهخانه به در بسته خورد.
وی ادامه داد: از طریق استاندار کرمانشاه رایزنیهای جدی و مفصلی با وزرای اقتصاد و دستگاههای مربوطه در مرکز انجام شد اما شرایط کشور و بحرانهای آن تا این لحظه باعث شده نتایج قطعی به دست نیاید.
ولی زاده اظهار داشت: دادستانی کرمانشاه و سازمان حفاظت محیط زیست هم همواره پیگیر وضعیت ساماندهی این رودخانه هستند اما تزریق اعتبار سنگین هزار میلیارد تومانی فعلا از هیچ طریقی امکان پذیر نشده است.
وی با اشاره به آغاز فعالیت مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، ابراز امیدواری کرد مدیر جدید در بررسی مجدد هزینه و استفاده از توان داخل کشور برای راهاندازی مدولهای بعدی کمک گرفته شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه گفت: به نظر میرسد اگر از توان شرکتهای داخلی که در زمینه راهاندازی تصفیهخانهها کار میکنند استفاده شود با اعتبارات کمتری میتوان به هدف رسید.
ولیزاده با بیان اینکه نجات قرهسو یک عزم جهادی میخواهد که خوشبختانه آغاز شده و تا رسیدن به مقصود نیاز به پیگیری مستمر دارد، افزود: وظیفه اداره کل محیط زیست کرمانشاه به عنوان یک دستگاه ناظر را نظارت بر وضعیت این رودخانه دانست و گفت: از سال 97 مکاتبات، جلسات و پیگیریهای مجدانه این اداره کل باعث شد اقدامات خوبی برای نجات این رودخانه مهم استان شکل بگیرید.
وی یادآوری کرد اگر مشکل اعتبارات حل شود امیدوارم تا پایان سال 99 بخش مهمی از آن نیز راهاندازی گردد.
ولی زاده با اشاره به اینکه همه مردم کرمانشاه آرزو دارند روزی قرهسو با پرندگان زیبای شناور بر آن زندگی و احیا دوباره را تجربه کند، اظهارداشت: این آرزوی مردم استان نیازمند عزم جدی نمایندگان جدید استان در مجلس شورای اسلامی است.
وی ادامه داد: اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه تلاش خود را برای ساماندهی این رودخانه انجام داده و به شدت پیگیر هستیم و مردم بدانند این اداره کل به عنوان یک دستگاه ناظر روی این مساله اهتمام جدی دارد.
او اضافه کرد: قرهسو برای ما یک اولویت مهم زیست محیطی است و خوشبختانه این اهتمام باعث تغییرات و نزدیک شدن به راه حلهای خوبی شده است که امیدواریم بزودی نتایج آن به بار بنشیند و هیچ وقت به عنوان خادم مردم خسته نشدیم و مدام پیگیری های ما تا رسیدن به نتیجه ادامه خواهد داشت.
وی گفت: معتقدم اگر میخواهیم کرمانشاه در بحث گردشگری موفق شود باید قرهسو از وضعیتی که الان در آن قرار گرفته خارج شود.
رودخانه قرهسو از سراب روانسر واقع در 50 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه سرچشمه میگیرد و با جهت شمال غربی به جنوب شرقی جریان پیدا میکند. در 15 کیلومتری کرمانشاه رودخانه رازآور و شاخههای فرعی آن به قرهسو میریزد.
19 آذر 98 «رضا اردکانیان» وزیر نیرو در جریان سفر رییس مجلس شورای اسلامی به استان کرمانشاه در جمع مدیران استان با اشاره به اهمیت ساماندهی رودخانههایی همچون قرهسو کرمانشاه گفت: در بودجه سال آینده (99) اعتبار مناسبی برای ساماندهی رودخانهها در نظر گرفته شده است.
اردکانیان همچنین در باره ساماندهی رودخانه قره سو افزود: 6 کیلومتر از مسیر این رودخانه که در داخل شهر قرار دارد، ساماندهی شده و برای ساماندهی 15 کیلومتر باقی مانده در خارج شهر به 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی با بیان اینکه اعتبارات امسال جوابگو نیست، افزود: در لایحه بودجه سال آینده اعتبارات خوبی برای ساماندهی رودخانه ها دیده شده که می توان از این محل اعتبار مناسبی برای ساماندهی رودخانه قره سو در نظر گرفت.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت و 24 هزار کیلومتر مساحت، دارای رودخانه های مهمی همچون گاماسیاب، قره سو، سیروان، دینورآب، زمکان، رازآور، مرگ و الوند است.
بیش از یک میلیون نفر از جمعیت استان در شهر کرمانشاه سکونت دارند.
این استان در مجموع هزار و 770 کیلومتر رودخانه دارد که 200 کیلومتر آن در داخل شهرهای استان است.
*س_برچسبها_س*