وزارت بهداشت: بهبود معیشت دستیاران در دستور کار قرار دارد
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره مطالبات دستیاران پزشکی گفت: بهبود وضعیت معیشتی رزیدنتها مورد مطالبه همه گروهها و در دستور کار است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ ابوالفضل باقریفرد در نشست خبری امروز در وزارت بهداشت با بیان اینکه دستیاران پزشکی خط اول درمان در بیمارستانها بودهاند که سلامتی و آموزش آنها در کرونا دچار مخاطره شد؛ اظهار داشت: بهبود وضعیت معیشتی رزیدنتها مورد مطالبه همه گروهها اعم از دولت و مجلس و نظام پزشکی است و باید به آنها به دو صورت کمک شود؛ یکی پرداخت کارانه است که از منابع وزارت بهداشت قابل پرداخت است و کارانه آنها افزایش مییابد که جزئیات این افزایش در هفتههای آینده اعلام میشود؛ دوم تبدیل دریافتی از حق الزحمه به حقوق است یعنی دستیاران باید به عنوان پزشک عمومی شناخته شوند تا بتواند دریافتی معادل یک پزشک عمومی داشته باشد که این امر نیز در دستور کار ما قرار دارد.
وی افزود: تغییر ساختار رزیدنتی و آموزش آنها باید از سمت وزارت بهداشت حل شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت مسئله کمبود شدید پزشک در ایران را انکار و ادعا کرد: سازمان جهانی بهداشت میگوید که هر کشوری به ازای 10 هزار نفر جمعیت، 10 پزشک داشته باشد در وضعیت مطلوب قرار دارد؛ سرانه پزشک در ایران به ازای 10 هزار نفر جمعیت 16 است.
وی ادامه داد: آماری که در سازمان جهانی بهداشت وجود دارد براساس خوداظهاری کشورهاست برخی کشورها انترن و رزیدنتها را جزو پزشکان حساب میکند و برخی کشورها نیز بهورزهایشان را جزو پزشکان حساب میکنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه سند برآورد نیروی انسانی تا سال 1408 در وزارت بهداشت داریم، بیان داشت: این سند مصوب شده و بر اساس زیرساختها مشخص شده که چه تعداد پزشک نیاز داریم و ما شیب افزایش ظرفیت را بر اساس آن سند تعیین میکنیم. هرچه تعداد دانشجو افزایش یابد، باید تعداد اساتید زیاد شود به همین دلیل باید با افزایش تعداد پزشکان، تعداد اساتید و بودجه اختصاص یافته و زیرساختها را همزمان توسعه دهیم زیرا در غیر این صورت دچار مشکل افت کیفیت درمان و آموزش میشویم.
باقری فرد ادامه داد: افزایش ظرفیت تنها راه ما نیست البته شیب مشخص افزایش ظرفیت را بر اساس زیرساختها خواهیم داشت و اگر ظرفیتش را داشته باشیم باید بیش از این تعداد دانشجو تربیت کنیم.
وی گفت: در وزارت بهداشت تعارض منافع در زمینه آموزشی و افزایش ظرفیت وجود ندارد. همین الان 50 هزار دانشجوی پزشکی در حال تحصیل هستند و ظرف چندسال آینده به سیستم اضافه میشوند.
وی ادامه داد: ما به مشکل دسترسی مردم به پزشک اعتقاد داریم و میدانیم دسترسی مردم به پزشکان مناسب نیست اما این کمبود دسترسی، در بسیاری از جاها به دلیل نبود سیستم ارجاع و عدم ماندگاری پزشکان در مناطق محروم است که این مسائل باید اصلاح شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین درباره نامه وزیر بهداشت به معاون اقتصادی رئیس جمهور درباره حقوق اساتید دانشگاهی، اظهار داشت: قانون بودجه 1400، سقف حقوق هیئت علمی را در گروه پزشکی از 21 برابر به 15 برابر کاهش داد؛ نامه ای وزیر بهداشت نوشت و درخواست کرد که این میزان به حالت قبلی بازگردد. ما در وزارت بهداشت 20 هزار و 500 عضو هیئت علمی داریم که تعدادی از آنها تعهدی هستند و تعدادی نیز رسمی هستند؛ از این تعداد 2000 مربی، 11 هزار و 500 نفر استادیار،2500 نفر استاد تمام و 4500 نفر دانشیار داریم و اگر این قانون 21 برابر اجرا شود؛ هیچکس بالای 40 میلیون تومان دریافت نخواهد کرد و این 21 برابر نیز شامل 2800 نفر عضو هیئت علمی میشود.
میزان عوارض واکسنهای کرونا بهزودی اطلاعرسانی میشود / نظر وزارت بهداشت درباره بازگشاییها ماجرای اظهارات معاونت بهداشت درباره پولی شدن واکسن کرونا چیست؟ پروتکل درمانی طب سنتی در کرونا به زودی ابلاغ میشود