پیشرفت 93 درصدی ساخت واحدهای مسکونی سیل زده
به گفته مدیر کل بنیاد مسکن استان گلستان میانگین پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی استان 93 درصد بوده و 7 درصد از تعهدات باقی مانده است.
محمد حسینی در گفتوگوی مشروح با میزان در خصوص آخرین وضعیت تکمیل واحدهای مسکونی سیل زده استان اظهار کرد: در پی سیلاب اسفند 97 در 469 روستا ثبت خسارت صورت گرفت که این خسارت مربوط به واحدهای مسکونی و شبکه معابر روستایی بوده است.
وی افزود: بنیاد مسکن همچون دستگاههای اجرایی دیگر پس از سیلاب کار خود را آغاز کرد و با 200 اکیپ کار ارزیابی آغاز شد.
مدیر کل بنیاد مسکن استان گلستان درباره آمار خسارت به واحدهای مسکونی آسیب دیده گفت: بر اساس نتایج ارزیابیها 29 هزار و 352 واحد مسکونی ثبت خسارت شد که از این تعداد 14 هزار و 654 واحد نیاز به تعمیر و مابقی که 7 هزار و 707 واحد مسکونی بوده نیاز به تخریب و احداث مجدد داشته است.
تشکیل 8 هزار و 900 پرونده برای احداث واحدهای مسکونی
حسینی تاکید کرد: در حوزه ارزیابیهای منازل مسکونی بالغ بر 8 هزار و 900 پرونده برای متقاضیان تشکیل شد که مربوط به جبران خسارت معیشت و بخش تعمیرات و همچنین احداث واحدهای مسکونی بوده است.
وی در زمینه رقم تسهیلات پرداختی به واجدین شرایط گفت: در شهرها 94 میلیون تومان تسهیلات و کمک بلاعوض به واجدان شرایط اعطا شد و رقم تسهیلات و کمک بلاعوض در روستاها 76 میلیون تومان بوده است.
اختصاص 13 میلیارد تومان تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان
مدیر کل بنیاد مسکن استان گلستان با اشاره به رقم اعتبار اختصاص یافته به بخش مسکن گفت: کل مبلغ تامین اعتبار شده در بخش مسکن حدود 13 میلیارد تومان تسهیلات و کمک بلاعوض بوده است که و به واجدین شرایط تعلق گرفت.
حسینی گفت: کار تعمیرات 14 هزار و 645 واحد در همان شش ماه ابتدایی سال 98 با تامین اعتبار بالغ بر 185 میلیارد تومان به اتمام رسید.
وی افزود: 7 هزار و 707 واحد نیاز به احداث داشت که کار مطالعات زمین شناسی در 460 روستا انجام شد و افرادی که در حریم رودخانهها بودند در مکانی دیگر تامین زمین آنها به طور رایگان انجام شد.
صدور رایگان پروانه برای واحدهای مسکونی سیل زده
مدیر کل بنیاد مسکن استان گلستان با اشاره به اینکه صدور پروانه به طور کاملا رایگان در شهرها و روستاها انجام گرفته است اظهار کرد: پس از سیلاب کار آواربرداری سریعا انجام شد و پس از اقدامات اولیه صدور 6 هزار و 400 فقره پروانه در روستاها و هزار و 325 فقره در روستاها صورت گرفت.
حسینی گفت: بخش از استان گلستان از لحاظ آب و هوایی در نوار شمالی، کوهستانی است و بحث لغزش و رانش زمین در آن نقاط وجود دارد و قبل از ساخت زمین باید کار تثبیت زمینها انجام میگرفت که براساس آن بحث مطالعات در روستاهای نوار شمالی زمانبر شد.
کرونا عملیات اجرایی را یک ماه عقب انداخت
وی در خصوص میزان عقب افتادگی اقدامات گفت: بحث کرونا کار را تا حدودی عقب انداخت و باتوجه به تصمیمات ستاد ملی کرونا حدود یک ماه عملیات اجرایی متوقف شد.
مدیر کل بنیاد مسکن استان گلستان در ادامه تصریح کرد: با وجود محدودیتها کل تعهدات احداثی از جمله 97 درصد فونداسیون واحدها زده شد و کار اسکلت 96 درصد واحدها نهایی شده است.
7 درصد تعهدات بخش مسکن باقی مانده
حسینی درباره پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی گفت: بالغ بر 92 درصد اجرای سقفهای واحدها به اتمام رسیده و بیش از 84 درصد پایان عملیات سفت کاری انجام گرفته است که میانگین پیشرفت فیزیکی واحدها نسبت به کل مصوبات 93 درصد بوده است و 7 درصد از تعهدات باقی مانده است.
وی در خصوص زمان تحویل واحدهای مسکونی به متقاضیان گفت: قبل از اتمام سال 98، 5 هزار و 500 واحد به بهره برداری رسید و 7 درصد باقی مانده در پایان فصل بهار و قبل از شروع فصل گرما طبق وعده به متقاضیان تحویل داده میشود.
تحویل 58 هزار تن سیمان اهدایی مقام معظم رهبری به سیل زدگان
مدیر کل بنیاد مسکن استان گلستان گفت: در حال حاضر بالغ بر 58 هزار تن سیمان رایگان اهدایی مقام معظم رهبری به سیل زدگان استان تحویل داده شده است.
حسینی شبکه معابر روستایی پس از سیلاب با خسارت شدیدی رو به رو شد که 96 روستا در این زمینه با خسارت همراه شد و حدود 73 میلیارد تومان تا به امروز تامین اعتبار صورت گرفته و کار اجرایی با سرعت آغاز شد.
اتمام پروژههای عمرانی تا پایان شهریور 99
وی در باره جزئیات اقدامات انجام شده گفت: 255 روستا از اعتبار 73 میلیارد تومانی بهرهمند شدند و 698 پروژه بر اساس آن تعریف شد و کار هماهنگی با مسئولان محلی به طور صد درصد صورت گرفته است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان گلستان گفت: تهیه نقشه اجرایی به طور کامل انجام شده و مطالعات در مراحل پایانی است و کار برگزاری مناقصات بالغ بر 70 درصد انجام گرفته است.
حسینی در ادامه تاکید کرد: حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی در پروژهها حاصل شده و تا پایان سال مالی که 31 شهریور 99 است تمام 690 پروژه با توجه به برنامه ریزیها تکمیل میگردد.
گفتنی است در روزهای پایانی سال 97 بارش رگباری و مداوم باران استان گلستان را در بر گرفت و باعث طغیان رودخانهها و سرزیرشدن سدها و به واسطه آن باعث ایجاد سیلاب در نواحی شرقی این استان شد و در مدت کوتاهی بخشهای شمال و شمال غرب این استان را درگیر کرد.
بارشها بیشتر شرق گلستان، و شهرستانهای مینودشت، کلاله، رامیان و گالیکش رخ داد و با سرریز شدن سدهای منطقه گنبد کاووس را دربرگرفت.
با ادامه بارشها شهرستانهای آق قلا و گمیشان در غرب گلستان با سیلاب روبرو شدند و خسارت سنگینی به آن شهرها وارد شد.
بررسیها نشان میدهد که میانگین بارشهای سالیانه استان گلستان حدود 450 میلی متر است در طی مدت زمان کمتر از 48 ساعت در برخی نقاط بارشها به حدود 350 میلی متر رسید که با همراه شدن ذوب برفها باعث ایجاد حجم وسیعی از روان آبها در منطقه شد.
لازم به ذکر است که استان گلستان بیش از 20 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و یکی ازلحاظ وقوع سیل یکی از پرحادثهترین مناطق کشور محسوب میشود که نیازمند طرح جامعی در راستای جلوگیری از ایجاد سیلاب است.
- بیشتر بخوانید:
- اتمام بازسازی خانههای سیل زده تا پایان خرداد 99