وزیر خارجه آمریکا با چماق تحریم به چین می رود؟
اقتصادنیوز: وزیر خارجه آمریکا ممکن است چین را به دلیل حمایت از مجتمع نظامی - صنعتی روسیه به تحریم تهدید کند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، ممکن است در سفر آتی خود به چین که در 24 تا 26 آوریل انجام میشود، پکن را به دلیل حمایت از مجتمع نظامی - صنعتی روسیه تهدید به اقدامات تنبیهی کند.
به نوشته روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، اگر چین از ارسال فناوریهای ادعایی مرتبط با تسلیحات به روسیه دست نکشد، "ایالات متحده اقدامات تنبیهی" انجام خواهد داد.
نوع "اقدامات تنبیهی" گزارش نشده است، اما این فرض وجود دارد که در مورد اعمال تحریمها علیه موسسات مالی چین و سایر سازمانها صحبت شود.
در واقع، تعجب آور نیست که بلینکن با مواضع تهدید به چین میرود. اخیرا جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا نیز چین را به خاطر روابط با مسکو تهدید کرده است.
خبر مرتبط روسیه تانک های آمریکایی آبرامز را منهدم کرداقتصادنیوز: نیویورک تایمز از قول یکی از مقامهای ارشد آمریکا نوشت، نیروهای مسلح روسیه پنج تانک از 31 تانک آبرامز آمریکا را که برای اوکراین ارسال شده بود، در دو ماه گذشته منهدم کردهاند.
جانت یلن چند روز قبل از ورود سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به چین تهدید کرد که اگر شرکتهای چینی حمایت از روسها را متوقف نکنند، «عواقب جدی» خواهد داشت.
وزیر خزانه داری آمریکا گفت: چینیها نباید به روسیه در درگیری علیه اوکراین کمک کنند.
پیشتر وزارت خارجه آمریکا آمادگی واشنگتن را برای اتخاذ تدابیر اضافی علیه شرکتهای چینی برای حمایت احتمالی از مجتمع نظامی - صنعتی روسیه اعلام کرده بود.
خبر مرتبط هشدار سنگین روسیه به آمریکا / واشنگتن تاوان اقداماتش را میدهداقتصادنیوز: سخنگوی کرملین گفت، مسکو تصمیم بالقوه آمریکا در مصادره اموال روسیه به نفع اوکراین را بیپاسخ نخواهد گذاشت.
از زمان شروع حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022، روابط بین مسکو و پکن به طور قابل توجهی تقویت شده است. در همین راستا در مارس 2023، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین از مسکو بازدید کرد و در آنجا با ولادیمیر پوتین، همتای خود بر دوستی بی حد و حصر بین دو کشورشان که هژمونی غرب در صحنه بین المللی را به چالش میکشد، تاکید کرد.
چند ماه بعد، در اکتبر همان سال، رئیس جمهور روسیه با همتای چینی خود در حاشیه مجمع راه ابریشم جدید در پکن دیدار کرد. در آن روز، جین پینگ از اعتماد سیاسی متقابل فزاینده بین چین و روسیه صحبت کرد. پوتین پس از انتخاب مجدد خود در مارس 2024، روابط بین مسکو و پکن را به عنوان یک عامل ثبات توصیف کرد و از روابط شخصی بسیار خوب خود با شی گفت.
پکن خود را به عنوان یک طرف بی طرف در جنگ بین اوکراین و روسیه معرفی میکند، اما دو سال پیش به شریک اصلی اقتصادی مسکو تبدیل شد. چین خواستار حل و فصل سیاسی برای پایان دادن به جنگ است، در حالی که غربیها مرتباً از این کشور میخواهند تا با استفاده از نفوذ خود بر مسکو، تلاش بیشتری برای توقف جنگ انجام دهد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید