وعده عجیب یک رئیس جمهور درباره ایران
رئیسجمهور جمهوری چک به رژیم صهیونیستی وعده داد برای اقدام آژانس اتمی علیه ایران در نشست آتی شورای حکام تلاش خواهد کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین، پیتر پاول، رئیسجمهور جمهوری چک که کشورش ریاست دورهای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به عهده دارد به وزیر خارجه رژیم صهیونیستی وعده داد برای اقدام آژانس علیه ایران اقدام خواهد کرد.
پاول این اظهارات را در خضور «الی کوهن»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی مطرح کرد که برای اتهامپراکنی علیه ایران به پراگ سفر کرده است.
طبق ادعای تایمز اسرائیل، پاول به کوهن وعده داد برای اعمال تحریمهای جدید آژانس اتمی علیه ایران در نشست آتی شورای حکام تلاش خواهد کرد.
الی کوهن گفت: «من از رئیسجمهور پیتر پاول که دوست راستین اسرائیل است بابت حمایتهای سهمگین از اسرائیل در عرصه بینالمللی تشکر میکنم.»
الی کوهن گفته که از جمهوری چک انتظار دارد با توجه به ریاستش بر نشست شورای حکام آژانس تدابیر و تحریمهایی را علیه ایران در نظر بگیرد تا این کشور به سمت سلاح هستهای نرود.
روزنامه تایمز اسرائیل روز گذشته گزارش داده بود تلآویو خواستار توبیخ ایران در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه ژوئیه است و کوهن در تلاش است کشورهای غربی را به اتخاذ «موضع سخت» علیه ایران ترغیب کند.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال 2015 به توافقی با کشورهای موسوم به گروه 1+5 برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال 1397 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با حمایتهای آمریکا برنامه تسلیحات هستهای خودش را از نظارتهای بینالمللی دور نگاه داشته است.
در نشست اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی که اسفندماه گذشته برگزار شد هیچ قطعنامه توبیخی علیه ایران صادر نشد.
خبرگزاری فرانسه 15 اسفندماه گزارش داده بود اعضای شورای حکام با توجه به توافق میان ایران و آژانس اتمی تصمیم گرفتند از صدور قطعنامه توبیخی علیه ایران در نشست فصلی این شورا خودداری کنند.
کد خبر 751810 همچنین بخوانید