وقتی تدبیر مناسبی در کار نیست / کابوس سگهای ولگرد در شهر
هر از گاهی خبرهایی از ماجراهای تلخ و غم انگیز در فضای مجازی دست به دست می شود، وحشتی که دل هر شهروندی را چنگ میزند، معضلی که بارها و بارها در رسانههای مختلف از آن صحبت به میان آمد است، معضل جولان سگهای ولگرد و حمله آنها به افراد مختلف مانند کودکان، زنان و رهگذران دیگر و گلایه مردم و جلسات بدون نتیجه مسئولان برای رفع این مشکل.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، هر از گاهی خبرهای از ماجراهای تلخ و غم انگیز در فضای مجازی دست به دست می شود، وحشتی که دل هر شهروندی را چنگ میزند، معضلی که بارها و بارها در رسانههای مختلف از آن صحبت به میان آمد است، معضل جولان سگهای ولگرد و حمله آنها به افراد مختلف مانند کودکان، زنان و رهگذران دیگر و گلایه مردم و جلسات بدون نتیجه مسئولان برای رفع این مشکل.
مدتی است که پیامهای بسیاری از سوی شهروندان کردستانی مبنی بر افزایش روز به روز وجود سگهای ولگرد در گوشه و کنار و محله های مختلف شهر به ما ارسال می شود معضلی که این روزها صدای شهروندان را در آورده است.
کافی است با قدم زدن سری به کوچه و خیابان های شهر بزنیم آنچه نظر شما را جلب خواهد کرد وجود و حضور سگ های ولگردی است که گاه تنها و گاهی به صورت گله ای در سطح شهر در حال پرسه زدنند. و این خود برای شهروندان به مشکلی بزرگ تبدیل شده است، مشکلی که برای امروز و دیروز نیست و سالها است که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند و این در حالی است که اگر مسئولین مربوطه به آن رسیدگی نکنند روز به روز به بار مشکلات آن در سطح جامعه افزوده خواهد شد.
سایه ترس جولان سگهای ولگرد در دل معابر سنندجی
یکی از اهالی، یکی از خیابان های پر تردد شهر سنندج در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: مدتهاست شاهد حضور سگهای ولگرد در کوچه و خیابانها هستیم جوری که دیگر به وجود و حضور آنها در منطقه مسکونی خود عادت کرده ایم سگهایی که از دست آنها آرامش نداریم و گاهاً برای کودکان و در بسیاری مواقع برای بزرگترها هم با حضور خود ترس و وحشت را فراهم می کنند.
وی در ادامه افزود: وجود و حضور سگ های که آزادانه در همه جا خصوص در مکان های مسکونی و تفریحی وجود دارد این امکان را از شهروندان می گیرد که نتوانند با خیالی آسوده و آزادانه در شهر تردد کنند.
دیگر شهروند سنندجی در این باره عنوان داشت: تصور اینکه هر از گاهی در فضای مجازی خبری دال بر طعمه شدن یک کودک یا یک فرد توسط سگ های ولگرد پخش می شود بسیار وحشتناک و هول برانگیز است چرا که بسیار سخت است که در این عصر از زمان یک نفر جان خود را به این شکل از دست بدهد.
این شهروند کردستانی افزود: بسیاری از دوستداران محیط زیست وقتی خبری در فضای مجازی با عنوان زخمی شدن و یا کشته شدن یک فرد توسط سگ های واگرد پخش می شود سکوت اختیار می کنند اما در مقابل افرادی که درخواستشان از بین بردن و جمع آوری این سگ ها و معضلات مربوط به آن است سکوت خود را می شکنند و خواستار دفاع از حقوق حیوانات می شوند.
وی در ادامه گفت: درخواست ما از مسئولین این است که برای جمع آوری سگهای ولگرد در سطح کوچه و خیابان که به واقع تعداد آنها هر روز نیز بیشتر می شود چاره ای بیندیشند چرا که وجود این معضل برای مردم مشکلات فراوانی را فراهم آورده است.
وی اضافه کرد: در طول این مدت چندین بار شاهد بر این ماجرا بوده ایم که تعدادی از شهروندان توسط این حیوان دچار گزیدگی شده اند.
موردی از ابتلای انسانی به هاری در کردستان نداشتیم
در ادامه فرزام بیدار پور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: بیماری هاری یک نوع بیماری است که صد در صد کشنده است لذا کسانی که در این رابطه دچار حیوان گزیدگی می شوند بلافاصله با تزریق واکسن شست و شو و محل گزیدگی مورد مداوا قرار می گیرد.
وی گفت: در این رابطه حیوان توسط دامپزشکی تحت نظر قرار می گیرد و اگر ثابت شود حیوان مبتلا به هاری باشد برنامه واکسیناسیون برای شخص تا دو مرحله دیگر اضافه خواهد شد.
بیدار پور افزود: خوشبختانه ابتلا به بیماری هاری در استان کردستان وجود ندارد اما ممکن است کسی دچار گزیدگی توسط حیوان باشد که به واسطه ی واکسیناسیون جلوگیری شده است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته حدود 2 هزار و 600 مورد حیوان گزیدگی در استان کردستان داشته ایم که همه ی موارد تحت درمان قرار گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یاداور شد: این آمار نسبت به سال گذشته افزایش تقریبی داشته است به طوریکه در سال گذشته 2 هزار و 200 مورد از این موارد را شاهد بوده ایم.
وی در پایان گفت: حیوان گزیدگی های درمان شده بیشتر مربوط به مناطق روستایی و توسط حیواناتی ماننده سگ و گربه و شغال بوده است که خوشبختانه مرگ و میری در این حوزه نداشته ایم.
بیدار پور با تاکید بر لزوم واکسیناسیون هاری افرادی که با حیوانات برخورد بیشتری دارند، افزود: چوپانان، عشایر، دامداران، دامپزشکان، ماموران محیط زیست یا افرادی که در کشتارگاهها کار میکنند باید پیش از گزش حیوان، واکسن بزنند.
وقتی مسئولین حاضر به پاسخگویی نیستند
در ادامه برای پیگیری بیشتر در مورد جمع آوری و چگونگی عملکرد شهرداری شهر سنندج در این مورد طی تماسی با سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شهر سنندج متاسفانه این مسئول حاضر به پاسخگویی نشد.
انتهای پیام /