پخش «رستاخیز» در شبکههای اجتماعی همزمان با محرم؛ چرا اکران نشد؟!
همزمان با ایام محرم این فیلم سینمایی بار دیگر در کانالهای تلگرامی دست به دست میشود و به مرور آنهایی که این فیلم را ندیدهاند و کنجکاو تماشایش هستند، این اثر را میبینید و در زمان اکران این فیلم، همان فروش محدود نیز تحقق نخواهد یافت.
با وجود طرح مطالبه اکران آنلاین فیلم سینمایی «رستاخیز» به عنوان محتوایی متناسب با ایام محرم، این فیلم سینمایی از سوی سازمان سینمایی به عنوان مالک اصلی در مسیر اکران قرار نگرفت و همزمان با دهه نخست محرم شاهد نمایش این فیلم سینمایی نیستیم؛ اتفاقی که اگر متولی سینمای ایران پی میگرفت و بر آن اصرار میورزید قابل تحقق بود اما این مجموعه ترجیح داد همچنان با وضعیت بلاتکلیف همراهی کند.
به گزارش «تابناک»؛ فیلم سینمایی «رستاخیز» آخرین ساخته احمدرضا درویش که از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت میکند، داستان شگفت انگیزی دارد که «تابناک» پیش از این در گزارشی به آن پرداخته بود. در شهریور 1398 و مدتی پس از پرداخت سنگین سازمان سینمایی به مالکان این فیلم، نسخه عربی این فیلم لو رفت و قاچاق شد. این نسخه آنچنان مورد توجه قرار نگرفت اما در نهایت آنهایی که از سر کنجکاوی در پی دیدن این فیلم بودند، این امکان را یافتند و رستاخیز عملا به یک فیلم سوخته برای اکران عمومی تبدیل شد.
در این میان کارگردان این فیلم ادعا کرد که نتفلیکس خواستار اکران بوده اما یک رقم کلی پرداخت میکند و مابه ازی هر بار پخش رقمی نمیدهد اما سندی منتشر نکرد که نشان از درخواست نتفلیکس برای اکران فیلم «رستاخیز» داشته باشد و در این زمینه تردیدهایی وجود دارد که تنها با انتشار سند معتبر قابل رفع است! با همین ادعا، عوامل این فیلم در ادامه درصدد راه اندازی یک سامانه برای اکران این فیلم برآمدند که امکان سرقت از آن وجود نداشته باشد که طبیعتا چنین سامانهای قابل تعریف نیست، چرا که اگر چنین قابلیتی وجود داشت سامانههایی چون نتفلیکس از آن استفاده میکردند.
در این جا سازمان سینمایی ورود کرد تا این فیلم را اکران کند و با توجه به آنکه با وجود حذف فیلم از یوتیوب، نسخه فیلم در کانالهای تلگرام در دسترس است، پیش از آنکه فیلم فاقد ارزش تجاری شود، با اکران آنلاین بخشی از بودجه بیت المال بازگردد و خسارت وارده به حداقل کاهش یابد. در همین راستا علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در سلسله نامه نگاریهایی با سازندگان فیلم از سال 98 تاکنون، ایدههای عجیب مطرح شده را غیرعملیاتی خواند و خواستار اکران آنلاین شد.
کارگردان و تهیه کنندگان این فیلم همچنان اکران را به راه اندازی آن سامانه و جلوگیری از قاچاق فیلمی موکول میکنند، حال آنکه نسخه فیلم اکنون در کانالهای تلگرامی یافت میشود. از قضا همزمان با ایام محرم این فیلم سینمایی بار دیگر در کانالهای تلگرامی دست به دست میشود و به مرور آنهایی که این فیلم را ندیدهاند و کنجکاو تماشایش هستند، این اثر را میبینید و در زمان اکران این فیلم، همان فروش محدود نیز تحقق نخواهد یافت. این محرم بهترین فرصت برای اکران آنلاین فیلم بود و «تابناک» نیز به متولیان امر پیشنهاد کرد این فیلم را اکران کنند اما چنین نشد.
هرچند رستاخیز ممکن است حتی برای گروهی از عاشقان مولا نیز به واسطه نوع روایتش تاثیرگذار نبود و کارکردش میتواند حداقلی باشد اما به هر ترتیب به عنوان اثری با مضامین عاشورایی محصولی قابل عرضه رسمی در این ایام بود تا بدین ترتیب محتوایی مناسبتی نیز عرضه شده باشد. با این حال، چنین نشد و اکنون مشخص نیست این فیلم چه سرنوشتی خواهد یافت و تا زمانی که عرضه رسمی شود، بر اثر پخش مکرر نسخه قاچاقش، چه میزان مخاطب خواهد داشت؟