دوشنبه 5 آذر 1403

وضعیت وحشتناک سد اکباتان؛ فقط 4 درصد آب دارد!

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
وضعیت وحشتناک سد اکباتان؛ فقط 4 درصد آب دارد!

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: ورودی سد اکباتان همدان از اول مهر امسال تا اوایل بهمن 1.6 میلیون مترمکعب بوده و هم اینک این سد تنها چهار درصد آب دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: ورودی سد اکباتان همدان از اول مهر امسال تا اوایل بهمن 1.6 میلیون مترمکعب بوده و هم اینک این سد تنها چهار درصد آب دارد.

داوود شاهسوند یکشنبه 9 بهمن‌ماه در گزارشی از وضعیت مخازن سدهای استان همدان و ورودی آب آنها از اول مهر ماه تا اوایل بهمن افزود: در سال گذشته ورودی آب به سد اکباتان در همین مدت 3.7 میلیون مترمکعب بوده است.

وی ادامه داد: خروجی از سد اکباتان از ابتدای مهر تاکنون 690 هزار مترمکعب بوده اما در سال گذشته در همین مقطع زمانی هشت میلیون مترمکعب از ذخیره سد اکباتان برداشت شده بود.

شاهسوند یادآور شد: کل آب شربی که در سال‌جاری تحویل شده 500 هزار مترمکعب است که این میزان در سال گذشته 7.3 میلیون مترمکعب بوده است.

وی درباره سد آبشینه همدان نیز گفت: این سد ورودی نداشته و ذخیره ای در سد نداریم و سال گذشته نیز همین وضعیت را داشتیم.

شاهسوند اظهار کرد: سد کلان در ملایر تا انتهای دی ماه حدود چهار میلیون مترمکعب ورودی داشته که این میزان در سال گذشته 900 هزار مترمکعب بوده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه ای استان همدان افزود: خروجی سد کلان با 4.5 میلیون مترمکعب آب تنها برای مصرف شرب شهر ملایر استفاده می شود که این میزان آب در سال گذشته 2.5 میلیون مترمکعب بود.

شاهسوند با بیان اینکه ورودی سد سرابی تویسرکان نیز در این مدت 460 هزار مترمکعب است که این میزان در سال گذشته 870 هزار مترمکعب بود، اضافه کرد: خروجی این سد هم برای شهر تویسرکان 920 هزار مترمکعب است که در سال گذشته 1.4 میلیون مترمکعب بوده است.

مسدود شدن 667 حلقه چاه آب

شاهسوند با اشاره به اینکه یکی از طرح‌های اثرگذار طرح احیاء و تعادل بخشی در استفاده از منابع آبی در زمینه برخورد با چاه های غیرمجاز است، گفت: 677 حلقه چاه که 19 میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی برداشت می کردند، امسال مسدود شده است.

به گفته وی، از سال 93 تاکنون 5937 حلقه چاه که 327 میلیون مترمکعب آب از سفرهای زیرزمینی برداشت می شد، مسدود شده است.

وی اظهار کرد: تعیین تکلیف 243 پروانه بهره برداری در همدان مقرر شده بود که تاکنون 146 پرونده سیر بررسی کارشناسی و صدور مجوز را طی کرده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه ای استان همدان گفت: تاکنون 315 فقره چاه در استان اصلاح و تعدیل شده و برداشت آب آنها به میزان 17 میلیون مترمکعب آب کاهش پیدا کرده است.

نصب 685 دستگاه کنتور برای چاه های کشاورزی

وی ادامه داد: نصب 691 دستگاه کنتور روی چاه‌های کشاورزی امسال در اولویت برنامه ها بود که تاکنون 685 دستگاه نصب شده است.

شاهسوند با اشاره به اینکه سه نوع کنتور هوشمند، حجمی و الکترومغناطیس برای چاههای کشاورزی استفاده می شود، افزود: 6360 فقره بر روی چاه های قابل برداشت استان نصب شده است.

وی یادآور شد: در شهرستان همدان نیز 2500 حلقه چاه قابل برداشت داریم که 1017 حلقه به کنتور مجهز شده است.

وی افزود: تاکنون برای 53 درصد از چاه های شرب، 29 درصد از چاه های صنعت و خدمات و 44درصد از چاه های کشاورزی استان کنتور نصب شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان همدان، همدان طی سال‌های اخیر همواره در ردیف استان های در معرض خشکسالی قرار دارد.

سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، کلان ملایر و نعمت آباد اسدآباد از سدهای مهم استان همدان به حساب می آیند.

منبع: ایسنا هم اکنون دیگران می خوانند 9 بهمن 1401 - 19:02

بیشتر بخوانید

وضعیت وحشتناک سد اکباتان؛ فقط 4 درصد آب دارد! 2