پدیده خطرناکی که در مناطق مرکزی کشور رخ می دهد
رئیس مرکز پژوهش های مجلس از کاهش جمعیت در مناطق مرزی و مهاجرت آن ها به مناطق مرکزی تر خبر داد. رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به پدیده خطرناک مهاجرتهای اقلیمی بهویژه در مناطق مرزی کشور گفت: این مناطق بهتدریج خالی از جمعیت میشود و مهاجرتها به مناطق مرکزیتر و شمالی غربی صورتمیگیرد. به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری که درنشست تخصصی «بررسی تغییرات...
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به پدیده خطرناک مهاجرتهای اقلیمی بهویژه در مناطق مرزی کشور گفت: این مناطق بهتدریج خالی از جمعیت میشود و مهاجرتها به مناطق مرکزیتر و شمالی غربی صورتمیگیرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری که درنشست تخصصی «بررسی تغییرات اقلیم، تهدیدها و فرصتها» سخن می گفت، با اشاره به اینکه فراوانی و شدت خشکسالیها در کشورمان در دهههای اخیر روند صعودی داشته است، ادامهداد: در سال آبی 1400-1401بیش از 61درصد از مساحت کشور با خشکسالی شدید و بسیار شدید مواجه بوده و از مجموع مساحت کشور، فقط 19درصد ترسالی داشته است.
وی با بیان اینکه شواهدی متنوع، وقوع تغییر اقلیم در ایران را نشانمیدهد، افزود: میانگین بارش سالانه در ایران در میانه دهه 50تا 90، روند کاهشی داشته است. گزارشها مبنی بر این است که حجم بارشها در این مدت حدود 50میلیمتر کاهش داشته که به معنی کاهش 20درصدی بارشها ست.
نگاهداری ادامهداد: میانگین دما در 50سال گذشته در کشورمان و در هر دهه تقریباً با شیب 0.4سانتیگراد افزایش داشته که این مقدار دو برابر نرخ افزایش دمای جهانی است.
وی با بیان اینکه تغییر اقلیم بر تقاضای انرژی برای سرمایش اثرگذار است، افزود: یکی از پیامدهای تغییر اقلیم، تأمین انرژی برای دستگاههای سرما ساز است که وابستگی این انرژی به آب، چرخه را پیچیدهتر و تدبیر آن را مشکلتر میکند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ادامهداد: عدهای از مدیران با مدیریت اقلیمی بهدلیل اینکه ممکن است به اقتصاد کشور آسیب بزند، مخالفت میکنند اما واقعیت این است که این وابستگی به اقتصاد مخرب محیط زیست سبب شده است که در سه دهه اخیر رشد متوسط 3.1درصدی را در انتشار گازهای گلخانهای داشتهباشیم.
نگاهداری بهضرورت تدوین برنامه ملی سازگاری با تغییر اقلیم اشاره کردو افزود: این برنامه در دستور کار مجلس و دولت باید قرار گیرد و احکام قانونی در این باره تهیه شود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه برای کاهش تغییرات اقلیمی باید تولید گازهای گلخانه ای متوقف شود، گفت: جای خالی یک قانون جامع در حوزه محیط زیست برای پیشبرد تدابیر و مدیریت تغییرات اقلیمی، احساس می شود.
به گفته وی چالش بزرگ سیاستگذاران، دانستن زمان، مکان و اندازه و مقیاس تغییرات اقلیمی و تصمیم گیری متناسب با این تغییرات است.
هم اکنون دیگران می خوانند-
ساعت آخرالزمان رسید؟ فاجعه روز قیامت نزدیک شد
-
فال قهوه امروز جمعه 29 دی 1402 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
در جلسه دوم پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش چه گذشت / متهم ردیف دوم: از مهرجویی کینه داشتم
-
قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
-
طرح تعطیلات زمستانی / زمستان بهجای تابستان تعطیل میشود؟
-
خبر مهم درباره سربازی؛ امریه سربازی در شرکت های خصوصی بگیرید + شرایط
-
فال قهوه امروز پنجشنبه 28 دی | قهوه ات رو بخور فال بعد بگیر