پس لرزه حمله پهپادی به روسیه / اتحادیه اروپا به وحشت افتاد
سخنگوی ارشد اتحادیه اروپا هم زمان با تشدید تنشها میان روسیه و اوکراین در پی حمله پهپادی کییف علیه مسکو، از کرملین خواست که که از این اتفاق بهعنوان بهانهای برای تشدید تهاجم غیرقانونی علیه اوکراین استفاده نکند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، پیتر استانو روز سهشنبه طی سخنانی در نشست خبری از بروکسل گفت: ما در جریان گزارشها درباره پرواز ادعایی تعدادی پهپاد بر فراز آسمان مسکو قرار داریم.
وی با بیان اینکه «ما از منشاء این اتفاق اطلاعی نداریم و در این باره اظهار نظر نمیکنیم» افزود: تنها مطلبی که میتوانم تکرار کنم درخواست قوی اتحادیه اروپا از روسیه است که از این اتفاق بهعنوان بهانهای برای تشدید تهاجم غیرقانونی علیه اوکراین استفاده نکند.
صبح امروز سهشنبه آندری وروبیوف فرماندار منطقه مسکو از سرنگونی چندین پهپاد هنگام نزدیک شدن به مسکو خبر داده بود. سرگئی سوبیانین شهردار مسکو نیز با تایید این خبر گفته بود که بر اثر حمله پهپادی به چندین ساختمان در جنوب این شهر خسارت جزئی وارد شده و کسی به طور جدی آسیب ندیده است.
جاسوسی یک نهنگ برای روسیه!+ تصاویر
در همین حال وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیهای اعلام کرد: تمام هواپیماهای بدون سرنشین اوکراین سرنگون شدند. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: کییف با هشت پهپاد پایتخت روسیه را هدف حمله قرار داد که همه آنها منهدم شدند.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع روسیه، سه پهپاد توسط ابزارهای جنگی الکترونیکی از مسیر خود منحرف شدند و سامانه پدافند هوایی پانتسیر - اس (Pantsir-S) در منطقه مسکو پنج هواپیمای بدون سرنشین دیگر را سرنگون کرد.
پیشتر و در تاریخ سوم مِه (13 اردیبهشت)، مسکو از تلاش اوکراین برای حمله پهپادی به کاخ کرملین محل اقامت ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و خنثی کردن آن خبر داده بود. همچنین اعلام شده بود پهپادها رهگیری و منهدم شدند و این حادثه تلفات جانی نداشت.
بر اساس این گزارش، پس از حمله ناموفق به کاخ ریاستجمهوری روسیه، پرواز هواپیماهای بدون سرنشین در آسمان پایتخت و چند منطقه دیگر این کشور ممنوع شد.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن میگذردِ، در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنج اسفند 1400 به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
همچنین بخوانید