پسروی پروتکلهای کرونایی در گیلان
رشت - ایرنا - با روند نزولی بیماری کووید 19 در گیلان طی هفتههای اخیر، اما توصیههای پیشگیری از ابتلا و انتشار ویروس کرونا در این استان کاهش یافته و طبق آمارها اغلب نسبت به مراعات شیوه نامهها غفلت میشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، با فراز و نشیب بیش از 2 ساله کووید 19 در استان گیلان، این بیماری تقریباً از نیمه سوم فروردین ماه امسال روند نزولی را طی میکند اما 17 روزی است که روند کاهشی آن مداوم ادامه دارد و آمار بستریهای مبتلا به کرونا در بیمارستانهای گیلان در این مدت "17 روز" بیش از 51 درصد کاهش یافته است.
رنگ آبی کرونایی نیز از شانزدهم ماه جاری ابتدا به پنج شهرستان گیلان شامل آستارا، تالش، رودسر، فومن و لنگرود رسید و بعد از یک هفته شهرستان های آستانه اشرفیه، رشت، خمام، رضوانشهر و لاهیجان آبی شدند اما در تازه ترین ارزیابی وزارت بهداشت 2 شهرستان گیلان شامل " رضوانشهر و لاهیجان" از وضعیت آبی کم خطر خارج شده و وارد رنگ بندی زرد شدند که نشان دهنده شکننده بودن وضعیت همه گیری کرونا است.
بر این اساس اکنون شهرستانهای صومعهسرا، آستارا، تالش، رودسر، فومن، لنگرود آستانهاشرفیه، رشت و خمام در نقشه جدید کرونایی گیلان آبی هستند و بندرانزلی، رودبار، سیاهکل، شفت، رضوانشهر، لاهیجان، ماسال و املش زرد هستند و رنگ های قرمز و نارنجی هم در نقشه کرونایی گیلان مشاهده نمیشود.
طبق آمار امروز "دوشنبه" دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان هماکنون 53 بیمار مبتلا به کووید 19 در مراکز درمانی بستری بوده، 23 نفر طی 24 ساعت گذشته بستری شدند و تعداد بیماران بدحال نیز هشت نفر است.
همچنین آمار فوتیهای ناشی از کرونا در گیلان طی یک ماه اخیر بین صفر و یک بوده که با توجه به این آمارها کرونا در استان گیلان آرام گرفت که این وضعیت نیز دلیلی بر عادی انگاری نسبت به کرونا شده است.
عقبنشینی و سکوت کرونا در گیلان اگر چه موجب خوشحالی است اما کارشناسان و مسئولان بهداشتی بر ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی تاکید دارند و میگویند: بیماری کووید 19 پایان نیافته بنابراین در چنین شرایط رعایت توصیههای بهداشتی همچنان باید رعایت شود.
این در حالی است که طی چند هفته اخیر اکثر شهروندان در رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتوجه بوده و این سهلانگاری در بیشتر اماکن عمومی شامل فروشگاههای ادارات و بازار مشاهده میشود و در اماکن شلوغ بیشتر مردم ماسک نمیزنند.
کمرنگی ماسک در توصیههای کرونایی
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا شامل استفاده از ماسک طی یک ماه اخیر تقریبا پنج درصد کاهش یافته است.
مهدی جواهر شناس روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین رعایت بهداشت فردی در هفته گذشته 82 درصد، استفاده از ماسک 65، فاصلهگذاری اجتماعی 73 و استفاده از تهویه هوا مطبوع در اماکن سرپوشیده 77 درصد گزارش شد که با همکاری مردم باید افزایش یابد.
وی یادآور شد: این میزان از رعایت پروتکل ها؛ بهداشت فردی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تهویه از سوی متصدیان و مردم در اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع مواد خوراکی و آشامیدنی را شامل می شود.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان بیان داشت: رعایت توصیههای بهداشتی در اماکن یاد شده، هفتگی ارزیابی میشود.
به گفته متخصصان بیماری عفونی گیلان؛ با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن بیماری کووید 19 آرام گرفت، بنابراین برای تداوم این شرایط همچنان عمل به این سپر محکم برای مقابله با ویروس کرونا ضروری است.
دکتر توفیق یعقوبی متخصص بیماریهای عفونی در این باره گفت: با همکاری مردم در رعایت توصیهها و تزریق واکسن آمار مبتلایان به کرونا در گیلان کاهش یافت اما باز هم مشارکت مردم نیاز است.
وی با اشاره به اهمیت تزریق کامل واکسن از واکسن نزدهها خواست تا حتما واکسن بزنند و بقیه نیز نسبت به تکمیل واکسن هر سه دز اقدام کنند.
تغییر سه درصدی تزریق دُز سوم در جدول واکسیناسیون گیلان
تزریق واکسن کرونا در گیلان نیز تقریبا از سال جدید با کندی پیش میرود، دریافت دز سوم واکسن کرونا بعد از نوروز تاکنون، سه درصد و دز دوم یک درصد افزایش یافت و نوبت اول هیچ تغییری نکرد.
تاکنون 2 میلیون و 151 هزار و 853 نفر شامل 96 درصد از گروههای هدف دُز اول و 2 میلیون و 49 هزار و 508 نفر معادل 92 درصد نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند و واکسیناسیون مرحله سوم نیز در گیلان به یک میلیون و 88 هزار و 942 نفر 49 درصد رسیدهاست.
در زمان حاضر شهرستانهای شفت، سیاهکل، املش، بندرانزلی، رودسر، لاهیجان، صومعهسرا، لنگرود، آستانهاشرفیه، رشت و خمام، تالش، فومن، رودبار، رضوانشهر، ماسال و آستارا به ترتیب بیشترین تزریق واکسن نوبت سوم را به خود اختصاص دادهاند.
شفت، سیاهکل، رودسر، صومعهسرا، لاهیجان، املش، بندرانزلی، فومن، لنگرود، آستانهاشرفیه، ماسال، رضوانشهر، رشت و خمام، تالش، رودبار و آستار به ترتیب بیشترین تزریق واکسن کرونا را در دُز دوم و سیاهکل، شفت، املش، لاهیجان، رودسر، صومعهسرا، ماسال، بندرانزلی، فومن، رضوانشهر، آستانهاشرفیه، لنگرود، تالش، آستارا، رودبار، رشت و خمام بیشترین تزریق واکسن در نوبت اول را داشتهاند.
استاندار گیلان نیز در جلسه 2 روز گذشته ستاد کرونا استان با بیان اینکه در زمان حاضر وضعیت کرونا مطلوب است اظهار داشت: اما نیازمند تقویت ایمنی و کاهش آسیب مردم هستیم لذا مردم میخواهم که ضمن استمرار رعایت پروتکلهای بهداشتی، نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
اسدالله عباسی با بیان اینکه متولیان امر واکسیناسیون مکلف به دقت نظر و جدیت در تزریق واکسن کارکنان دستگاههای اداری دولتی و غیردولتی به صورت اقناعی هستند، اظهار داشت: سلامت مردم موضوع مهمی است که باید مشارکت آنان در تحقق این امر، برای افراد جامعه به خوبی تبیین شود.
گیلان دومین استان درگیر بیماری کووید 19 است.