پژوهشهای حوزه هجمههای معاندان را دفع کند
قم - ایرنا - آیتالله جعفر سبحانی در پیامی به آیین بزرگداشت هفته پژوهش حوزههای علمیه خواهران آورده است: پژوهشهای حوزه باید کاربردی و معطوف به مسائل جامعه، حکمرانی و حل مشکلهای معرفتی و همچنین دفع شبههها و هجمههای معاندان باشد.
به گزارش عصر پنجشنبه مرکز خبر حوزه، پیام این مرجع تقلید حاکیست: از جمله متعالیترین ارزشها در منظومه معارفی اسلام، پرسش و پرسشگری است، امر به تفکر در آیات آفاقی و انفسی و تدبر در حوادث و احوالات اقوام و امتهای پیشین، از جمله مواردی است که در آیات قرآن کریم و نیز در روایات ماثور از حضرات معصومین (ع) مکرر بیان شده است.
پیام میافزاید: از همین رو تشویق و ترغیب به فراگیری علوم، حضور در مجالس علمی و تکریم و تمجید اهل علم، از محوریترین عرصههای دعوت پیشوایان دین، به شمار میآید، این تشویق به علمآموزی در آموزههای اسلامی، توانست در زمانی بسیار اندک به درخشش دانشمندان اسلامی در عرصههای گوناگون علمی منجر شود.
آیت الله سبحانی در ادامه یادآور شده است: بدون تردید خاستگاه و محل نشو و نمای چنین شخصیتهایی، حوزه های علمیه بوده اند که در گوشه گوشه جهان اسلام تاسیس و راهاندازی شده و با کمترین هزینه، بهترین خروجی ها و دستاوردها را داشتهاند.
در ادامه تاکید شده است: ملاک عمل در این حوزههای علمیه، تزکیه و تعلیم و فراگیری با هدف خدمت به فرهنگ و اعتلای انسانها بوده است، رشد و تعالی جامعه، حل مشکلات دین و دنیای مردم، تحقیق و تتبع، بهرهگیری از محضر عالمان و عرضه نکردن علم در متاع بازارهای دنیا از عناصر اصلی توفیق و تعالی حوزه های علمیه و حوزویان بوده است.
پیام میافزاید: امروز نیز باید بر این ارزشهای متعالی و پرثمر اصرار و تاکید کرد و نباید به هر دلیلی اجازه داد تحقیق و سخت کوشی علمی فراگیر در حوزهها کمرنگ شود و باید اصرار و درخواست اساتید و طلاب و وجهه همت دست اندرکاران عرصههای علم و پژوهش، بسط و فراگیری فعالیت های علمی در همه لایههای تعلیم و تربیت باشد.
این مدرس سطوح عالی حوزه در بخش دیگری از پیام خود خاطرنشان کرده است: در همین راستا و به مناسبت تکریم و تجلیل از پژوهش و پژوهشگران در هفته پژوهش توجه حوزویان معزز خصوصا خواهران طلبه و بانوان عالمه را به نکاتی چند جلب می کنم، از اصلی ترین کوششها و پژوهشهای حوزویان باید این باشد که توحید و باورهای وحیانی بندگان را تقویت و زمینههای پیشرفت و اطاعت و تلاش در جهت کسب رضایت حضرت ولی عصر را فراهم آورد.
همچنین ارتباط با آثار علمای سلف و شناخت آنان و سبک زندگی و روشهای علمی آنان و احیا و بازآفرینی این آثار باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد تا با تکیه بر میراث مستحکم علما مسیر پژوهش با اتقان و استواری طی شود.
در ادامه آمده است: پژوهشهای حوزه کاربردی و معطوف به مسائل جامعه، حکمرانی و حل مشکلات معرفتی و دفع شبهات و هجمه های معاندان باشد، آگاهی از دانشهای نوپدید و رصد مسائل نوپیدا و توجه به عناوین و عرصههای فعالیت مراکز علمی دنیا از دیگر عرصههای مورد تاکید است.
آیت الله سبحانی تصریح کرده است: آسیب شناسی فرهنگ پژوهش و کاربردی کردن آن در همه شئون حوزه، هم به لحاظ هماوردی با دیگر مدعیان و هم به لحاظ حضور اثرگذار در اقصا نقاط جهان ضروری، و لازم است در راستای فرهنگسازی پژوهش، حدی از تحقیق و تتبع در تمامی سطوح علمی حوزه، مورد توجه و اقدام باشد.
این مرجع تقلید در بخش پایانی پیام خود آورده است: ضمن گرامی داشت هفته پژوهش از تمامی فعالان عرصه پژوهش و مدیران و اساتید که در ساحت تحقیق و تتبع و در جهت اعتلا و عظمت اسلام تلاش و فعالیت مینمایند و در سرعت بخشی درتحقق تمدن نوین اسلامی نقش بی بدیلی را برعهده دارند تقدیر و تشکر مینمایم و دعای امام زمان (عج) را برای همگان مسالت دارم.
آیین بزرگداشت هفته پژوهش حوزه های علمیه خواهران همزمان با روز پژوهش در مجموعه عصر انقلاب تهران برگزار شد./
*س_برچسبها_س*