چهارشنبه 19 دی 1403

وزیر نیرو: اعتبارات لازم برای پروژه انتقال آب به سنندج تامین می‌شود

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
وزیر نیرو: اعتبارات لازم برای پروژه انتقال آب به سنندج تامین می‌شود

متاسفم که مردم سنندج از آبی استفاده کرده‌اند، شرایط مطلوبی ندارد که تلاش می‌شود این مشکل بزودی رفع شود.

وزیر نیرو گفت: تمام اعتبارات لازم برای اتمام پروژه انتقال آب از سد آزاد به سنندج به هر نحوی شده تامین خواهد شد و تلاش می‌کنیم این طرح تا قبل از فصل گرما به بهره‌برداری برسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی‌اکبر محرابیان روز سه‌شنبه در بازدید از سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این پروژه تقریبا طبق برنامه پیش رفته و حدود 40 درصد پیشرفت دارد و برنامه ما این است از نظر اعتبارات مشکلی به وجود نیاید و تا قبل از فصل گرمای سال آینده آب را با سنندج برسانیم و به وعده خود عمل کنیم.

وی اضافه کرد: یکی از پروژه‌های مهم که در کردستان دنبال می کنیم، تامین آب پایدار و بهداشتی برای مردم سنندج است که به این منظور خارج از طرح، برنامه ریزی شده از سد آزاد خط لوله آب به سنندج انتقال یابد.

وزیر نیرو یادآور شد: قرار بود در طرح اولیه آب به صورت ثقلی در بستر رودخانه جابجا شود ولی برای رعایت مسائل بهداشتی و جلوگیری از آلوده شدن آب، تصمیم گرفته شد این کار با خط لوله اجرا شود.

محرابیان با بیان اینکه طرح سامانه سنگینی است و قرار شد ضربتی انجام شود، افزود: متاسفم که مردم سنندج از آبی استفاده کرده‌اند، شرایط مطلوبی ندارد که تلاش می‌شود این مشکل بزودی رفع شود. اهداف طرح سامانه انتقال آب از سد آزاد، مهار آب‌های مرزی غرب کشور و اتتقال به میزان 160 میلیون مترمکعب در سال، تامین آب شرب 40 درصد از جمعیت استان کردستان، توسعه کشاورزی پنج هزار هکتار از اراضی استان، تامین نیاز آبی در بخش صنعت به میزان هشت میلیون مترمکعب در سال، اشتغالزایی در بخش صنعت و کشاورزی برای حدود 10 هزار نفر به صورت مستقیم و عیرمستقیم و جلوگیری از فرونشست آب زیرزمینی و نجات دشت های قروه و دهگلان است.

سد خاکی با ارتفاع 125 متر و حجم مخزن 300 میلیون مترمکعب، سامانه انتقال آب به طول 88 کیلومتر شامل 73 کیلومتر خط لوله و دو تونل انتقال آب به طول کلی 15 کیلومتر، 38 کیلومتر خط انتقال و سه پست برق با سطح ولتاژ 63 کیلوولت، سد قوچم از نوع خاکی با ارتفاع 46 متر و حجم مخزن 60 میلیون مترمکعب و سامانه انتقال قوچم شامل خط لوله به طول 60 کیلومتر و 2 ایستگاه پمپاژ با ارتفاع تلمبه زنی 360 متر، از جمله اجزای این طرح است.

تاکنون برای اجرای طرح انتقال آب از سد آزاد به سنندج 2 هزار میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل آن چهار هزار میلیارد ریال دیگر نیاز است. حفاری کل مسیر (27 کیلومتر) تمام شده و لوله گذاری حدود پنج کیلومتر آن اجرا شده و پنج کیلومتر در حال اجرا و حدود 40 درصد پیشرفت دارد.

بازدید از سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج، سد سیازاخ، سد قوچم و سد ژاوه، شرکت در جلسه شورای هماهنگی مدیران آب و صنعت کردستان، برنامه‌های سفر یک روزه وزیر نیرو به استان است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود. میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است. از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد. تعداد دشت‌های استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود. 18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.

لینک کوتاه: asriran.com/003RE4