پرستاری که رویایش شکست کرونا و حضور در پارالمپیک است
تهران - ایرنا - پارادوومیدانی کار زنجانی که این روزها در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار داد، گفت: رویایم پایان این ویروس در ایران و جهان است تا با خیال راحت خود را برای گزینشیهای پارالمپیک آماده کنم.
این روزها کار جهادی برای شکست ویروس کرونا و پیشگیری از اشاعه آن به یک تکلیف برای کادر درمان و شهروندان مختلف تبدیلشده است. در این میان برخی از چهرههای ورزشی که در زمینه درمان تخصص دارند پیشگام بودند. یکی از این چهرهها «فیروزه سلطانمحمدی» است که در ورزش پارالمپیکی دوومیدانی فعالیت دارد. او در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا با اشاره به تلاش گروهای درمانی در کشور اعلام کرد شکست کرونا و حضور در توکیو بزرگترین رؤیایش است. او هماکنون بهعنوان پرستار داوطلب در بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) شهر زنجان مشغول فعالیت است.
متن کامل مصاحبه سلطانی محمدی به شرح زیر است:
از پاراگلایدر به دوومیدانی رسیدم
عاشق ورزش پاراگلایدر بودم و تمرینات این رشته را دنبال میکردم یک دوره تخصصی پاراگلایدر در ترکیه گذراندم و پس از بازگشت به ایران در چند مسابقه شرکت کردم عملکردم مناسب اما تجهیزاتم قدیمی بود و این به نقطهضعفم تبدیل شد. شاید ازجمله ورزشکاران این رشته بودم که در بخش سرعت و مسافت به مسابقه پرداختم. از سال 88 در رشته پاراگلایدر فعالیت خود را آغاز کردم و عنوان سومی کشور را نیز در کارنامه دارم.
از چند ارگان تقاضای کمک کردم اما...
با تجهیزاتی که داشتم در برابر دیگران عملکرد مناسبی بهجای گذاشتم اما این تجهیزات درنهایت به پاشنه آشیل من تبدیل شد. قبل از مصدومیت از چند نهاد و سازمان تقاضای کمک کردم اما پاسخی ندادند. سال 1396 و زمانی که فیروزه برای شرکت در مسابقات جهانی آماده میشد، بر اثر سانحهای که حین پرواز و به علت اشکال در تجهیزاتش رخ داد، دچار آسیبدیدگی شدید شد و این آسیبدیدگی به معلولیت و از دست رفتن بخشی از توان حرکتی انجامید. با مصدومیت خانهنشین شدم اما پس از مدتی به رشته پرستاری و ورزش برگشتم. در ماههای نخست این معلولیت برایم خیلی سخت بود اما درنهایت پذیرفتم و دوباره به ورزش و کار پرستاری روی آوردم.
میتوانم در رشته دوومیدانی موفق باشم
با پیشنهاد یکی از همکاران به فدراسیون جانبازان و معلولان رفتم و در آنجا محیط برای جذابیت داشت چون معلولان زیادی در تلاش بودند. زود پیشرفت کردم و قرار بود به مسابقات جهانی امارات که اسفندماه 1398 باید برگزار میشد، اعزام شوم. این مسابقات به خاطر شیوع ویروس کرونا کنسل شد. الان در بخش پرتاب دیسک و وزنه فعالیت دارم و به دنبال کسب سهمیه در پرتاب دیسک هستم. در بخش پرتاب وزنه که تخصص من به شمار میرود، کسب رکورد ورودی پارالمپیک سخت است.
مبارزه با کرونا سخت است یا در ورزش؟
درمان و پیشگیری از بیماری برای کادر درمان سخت نیست اما کرونا متفاوت از تمام بیماریها است. من قبل از شیوع ویروس در بخش اداری دانشگاه علوم پزشکی بودم اما با شروع ویروس داوطلبانه برای خدمت به بخش پرستاری رفتم برخی از مواقع روزی نزدیک به هجده ساعت فعالیت داریم. نمیتوانستم در منزل باشم و در این شرایط سخت همشهریهایم را تنها بگذارم، اینجا تمام تلاش کادر درمان بر محور نجات شهروندان از این ویروس است.
درمان یک نوعروس شیرینترین خاطره کرونایی
تقریبا دو هفته روز پیش یک زن خیلی مسن وارد بخش شد که شرایط مساعدی نداشت و حالش وخیم بود اما با تلاش کادر پزشکی درمان شد. او زمان ترخیص بسیار خوشحال بود و کسی دلیلی این کار وی را درک نکرد. زمانی که با اصرار دلیل را پرسیدیم گفت من تازه ازدواج کردم و خوشحالم دوباره به زندگی برگشتم. این بهترین خاطره من و بسیاری همکاران در دوران سخت مبارزه با کرونا است.
کرونا یا پارالمپیک؟
کرونا تنها اتفاقی بود که پارالمپیک را پس از بیش نیم سده به تعویق انداخت. من تمام رویایم شکست کرونا در وهله اول و حضور در توکیو 2021 در مرتبه دوم است. امیدوارم این 2 رویا به بهترین شکل ممکن تعبیر شود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*