پاسخ خانه کتابوادبیات به گلایههای یکناشر درباره نمایشگاه قرآن
از 21 عنوان کتاب مورد اشاره ایشان، 12 کتاب به دلیل داشتن رده دیویی فرعی مرتبط و تعریف شده در سامانه نمایشگاه مجازی قرآن کریم، امکان حضور در نمایشگاه را داشتند...
از 21 عنوان کتاب مورد اشاره ایشان، 12 کتاب به دلیل داشتن رده دیویی فرعی مرتبط و تعریف شده در سامانه نمایشگاه مجازی قرآن کریم، امکان حضور در نمایشگاه را داشتند...
خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: در پی انتشار یادداشت انتقادی جعفر سید مدیر انتشارات آشنایی درباره نمایشگاه قرآن، که روز پنجشنبه 16 اردیبهشت در مهر منتشر شد، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران که بهعنوان متولی برگزاری نمایشگاه مذکور، مخاطب مستقیم اینیادداشت بود، پاسخی را به آن نوشته و در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است.
یادداشت مدیر انتشارات آشنایی در پیوند: «نقدی به بخش کتاب نمایشگاه قرآن / خوارج نقابدار کتاب!» قابل دسترسی و مطالعه است.
مشروح متن پاسخ خانه کتاب و ادبیات ایران به نوشته جعفر سید نیز در ادامه میآید:
تلقی نادرستی که منجر به برداشتی ناصواب شده است
با عنایت به انتشار یادداشتی تحت عنوان «نقدی به بخش فروش نمایشگاه قرآن / خوارج نقابدار کتاب!» در تاریخ 16/02/1400 به قلم جناب آقای جعفر سید مدیر انتشارات آشنایی در بخش کتاب و ادبیات خبرگزاری مهر، پاسخ خانه کتاب و ادبیات ایران به موارد مطرح شده در یادداشت مذکور، با هدف شفافسازی و تنویر افکار عمومی به شرح زیر است:
در زمینه ادعای مطرح شده در بخش اول یادداشت ایشان درخصوص نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، به اختصار باید گفت که ترتیب شیوه نمایش ناشران در بخشهای یاد شده کاملا تصادفی (randomly) بوده و در هر بار باز کردن مجدد صفحه (refresh)، اسامی ناشران متفاوت از قبل نمایش داده میشدند.
در خصوص بخش دوم و نمایشگاه مجازی قرآن کریم نیز در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که کتابهای قابل عرضه در این نمایشگاه عبارتند از آثاری با موضوع دین اسلام، قرآن و عترت و دفاع مقدس.
لازم به ذکر است که از 21 عنوان کتاب مورد اشاره ایشان، 12 کتاب به دلیل داشتن رده دیویی فرعی مرتبط و تعریف شده در سامانه نمایشگاه مجازی قرآن کریم، امکان حضور در نمایشگاه را داشته، ناشر نیز کتابها را قابل فروش اعلام کرده و موجودی آنها را تعیین کرده است و در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفتهاند. اما 9 اثر از کتابهای مورد اشاره به شرح ذیل، به دلیل عدم تطابق موضوع کتاب با تقسیمبندی موضوعی مشخص شده در نمایشگاه قابل فروش نیستند:
1- «از دیرباز با یمن»
این کتاب به بررسی مجموعه اشعار فارسی درباره یمن پرداخته است و موضوعات آن شعر فارسی و تاریخ کشور یمن است.
2- «قناعت و مناعت در ادب پارسی»
این اثر به بررسی خودباوری و خودسازی در ادبیات فارسی پرداخته است؛ لذا، اگرچه این امکان وجود دارد که شواهد مذهبی در متن کتاب آمده باشد ولی بحث اصلی، بررسی موضوع خودباوری در ادبیات فارسی است.
3- «لبخند بزن جهاندیده»
نویسنده در مقدمه اشاره کرده است که این مجموعه داستان طنز در فاصله سالهای 63 تا 68 نوشته شده و دربردارنده ویژگیها و شکل زندگی مردم در این سالهاست که تحت تاثیر جنگ و پیامدهای آن قرار دارد، چگونه میتوان به چنین اثری موضوع جنگ ایران و عراق داد؟
4- «کجای کاری جهاندیده»
این کتاب نیز همانند اثر قبل است.
5- «نقش دل»
این اثر یک مجموعه داستان است که مقام اول داستاننویسی دختران را بدست آورده است. در مقدمه کتاب هم نویسنده خلاصهای از یکی از داستانها به نام گلبس را بدین شرح آورده است: گلبس دختری است که در یک خانواده بدنیا آمده که پسر را سمبل قدرت و اعتبار میدانند و چندان علاقهای به حضور دختر در خانه ندارند؛ یکی دیگر از داستانها نیز درباره پیرزنی است که در صف شیر نوبت را رعایت نمیکند و...
6- «سیری در قصیده صحراویه»
موضوع این کتاب شعر عرفانی فارسی است.
7- «میزان الطب»
موضوع این اثر نیز طب سنتی و اسلامی است.
8- «دوستان خوب من»
این کتاب دربردارنده داستانی با موضوع اجتماعی برای نوجوانان است. در این داستان، «داوود» که پسری با فکر و فهیم است، در کنار خانواده، با مادری افسرده و خشمگین و پدری مداراگر زندگی میکند. او به کتاب خواندن علاقه زیادی دارد و به همین دلیل در کتابفروشی «عمو حیدر» مشغول بهکار است. این فرد ضمن خواندن کتاب، با اتفاقات مختلف زندگی، مرگ دوست نزدیک، تظاهرات انقلابی، تغییرات مختلف خانوادگی و اجتماع و... مواجه شده و به مفاهیم عمیق زندگی پی میبرد.
9- «عکسی از یک آلبوم»
این اثر هم صرفا یک داستان اجتماعی است. نویسنده در مقدمه به فردی نامعلوم که الهام بخش او در نوشتن این داستان بوده و بعد از 212 صفحه از نوشتن داستان فوت شده اشاره کرده است. بنابراین درخواست مدیر محترم انتشارات آشنایی برای حضور آن کتابها در نمایشگاه مجازی قرآن خلاف ضوابط و مقرراتی است که توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ماهیت این نمایشگاه تعیین شده است.
در انتها نیز باید گفت نسبت دادن صفت خوارج و حتی نفس به کار بردن اینواژه، آن هم مصادف با لیالی قدر و در ایامی که پرسنل خدوم خانه کتاب و ادبیات ایران ضمن توفیق خدماترسانی در نمایشگاه مجازی قرآن کریم، سوگوار شهادت مولای متقیان علی (ع) هستند، به دور از انصاف است.