وزارت اقتصاد پیگیر تسریع در فرآیند واردات دارو است
وزیر اقتصاد گفت: ما در زمینه تسریع فرآیند واردات دارو و تجهیزات پزشکی و مواد اولیه دارویی اگر از دستگاههای مجری پیگیرتر نباشیم، منفعلتر نخواهیم بود.
وزیر اقتصاد گفت: ما در زمینه تسریع فرآیند واردات دارو و تجهیزات پزشکی و مواد اولیه دارویی اگر از دستگاههای مجری پیگیرتر نباشیم، منفعلتر نخواهیم بود.
به گزارش خبرنگار مهر، سید احسان خاندوزی در جلسه علنی امروز (دوشنبه 29 خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی و بررسی گزارش کمیسیون بهداشت در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور، گفت: دغدغه تأمین دارو مسألهای فراگیر است.
وی بیان کرد: وزارت اقتصاد فقط در حوزه گمرک در این حوزه دخیل نیست، بلکه در بخشهای مختلف نظیر خزانهداری نقاط خدمت مشترکی با وزارت بهداشت وجود دارد. به ویژه در تخصیص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به وزارت بهداشت و درمان یکی از نگرانیهای نمایندگان سال گذشته این بود که چرا در تخصیص این مبلغ به وزارت بهداشت تأخیر صورت میگیرد. با همکاری صورت گرفته ما دیگر در خزانهداری کل کشور منتظر تخصیص سازمان برنامه نیستیم و ماهانه یک درصد سهم وزارت بهداشت از مالیات بر ارزش افزوده به صورت خودکار پرداخت میشود.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: مجموعه رویههایی در حوزه گمرک پیگیری شده تا در ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی تسریع شود. یکی از موانع موجود لزوم اخذ شناسه ارزی بانک مرکزی برای شرکتهای وارد کننده بود که ما با هماهنگی صورت گرفته اجازه دادیم تا 90 درصد بدون لزوم اخذ این شناسه کالا وارد کنند. در بحث حقوق گمرکی کالاهای اساسی دارو از چهار درصد به یک درصد تقلیل پیدا کرد.
وی اظهار داشت: جلسات مختلف و پیگیریهای زیادی در این خصوص صورت گرفت. ما در زمینه تسریع فرآیند واردات دارو و تجهیزات پزشکی و مواد اولیه دارویی اگر از دستگاههای مجری پیگیرتر نباشیم، منفعلتر نخواهیم بود. ما از بهمن ماه سال گذشته نگرانی خود را طی نامههایی به مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم. تمام تلاشمان این است که فرآیند واردات دارو و تجهیزات پزشکی تسهیل شود. از 25 خرداد ماه با مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی در مبادی گمرکی افزایش پیدا کرده است.