وقتی ناوگروه 86 در دل دریا هم از انجام مناسک مذهبی غافل نشد + فیلم
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، فرمانده، کارکنان و خانوادههای ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طی روزهای گذشته با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
ناوگروه 86 اولین ناوگروهی است که برای اولینبار توانست دور کرهزمین را گردش کند، ماموریت این ناوگروه بیش از 230 روزه به طول انجامید و موفق شد تا بیش از 65 هزار کیلومتر را طی کند.
در این ماموریت که با حضور بیش از 350 دریانورد انجام شد، چندین رکورد و دستاورد داشت که مهمترین آنها عبارتند از؛ طی مسافت بیش از 65 هزار کیلومتری، طراحی نرمافزار بومی هواشناسی، نرمافزار راهنمای توزین شناورهای سنگین، اورهال و بازآماد، دیپلماسی دفاعی دریایی، اولین بیمارستان دریایی و استقرار بانک خون.
یکی از جنبههای کمتر گفته شده درباره این ناوگروه انجام موفق مناسک مذهبی در حین ماموریت دریانوردی به دور کرهزمین است.
حجت الاسلام علی ابراهیم نژاد، روحانی همراه ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش در برنامه سلام تهران شبکه پنج سیما دراین باره توضیحاتی ارائه کرد.
وی گفت: بنده تاکنون افتخار همراهی 6 ناوگروه در کنار همرزمان، افسرها و فرماندههای عزیز را داشتهام. همچنین بیش از 600 روز افتخار حضور در دریا را دارم که هشت ماه آن در ناوگروه 86 و به صورت پیوسته بود.
این روحانی و طلبه درمورد تفاوت ناوگروه 86 با دیگر عملیاتهای دریایی، افزود: یکی از مهمترین عواملی که باعث این تمایز شد، مکتب دریایی بود. منظور من از مکتب دریایی فراهم آوردن بستری برای انتقال دانش و تجربیات است که به واسطه این ناوگروه اتفاق افتاد. از این بابت من ناوگروه 86 را یک مکتب دریایی میدانم که برای اولین بار در دانشگاه علوم دریایی نوشهر، دانشجویان آن را طراحی کرده و موجب افتخار ایران شدند.
حجت الاسلام ابراهیم نژاد گفت: یکی از دلایلی که باعث دلنشینی این ناوگروه شد، این بود که کسی باور نداشت گروهی از جوانان با میانگین سنی 30 سال، توانایی انجام این کار را داشته باشند. این موضوع من را یاد داستان انتخاب حضرت داود توسط پیامبر بنی اسرائیل به عنوان فرمانده میاندازد. در آن زمان وقتی از پیامبر بنی اسرائیل دلیل انتخاب داود را پرسیدند، علت را ویژگی بارز وی یعنی برخورداری از قدرت علمی و رزمی بیان کرد. من همین قدرت علمی، رزمی و معنوی را در همرزمان خود دیدهام.
وی ادامه داد: نکته حائز توجه در اینجا این است که دشمن متوجه قدرت علمی و برتری ناوگروه 86 شد که آن را تحریم کرد. این چیزی است که این ناوگروه را نسبت به بقیه ناوگروهها متمایز میکند. هرچند باید اشاره کرد که این امر به هیچ وجه به معنای عدم قدردانی از زحمات همرزمان عزیز من در دیگر ناوگروهها نیست.
روحانی همراه ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش، اظهار کرد: در قرآن به این موضوع اشاره شده که زمانی که دریا طوفانی است، بندگان به نحو ویژهای از خدا یاد میکنند. مناجات و یاد خدا در دریا عالم مخصوص به خود را دارد. زمانی که ما در حال آمادهسازی ناوگروه بودیم، ایام تاسوعا و عاشورا بود. ما شبهای ماه مبارک رمضان را در کنار مناسبتهایی مانند عید غدیر و برنامه بیست و دو بهمن را در دریا برگزار کردیم.
حجتالاسلام ابراهیمنژاد با بیان اینکه ما در دریا نماز جماعتهای سه نوبتی صبح، ظهر و شب را داشتیم که همواره مورد استقبال واقع میشد، افزود: همین موضوع باعث تقویت قدرت معنوی ما شد. ما هشت ماه پیاپی در غم و شادی کنار هم بودیم و به نوعی هشت سال دفاع مقدس ما در این هشت ماه خلاصه شده بود. روحیه معنوی همرزمان عزیز من به حدی قوی بود که حتی کلاسهای نهجالبلاغه برگزار میکردیم.
وی افزود: اصلیترین هدف از حضور روحانیون در ناوگروهها، تقویت بعد معنوی عملیاتهاست. یک روحانی شب و نصفه شب پای درد و دلها مینشیند و از یک جا به بعد، این دیدار چهره به چهره تنها به عملیات منتهی نمیشود، چرا که این ارتباط صمیمی میتواند حتی تا سالها بعد ادامه یابد.
ابراهیمنژاد گفت: یکی از خاطرات جالب مربوط به زمانی است که ما این امکان را داشتیم که میتوانستیم به هر چهار طرف نماز بخوانیم. یا خاطره جالب دیگر این بود که ما در این ناوگروه به نقطهای از زمان رسیده بودیم که در عبور از نیمکره، دو بار روز جمعه را تجربه کردیم! در برخی از نقطهها ما حتی به اختلاف 12 ساعته از ایران میرسیدیم.
روحانی همراه ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش با اشاره به شرایط ماموریت این ناوگروه، خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان، به واسطه سفر بیش از 60 روزه، نماز و روزه کامل شامل حالمان میشد. شور و شوق در این ماه به حدی زیاد بود که برخی از همرزمان با وجود کار 12 ساعته، در پیشواز ماه رمضان نیز روزه میگرفتند و به مناجات میپرداختند. هنوز هم که هنوز است، ما دلتنگ مناجاتها و دعای کمیلهایی هستیم که همگی با هم در دل دریا میخواندیم.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای بارز ناوگروههایی که به کشورهای دیگر سفر میکنند، امید آفرینیشان است. در سفری که به برزیل داشتیم، موقع برگشت مردم برزیل با اشک و گریه ما را راهی کردند. یا زمانی که در ماه رمضان به آفریقای جنوبی سفر کردیم، مسلمانها به قدری از از حضور ما خرسند میشدند که برای افطار نگهمان میداشتند.
پایان پیام /