پرس تیوی در مقابله با جنگ رسانهای کشورهای غربی علیه افکار عمومی جهان نقش موثری داشت / لزوم توسعه و حمایت از پرس تی وی برای خنثیسازی اقدامات رسانهای دشمنان
کارشناس امنیت بین الملل گفت: پرس تی وی با برملا کردن بسیاری از واقعیت هایی که در قضیه مذاکرات برجام وجود داشت، با جنگ رسانه ای که رسانه های غربی علیه افکار عمومی جهان و ایران به راه انداختند، مقابله کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بین الملل با تاکید بر نقش آگاهی سازی پرس تی وی در عرصه سیاست خارجی، عنوان کرد: پرس تی وی با برملا کردن بسیاری از واقعیت هایی که در قضیه مذاکرات برجام وجود داشت، با جنگ رسانه ای که رسانه های غربی علیه افکار عمومی جهان و ایران به راه انداختند، مقابله کرد.
ابوالفضل بازرگان به کاهش قدرت آمریکا و ظهور ابرقدرت های جدید در جهان و همچنین خارج شدن نظم بین الملل از حالت تک قطبی اشاره و عنوان کرد: تبعات این وضعیت در منطقه نیز مشاهده می شود به طوری که این روزها می بینیم کشورهای منطقه که به صورت سنتی سال ها و دهه ها متحد کشور آمریکا بودند الان دچار دگرگونی های متفاوتی در حوزه سیاست خارجی خود شدهاند چرا که دیگر آمریکا را تنها ابرقدرت جهان نمی بنند و احساس می کنند که باید با قدرت های جدید نیز رابطه خوبی برقرار کنند. مثال بارز آن، رفتار ترکیه است که عضو ناتو و متحد استراتژیک و قدیمی آمریکا بوده، اما اکنون چند سالی است که روابطی را به طور جدی با روسیه برقرار کرده و از ایالات متحد آمریکا فاصله و حتی مورد تحریم های آمریکا نیز قرار گرفته است. یا کشورهای مثل عربستان و امارات که به طور سنتی وابسته به آمریکا بودند، الان دیگر آمریکا را به تنهایی برای تامین امنیت خود کافی نمی بینند و مجبورند با ابرقدرت های جدید کار کنند.
وی در ادامه در خصوص تغییر رویکرد دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجه توضیح داد: این دولت در حوزه سیاست خارجی به نسبت دولت قبل، تغییرات زیادی داشته است. در دولت قبلی متاسفانه بیشتر عمده توجه در حوزه سیاست خارجی به مساله حل مشکلات توسط رفع تحریم ها و گفتوگو با غرب خلاصه می شد. همچنین در دولت قبل، صرف دستیابی به توافق به عنوان یک ابزار سیاسی حزبی داخلی بیشتر حائز اهمیت بود تا دستیابی به توافق خوبی که ماندگار باشد و منافعمان را تامین کند. به همین دلیل در زمان برجام و هم قبل از روی کار آمدن دولت بایدن، برای توافق عجله مشاهده می شد. اما با تغییر دولت، وقفه ای ایجاد شد و دیگر شاهد این عجله برای دستیابی به توافقی به هر قیمت نیستیم.
این پژوهشگر امنیت بینالملل با اشاره به دهه ها مقاومت و ایستگادگی ایران در برابر آمریکا کرد و افزود: ما در این مدت، نه تنها قدرت خود را حفظ کردیم بلکه به مراتب قویتر شدیم و قدرت نظامی و حوزه نفوذمان را در منطقه افزایش دادیم. این یعنی اکنون کارت های بازی و ابزار چانهزنی هایمان در منطقه و در برابر ایالات متحد آمریکا بیشتر شده است. ایران امروز به عنوان قدرت منطقه شناخته می شود و علیرغم همه تهدیدها و فشارها در طی دهه های اخیر، نتوانستند سرنوشت ایران را به مانند کشورهایی مثل افغانستان، لیبی، عراق و... تغییر دهند.
بازرگان افزود: ما در دولت قبل به چین، روسیه و دیگر کشورهای منطقه کمتر توجه داشتیم و این یک فرصت سوزی برایمان بود که به عنوان بزرگترین چالشگر نظم آمریکایی، در سال 2020 به سراغ چین رفتیم. خوشبختانه دولت جدید تفاوت های بسیار زیادی در رویکردهای خود نشان داده و مهمترین تفاوتش در این است که توافق با آمریکا را دستاورد حزبی برای خود تلقی نمی کند و حتی ممکن است بابت این قضیه، از هم حزبی های خود مورد انتقاد نیز قرار گیرد. بنابراین هیچ عجله ای برای توافق ندارد و می تواند با اطمینان خاطر بیشتر از تاکتیک هایی استفاده و تمرکز خود را روی یک توافق خوب معطوف کند.
وی افزود: یکی دیگر از رویکردهای خوب دولت جدید این بود که به محض شروع به کار، سریعا اعلام نکرد که ما قصد داریم به مذاکرات برگردیم. این موضوع به لحاظ تاکتیکی بسیار خوب بود چراکه نشان ندادیم به این توافق وابسته هستیم. همچنین در این فاصله شش ماه برای برگشت به مذاکرات، توانستیم ابزارهای چانه زنی خودمان را افزایش دادیم؛ همچنین به ارتباط گیری با قدرت های جدید مثل چین و روسیه اقدام شد و عضویت در پیمان شانگهای نیز برگ برنده دیگری بود. همه اینها در کنار موارد دیگر باعث شد تا با ما دست پر به مذاکرات برویم و راه را برای رسیدن به یک توافق بهتر هموار کنیم.
بازرگان با تاکید بر نقش تاثیرگذار رسانه در مناسبات بین المللی عنوان کرد: دولت ها در دو بعد از رسانه ها بهره می برند که شامل تاثیر گذاری بر افکار عمومی داخلی برای توجیه اقدامات سیاست خارجی و همچنین هدایت افکار عمومی بین المللی می شود. در حال حاضر، انحصار قسمت اعظمی از رسانه های بین المللی در اختیار چند کشور خاص و دست غرب و آمریکاست؛ چه رسانه های که افکار عمومی دنیا رو تحت تاثیر قرار می دهند و چه رسانه های فارسی زبان خارج کشور که به دنبال تخریب افکار عمومی ایرانیان هستند.
وی ادامه داد: در این زمینه کار رسانه ای جمهوری اسلامی ایران به شدت سخت است چرا که با یک غول رسانه ای رو به رو هستیم که مجبوریم با آن بجنگیم و اثرات فعالیت های آن را کاهش دهیم. بنابراین، کار پرس تی وی به عنوان مهم ترین شبکه برون مرزی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی بسیار مهم و ارزشمند است. این شبکه شجاعانه در این میدان حضور دارد و چندین بار با اقداماتی همچون سانسور و فیلتر شدن مواجه بوده و شبکه های اجتماعی آن نیز مسدود شد. از این رو فعالیت پرس تی وی به شدت قابل قدردانی است.
ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بین الملل به نقش آگاهی سازی پر س تی وی در عرصه سیاست خارجی پرداخت و افزود: پرس تی وی با برملا کردن بسیاری از واقعیت هایی که در قضیه مذاکرات برجام وجود داشت، با جنگ رسانه ای که رسانه های غربی علیه افکار عمومی جهان و ایران به راه انداختند، مقابله کرد. از طرفی دیگر، پرس تی وی برخلاف برخی از رسانه ها، صرفا روی لزوم دستیابی به توافق به هر قیمتی تاکید ندارد. بلکه به منافع ملی را در اولویت قرار داده و به نظرم، در این مسیر به خوبی فعالیت کرده است. اما علیرغم تلاش های پرس تی وی، متاسفانه نکته ای که وجود دارد این است که حجمه رسانه ای دشمن بسیار زیاد است و ما باید فعالیت رسانهایمان را بیشتر کنیم. در واقع، رقبای ما در این حوزه سرمایه گذاری زیادی انجام می دهند و از روش های هوشمندی برای هدایت افکار عمومی استفاده می کنند. بنابراین، ما هم باید در این جنگ، بهروز شویم و همراه با آنها حرکت کنیم. یکی از راه ها نیز توسعه فعالیت شبکه پرس تی وی و دیگر شبکه های برون مرزی است که می تواند دامنه اثرگذاری را بیشتر و اقدامات رسانه ای دشمنان را خنثی کند.
انتهای پیام /