سه‌شنبه 10 تیر 1404

پایگاه‌های نظامی اسرائیل که موشک‌های ایران نابودشان کرد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
پایگاه‌های نظامی اسرائیل که موشک‌های ایران نابودشان کرد

اقتصادنیوز: در حملات دقیق و گسترده موشکی ایران، چندین پایگاه نظامی حیاتی رژیم اسرائیل هدف قرار گرفت و آسیب‌های جدی دیدند. این عملیات نشان‌دهنده توانمندی بالای ایران در هدف‌گیری و ضربه به زیرساخت‌های نظامی استراتژیک دشمن در عمق خاک آن‌ها است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، رژیم صهیونیستی بامداد 23 خرداد طی یک تجاوز آشکار تعدادی از فرماندهان ارشد نظامی و شهروندان غیر نظامی ایران را به شهادت رساند و به شهر‌ها و تأسیسات نظامی ایران نیز حملاتی انجام داد.

نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه همان روز و پس از این اقدام تجاوزکارانه، در بیانیه‌ای از آغاز عملیات وعده صادق 3 با رمز یا علی بن ابی طالب (ع) در پی جنایت رژیم صهیونیستی در ترور فرماندهان ارشد نیرو‌های مسلح و مردم ایران خبر داد.

این عملیات در پاسخ به تداوم جنایات اسرائیل علیه ایران تا 12 روز و 22 موج ادامه یافت تا اینکه درگیری‌های طرفین موقتاً به پایان رسید.

موشک‌ها و پهپادها از هوافضای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران بیش از 26 هدف راهبردی به ویژه اهداف نظامی و امنیتی را هدف قرار دادند که هر کدام نقطه مهمی در حوزه نظامی برای ارتش اسرائیل هستند.

* اهداف نظامی

تعدادی از موشک‌های ایران به اماکن نظامی شامل پایگاه‌های هوایی ارتش اسرائیل اصابت کردند.

پایگاه هوایی نواتیم

پایگاه هوایی نواتیم در منطقه بئر السبع سرزمین‌های اشغالی واقع شده و دارای اسکادرانی از جنگنده‌های اف -35 است.

* نشان پایگاه نواتیم

این پایگاه حدود 70 کیلومتر با نوار غزه فاصله دارد. آنچه که به پایگاه نواتیم اهمیت بالایی می‌بخشد، قرار داشتن مقر فرماندهی راهبردی هوایی نیروی هوایی اسرائیل در آن است.

در این پایگاه، اسکادران‌های 103، 116، 120 و 122 نیروی هوایی ارتش رژیم مستقر بوده و همچنین جنگنده‌های F-16 ملقب به «سوفا» و هواپیماهای ترابری «سی -130» نیز در آن حضور دارند.

اسکادران 103 مجهز به هواپیمای ترابری C-130J-30 سوپر هرکولس، اسکادران 116 مجهز به جنگنده نسل پنجم F-35I آدیر، اسکادران 117 با جنگنده‌های F-35I آدیر، اسکادران 120 مجهز به هواپیمای بوئینگ 707 مدل Re'em به‌عنوان تانکر سوخت‌رسان هوایی و اسکادران 122 مجهز به هواپیماهای اطلاعاتی و شناسایی الکترونیک شامل GV Shavit، G550 Eitam و G550 Oron با مأموریت‌های ELINT/COMINT (شنود و جمع‌آوری اطلاعات سیگنالی)، SEMA و CAEW در این پایگاه حضور دارند.

همچنین؛ اسکادران 131 مجهز به هواپیمای ترابری C-130H هرکولس، اسکادران 140 مجهز به جنگنده F-35I آدیر، هواپیمای اختصاصی نخست‌وزیر و ریاست‌جمهور با نام Wing of Zion که توسط اسکادران 120 اداره می‌شود و دارای آشیانه اختصاصی در پایگاه، یگان 5700 واحد تاکتیکی فرودگاه‌های مقدم و مدافعان نگب (Defender of the Negev) با مسئولیت حفاظت از پایگاه در این نقطه راهبردی حضور دارند.

پایگاه هوایی تل‌نوف (Tel Nof Airbase)

پایگاه هوایی تل‌نوف یکی از سه پایگاه اصلی نیروی هوایی اسرائیل است که در جنوب تل‌آویو قرار دارد و شامل جنگنده‌های F-16 (از اسکادران‌های 106 و 114) و جنگنده‌های F-15 (از اسکادران‌های 118 و 133) می‌شود.

* نشان پایگاه تل‌نوف

این پایگاه میزبان هواپیما‌های ترابری C-130 و محل نگهداری پهپاد‌ها و همچنین؛ محل استقرار تعدادی از یگان‌های نیروی‌های ویژه اسرائیل، از جمله چتربازان، است.

اطلاعات امنیتی نشان می‌دهد که احتمالاً تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی نیز در این پایگاه ذخیره شده‌اند.

جنگنده‌های F-15

گُردان 210 پهپادی (پهپاد ایتان)، یگان 555 جنگ الکترونیک، یگان 669 نیروهای ویژه، یگان 888 چندبعدی، تیپ 35 چترباز و گردان پهپادی Red Baron مجهز به پهپادهای ایتان نیز در این پایگاه حضور دارند.

پایگاه تل‌نوف دارای چهار باند پروازی است و میزبان چندین اسکادران از جمله دو اسکادران جنگنده، دو اسکادران بالگرد ترابری، یک اسکادران پهپادی و مرکز آزمایش پرواز «مانات» است.

علاوه بر این، واحدهای ویژه‌ای مانند واحد 669 (عملیات نجات و جست‌وجوی هلی‌برد)، مرکز آموزش چتربازان و مقر فرماندهی آن نیز در این پایگاه مستقر هستند. این پایگاه به‌عنوان یکی از مراکز استراتژیک نیروی هوایی اسرائیل، نقش مهمی در عملیات‌های هوایی و آموزش نیروهای ویژه ایفا می‌کند.

پایگاه هوایی رامات‌دیوید

پایگاه هوایی رامات‌دیوید در 20 کیلومتری جنوب‌شرقی حیفا، در شمال فلسطین اشغالی واقع شده و دورافتاده‌ترین پایگاه نیروی هوایی اسرائیل در شمال به‌شمار می‌آید.

جنگنده‌ها، پهپادها و بالگردهای ارتش رژیم صهیونیستی در این پایگاه مستقر هستند.

* نشان پایگاه رامات‌دیوید

رامات دیوید یکی از سه پایگاه هوایی مهم رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود و دارای یک فرودگاه نظامی به همراه چند اسکادران از جنگنده‌ها و بالگردهای مختلف است. بر اساس اطلاعات موجود، بیش از 8100 نیروی نظامی در این پایگاه فعالیت دارند.

پایگاه رامات دیوید از زمان تأسیس نیروی هوایی اسرائیل در سال 1948 به عنوان یکی از اولین پایگاه‌های این نیرو فعالیت داشته و در جنگ‌ها و درگیری‌های منطقه‌ای مختلف، مانند جنگ‌های لبنان و عملیات‌های نظامی در غزه و سوریه، نقش مهمی ایفا کرده است.

اسکادران 101 «جنگنده اول» با جنگنده‌های F-16C باراک، اسکادران 105 با جنگنده‌های F-16D باراک، اسکادران 157 عملیاتی با پهپادهای سری برای جنگ الکترونیک (EW)، اسکادران 160 عملیاتی با پهپادهای سری، بازگشایی شده در سال 2020 و اسکادران 193 عملیاتی با بالگرد یوروکوپتر AS565 در این پایگاه فعال هستند.

سامانه دفاعی گنبد آهنین که در رامات داوید مستقر است، برای حفاظت در برابر موشک‌ها طراحی شده است.

پایگاه هوایی هاتزریم

پایگاه هوایی ختساریم (هاتزریم) در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در شهر بئرسبع واقع شده است و شامل اسکادران 107 (جنگنده‌های F-16 ملقب به سوفا)، اسکادران 69 (جنگنده‌های F-15 ملقب به ایگل) و اسکادران آموزشی 102 (هواپیماهای M-346 Master) است.

* نشان پایگاه هاتزریم

منابع عبری تاکید دارند که پایگاه هاتزریم یکی از مراکز حیاتی برای حفظ برتری هوایی اسرائیل است و نقش مهمی در هماهنگی ماموریت‌های دفاعی و تهاجمی نیروی هوایی ایفا می‌کند.

در نهایت، این پایگاه به عنوان نقطه‌ای استراتژیک برای آموزش خلبانان ماهر و بهره‌برداری از فناوری‌های نوین هوایی شناخته می‌شود.

اسکادران 69 با جنگنده F-15I Ra'am، اسکادران 102 با جت آموزشی M-346 Lavi، اسکادران 107 با جنگنده F-16I Sufa، آکادمی پرواز نیروی هوایی اسرائیل با هواپیماهای Grob G 120A-I Snunit، بالگرد AgustaWestland AW119Kx Ofer، Tzofit کینگ ایر و سایر هواپیماها و تیم آکروباتیک نیروی هوایی اسرائیل با هواپیمای دو سرنشینه T-6 Texan II Efroni در این پایگاه حضور دارند.

* هواگردهای حاضر در پایگاه هاتزریم

پایگاه هوایی عوودا

پایگاه هوایی عوودا‌(Ovda) تمرکز اصلی خود را بر آموزش‌های پایه نیروی هوایی قرار داده و به عنوان دروازه ورود به نیروی هوایی برای اکثر سربازانی که به این نیرو ملحق می‌شوند شناخته می‌شود. این پایگاه در 40 کیلومتری شمال ایلات و نزدیک صحرای نقب واقع شده است.

* نشان پایگاه عوودا

این پایگاه با عنوان «پایگاه هوایی شماره 10» شناخته می‌شود و بیشتر افسران و خلبانان تازه‌وارد دوره‌های مقدماتی و آموزش‌های نظامی خود را در این مکان پشت سر می‌گذارند. همچنین عوودا دارای دو باند پرواز بزرگ و یک هلی‌پورت است که برای آموزش و تمرینات هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پایگاه هوایی عوودا همچنین میزبان رزمایش بین‌المللی «Blue Flag» است که هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود و به عنوان مرکزی برای تمرینات مشترک هوایی با کشورهای مختلف شناخته شده است.

در پایگاه هوایی عوودا (Ovda Airbase)، «اسکادران 115 - اسکادران اژدهای پرنده» (Flying Dragon) یا اسکادران دشمن‌نما (Aggressor Squadron) مستقر است که عمدتاً با هواپیماهای F16 و بالگردهای AH1 Cobra مامور شبیه‌سازی تاکتیک‌های دشمن و آموزش پیشرفته دیگر اسکادران‌ها است

این پایگاه همچنین؛ یکی از مراکز اصلی ذخیره و نگهداری هواپیماهای بازنشسته نیروی هوایی اسرائیل است؛ هواپیماهایی مانند A-4 Skyhawk، F-4 Phantom و Kfir در اینجا نگهداری می‌شوند و گاهی برای قطعات یدکی یا بازیافت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

* یک فروند جنگنده F-16A اسکادران 115

* مراکز امنیتی نظامی

مرکز اطلاعات تل‌آویو، ستاد کریا، دفتر موساد، ساختمان وزارت کشور حیفا و ساختمان اطلاعات ارتش اسرائیل جزو اهداف با کاربری دوگانه هستند. این مراکز ارتباط ویژه‌ای با ارتش اسرائیل دارند.

فرماندهی اطلاعات ارتش صهیونیستی

پارک فناوری گاو - یام نِگِو (Gav Yam Negev Advanced Technologies Park)، یک پارک بزرگ و پیشرفته فناوری در حومه شهر بئرشبع (Beer-Sheva) واقع در جنوب اسرائیل و در منطقه صحرای نگِو است که در سال 2013 تأسیس شده است.

این پارک فناوری حدود 50.000 متر مربع مساحت دارد و شامل سه ساختمان اصلی می‌باشد که بیش از 2.500 نفر در آن مشغول به فعالیت هستند؛ همچنین برنامه توسعه‌ای برای گسترش مساحت آن تا 200.000 متر مربع و ظرفیت بیش از 10.000 نفر در دست اجرا است.

هدف اصلی این پارک، ایجاد یک زیست‌بوم قدرتمند فناوری در حوزه امنیت سایبری و فناوری‌های پیشرفته است که با همکاری نزدیک میان ارتش اسرائیل، دانشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی دنبال می‌شود. به همین دلیل، این مرکز همراه با مجموعه «CyberSpark» به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین خوشه‌های امنیت سایبری جهان شناخته می‌شود.

در پارک گاو - یام بیش از 70 شرکت فناوری فعال حضور دارند، از جمله شرکت‌های شناخته‌شده‌ای مانند Microsoft، Incubit، Allscripts، AudioCodes، Deutsche Telekom و سایر شرکت‌های مطرح. همچنین، ارتش اسرائیل در مجاورت این مجموعه، کمپ «C4I» (فرماندهی، کنترل، ارتباطات و اطلاعات) را احداث کرده است.

این منطقه نقش کلیدی در توسعه زیرساخت‌های امنیت سایبری ملی ایفا می‌کند و بسیاری از نخبگان واحد 8200 ارتش اسرائیل از این مسیر وارد صنعت فناوری می‌شوند.

فرماندهی کنترل، ارتباطات و اطلاعات ارتش اسرائیل

فرماندهی مرکزی ارتباطات، کنترل و اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی (IDF C4i HQ) همراه با ساختمان مرکزی اطلاعات و عملیات ارتش اسرائیل در پارک فناوری گاو - یام در تل‌آویو واقع شده است.

این مجموعه در نزدیکی بیمارستان «سوروکا» قرار دارد و دشمن صهیونیستی تلاش کرده با استتار مراکز نظامی در میان زیرساخت‌های غیرنظامی، خود را از حملات محافظت کند؛ اما این تلاش‌ها بی‌نتیجه مانده‌اند.

این مرکز که در موج چهاردهم عملیات وعده صادق 3 هدف موشک‌های ایران قرار گرفت، بر اساس نوشته‌های سایت ارتش اسرائیل به‌عنوان واحد فناوری نخبگان ارتش اسرائیل فعالیت می‌کند.

سایت ارتش اسرائیل در معرفی این اداره (directorate) اعلام کرده است که فعالیت اصلی آن ارائه فناوری‌های مورد نیاز فرماندهان میدانی برای مدیریت بهینه موقعیت‌های جنگی است.

اهداف کلیدی این اداره شامل راه‌اندازی، توسعه، بهره‌برداری و تقویت سیستم یکپارچه‌سازی فناوری ارتش اسرائیل است.

در معرفی این مرکز در سایت ارتش اسرائیل آمده است که در دو دهه گذشته، با توجه به پیشرفت‌های فناوری، این اداره به یک مرکز پیشرو و رهبر تبدیل شده است.

این اداره مسئول کلیه تماس‌ها، رایانه‌ها و ارتباطات نیروهای دفاعی اسرائیل در میدان نبرد است و همچنین مسئولیت تمام دفاع سایبری ارتش اسرائیل را بر عهده دارد. این شاخه به عنوان تابعی از رئیس ستاد ارتش اسرائیل با شاخه عملیات همکاری می‌کند.

قرارگاه بزرگ فرماندهی و اطلاعات ارتش اسرائیل (IDF C4I) و کمپ اطلاعاتی ارتش در پارک فناورانه گاو یام، در مجاورت بیمارستان واقع شده‌اند. این مراکز میزبان هزاران نیروی نظامی، سامانه‌های فرماندهی دیجیتال، عملیات سایبری و سیستم‌های C4ISR ارتش صهیونیستی هستند.

به نظر می‌رسد که بخش عمده ارتباطات سایبری و مخابراتی ارتش اسرائیل در این مرکز مدیریت و فرماندهی می‌شود.

وظایف این مرکز شامل تأمین زیرساخت عملیات شبکه‌محور ارتش صهیونیستی، مدیریت نبرد دیجیتال، مدیریت کامل فرماندهی ارتباطات، اطلاعات، رایانه و دفاع سایبری، کنترل شبکه‌های رادیویی، فیبر نوری، لینک دیتا و ارتباط ماهواره‌ای، مهندسی سیستم‌های فرماندهی و کنترل، دفاع در برابر حملات سایبری و واکنش سریع، توسعه نرم‌افزارها و مدیریت داده‌های ارتش، همکاری اطلاعاتی میان ارتش و شاباک برای مقابله با تهدیدات زنده، رمزنگاری و تأمین امنیت اطلاعات نظامی، و دفاع از زیرساخت‌های حساس نظامی مانند سامانه گنبد آهنین، ارو و ماهواره‌ها می‌شود.

دارایی‌های نظامی اسرائیل در رصد ایران

تحولات اخیر و اصابت دقیق موشک‌های ایرانی به تأسیسات حیاتی نظامی و سایبری رژیم صهیونیستی در پارک فناورانه گاو - یام نشان‌دهنده جهش چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در حوزه قدرت موشکی، اطلاعاتی و توانمندی در شناسایی و هدف‌گیری دارایی‌های راهبردی دشمن است.

حمله موفق به یکی از مراکز کلیدی فرماندهی، کنترل و اطلاعات (C4I) ارتش اسرائیل که در قلب ساختار امنیت سایبری و ارتباطات نظامی آن قرار دارد، نه‌تنها کارآمدی عملیاتی موشک‌های نقطه‌زن ایران را به نمایش گذاشت، بلکه توان ایران را در عبور از پوشش‌های حفاظتی و هدف‌گیری دقیق مراکز حساس نظامی و زیرساختی اثبات کرد.

این حمله پیام روشنی برای رژیم صهیونیستی و حامیان آن دارد: دوره برتری مطلق فناوری و امنیت بلامنازع به پایان رسیده است و ایران اکنون قادر است در صورت بروز هرگونه تهدید، پاسخ‌هایی با هزینه سنگین و هدف‌گیری راهبردی به دشمن تحمیل کند.

این دستاورد راهبردی، موازنه قدرت در منطقه را وارد مرحله‌ای تازه کرده و بازدارندگی ایران در برابر تهدیدات نظامی را به‌طور محسوسی تقویت کرده است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید