پذیرش دانشجو در140 رشته مختلف تا 24 آذرماه
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی از پذیرش دانشجو در چهار گروه صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر با 140 رشته مختلف تا 24 آذرماه خبر داد.
محسن شمسی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان درجمع خبرنگاران بیان کرد: در حال حاضر در کرمان 13 مرکز علمی کاربردی داریم که حداقل 5 مورد رؤسای مراکز بانوان هستند و چرخ دانش در مراکز با طمأنینه در حال حرکت است.
وی در رابطه با پذیرش بهمن ماه دانشگاه جامع علمی کاربردی که از 16 آذرماه آغاز شده است، اظهار کرد: گروهی از انسانها در کارهای دستی استعداد دارند و گروهی حافظه و تئوریهای خوبی دارند و برای اینگونه کارها ساخته شدند. سیستمهای آموزشی باید طوری باشد که برای هر دو گروه زمینه اشتغال فراهم شود.
شمسی ادامه داد: اشکالی که در این حوزه وجود دارد احترام به شغلهای میانی و دستی است که باید افزایش یابد. برای کسانی که در یک حرفه تحصیلات ندارند اما خبره هستند باید در جامعه جایگاه ویژهای ایجاد شود که وظیفه دانشگاه این است از این افراد نیز استفاده کند.
وی در ادامه گفت: هدف ریاست جدید دانشگاه علمی کاربردی در حال حاضر، کاهش بیکاری است؛ یکی از راههای رسیدن به این هدف قرارگیری دانشجویان در محیط واقعی کار است که دانشگاه علمی کاربردی طبق نیاز و امکانات استان سعی بر تعریف رشتهها دارد.
شمسی تأکید کرد: معمولا حرکت از عمل است و پس از آن میتوان به تئوری درست رسید، به همین دلیل دانشگاه علمی کاربردی زمینهای برای ارتباط دانشجویان با صنعت فراهم کرده که از جمله آن میتوان به حضور دانشجویان در کارخانه نساجی و هواپیمایی ماهان اشاره کرد؛ اینگونه دانشجو در یک محیط امن با کار عملی خود آشنا میشود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی در رشتههای هنری نیز فعال است، گفت: در رشتههای موسیقی از اساتید بسیار بزرگ در این حوزه استفاده شده است.
شمسی اضافه کرد: یکی از مشکلات استان، سنگهای قیمتی فیروزه است که به صورت باطله از معادن بیرون میآید و به نیشابور فرستاده میشود. مرکز شهربابک وارد این حوزه شده و با دستگاههای اختصاصی به استفاده از این سنگها میپردازد؛ همچنین در مرکز نیروی انتظامی رشتههایی مانند پیشگیری از جرم داریم که در این حوزه هم دانشجویان با محیط کار ارتباط دارند.
وی با تأکید بر حضور دانشجویان در محیط کار واقعی گفت: اصل اول در برگزاری کلاسها و امتحانات دانشجویان، سلامت دانشجویان است، پس از آن کیفیت در نظر گرفته میشود و همواره تابع قوانین ستاد کرونا هستیم.
شمسی عنوان کرد: تمام تلاش ما بر این است رشتههای اختصاصی داشته و با دانشگاههای دیگر موازیکاری نداشته باشیم. رشتههای چهرهپردازی، آرایش و پیرایش هم در دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد که جزء رشتههای پردرآمد دنیا محسوب میشوند و دانشجویان پس از حداقل دو سال میتوانند به کسب درآمد بپردازند.
شمسی توضیح داد: در حال حاضر در چهار گروه صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر در 140 رشته مختلف دانشجو میپذیریم.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: در دستور کارهایی که مقام معظم رهبری برای کشور بیان کردند، بند اول، علم و پژوهش است و دلیل پیشروی کشورهای خارجی را دانش و توانایی معرفی کردهاند بنابراین ترکیب دانش و توانایی به عنوان اولین راهکار اجرایی برای موفقیت در گام دوم به میان میآید.
وی تصریح کرد: هر مرکز و مؤسسهای که بخواهد دورهای برگزار کند میتواند از دانشگاه تقاضای استاد کرده و در آخر مدرک معتبر به شرکتکنندگان دوره اعطا کند. درصدی از شهریه به ازای معرفی استاد و اعطای مدرک به دانشگاه علمی کاربردی تعلق گرفته و باقی آن متعلق به خود موسسه است.
وی در رابطه با اعطای تسهیلات به دانشجویان توضیح داد: دانشگاه دانشجوهایی را که با مراکز نوآوری فعالیت داشته به بانک با تسهیلات 2 درصد معرفی میکند؛ همچنین به دنبال قبول درصدی از شهریه دانشجویان مناطق محروم از طرف دولت هستیم.
در ادامه این نشست سید مصطفی موسوی، رییس اداره حمایت از طرحهای پژوهشی دانشگاه علمی کاربردی، ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی شغل محور بوده و تلاش بر این است افراد آموزش دیده در این دانشگاه بتوانند به کسب درآمد بپردازند.
وی افزود: با توجه به اینکه اکثر مراکز علمی کاربردی نیازهای صنعت را میدانند پس اگر ایدههای دانشجویان به طوری باشد که سبب حل مشکلات صنایع شود به کار گرفته میشوند.
موسوی اضافه کرد: در حال حاضر یک مرکز رشد خوشههای فناوری فیروزه و صنایع وابسته و 9 مرکز فناوری در کرمان راهاندازی شده است که در زمینههای هوایی، حمل و نقل جادهای، تکنولوژیهای پیشرفته، صنایع خودرو، چهرهپردازی، مدیریت پسماند معدنی و صنعتی، زغالسنگ، موسیقی و فولاد مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه از سال 97 تاکنون پنج رویداد استارتآپی برگزار شده است گفت: متأسفانه به واسطه کرونا نتوانستیم آنطور که باید از این حوزه حمایت کنیم. در مراکز فناور از ایدههای مرتبط با آنها استقبال و به اجرایی شدن آنها کمک میشود که امیدواریم با بهتر شدن شرایط کرونا این فعالیتها افزایش یابد.
انتهای پیام