دوشنبه 5 آذر 1403

پیشنهاد بررسی موضوع تحصیل دانش‌آموزان افغانستانی در کمیسیون‌های مختلف مجلس

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
پیشنهاد بررسی موضوع تحصیل دانش‌آموزان افغانستانی در کمیسیون‌های مختلف مجلس

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، سومین جلسه از سلسله نشست‌های با موضوع تحصیل دانش‌آموزان افغانستانی در ایران با حضور روح‌الله ایزدخواه نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و مجید حسینی استاد دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای نشست گزارشی از فعالیت‌های بسیج دانشجویی حول مسئله تحصیل کودکان افغانستانی از جمله برگزاری نشست با مدیران مدارس خودگردان، نشست با فعالان اجتماعی، انتشار ویژه نامه و... ارائه شد.

* هرگونه ارتقای اجتماعی از راه آموزش محقق خواهد شد

در ادامه مجید حسینی اظهار داشت: هرگونه ارتقای اجتماعی از راه آموزش محقق خواهد شد. آموزش محل ارتقای طبقاتی است و این درحالی‌است که نظم جهانی علاقه‌مند به خصوصی‌سازی مدارس و طبقاتی کردن آن ها است.

حسینی در ادامه با اشاره به ضرورت عدالت آموزشی تصریح کرد: ما در سیستان و بلوچستان با مشکلاتی مواجه هستیم و به موازات آن مشکلاتی نیز در افغانستان وجود دارد. باید توجه داشت که در عدالت آموزشی و مبارزه با تبعیض استثنایی وجود ندارد. تبعیض، تبعیض است و این در مورد مهاجران افغانستانی نیز صدق می‌کند.

وی در ادامه گفت: افغانستان حتی از دیدگاه ناسیونالیستی برای ایران خودی است و در شرایطی که ما با بحران پیری جمعیت روبه‌رو هستیم، نگاه غیرخودی به مهاجران افغان اشتباه و بسیار آسیب‌زا است.

حسینی در جمع‌بندی سخنانش راهکارها و پیشنهاداتی از جمله ملی کردن آموزش به صورتی که هزینه خدمات آموزشی برعهده‌ی دولت بوده و تصمیمات آموزشی را ملت اتخاذ کند. تشکیل سازمان مهاجرت برای اصلاح وضعیت مهاجران و کمک به دریافت هرچه بهتر آموزش و دریافت خدمات اجتماعی، تصویب قانونی محکم و مستدل را ارائه کرد.

وی افزود: ایران به جمعیتی خودی و هم‌سرنوشت نیاز دارد، جمعیتی که نسبت به کشور تعهد داشته باشد و کسی با ما هم‌سرنوشت است که با ما آینده مشترک داشته باشد. بر طرف کردن این تبعیض‌ها و جداسازی‌های نژادی ما در شکل‌گیری ایرانی هم سرنوشت یاری می‌رساند.

حسینی همچنین در پاسخ به یکی از دانشجویان که جویای روش‌ها و گام‌هایی برای حرکت و حل این مسئله بود گفت: تنها راه‌حل، متشکل کردن تمامی اصناف و گروه‌هاست.

* ایجاد کارگروهی در خصوص مسائل مهاجران افغانستانی

ایزدخواه نیز در این مراسم اظهار داشت: ما در خصوص سیاست همسایگی عقب‌مانده‌ایم. نگاه ما به همسایگان نگاهی حداقلی است و کم‌کاری ما در زمینه تحصیل کودکان افغانستانی بسیار زیاد است.

وی در ادامه افزود: پیشرفت‌های بسیاری از کشورها از جمله امارات از زمانی آغاز شد که سیاست‌های مهاجر پذیری اعلام شد.

یکی از دانشجویان در ادامه خطاب به ایزدخواه بیان کرد: در سال 1394 مقام معظم رهبری دستور تحصیل کودکان افغانستان را صادر کردند. الان حدود یک میلیون آمار غیررسمی از کودکان افغانستانی وجود دارد که فقط حدود 470 هزار نفر آنان در مدارس ایران و یا مدارس خود گردان تحصیل می‌کنند که باز هم مشکلات بسیاری دارند.

این فعال دانشجویی ادامه داد: رئیس جمهور در 28 آذر سال 1400 بر لزوم ایجاد سازمان مهاجرین افغان تاکید داشتند، اما هیچ عملی دیده نشده است.

* ما افغانستانی‌ها آدم‌های بی سوادی نیستیم

نماینده دانشجویان افغانستان هم در این نشست گفت: 20 سال گذشته، تاریخ افغانستان در واقع یک عصر رنسانس علمی بود و متاسفانه با مشکلاتی روبه‌رو شد. ما افغانستانی‌ها آدم‌های بی سوادی نیستیم، اگر ما را به حال خودمان بگذارند و روح و روان ما آرام باشد، در هر زمینه‌ای می‌توانستیم نقش‌های خودمان را داشته باشیم.

وی ادامه داد: من یک پیامی را به عنوان یک دانشجوی افغانستانی برای شما دارم. من مطمئن هستم که 80 درصد مشکلات افغانستان از مرز افغانستان با پاکستان است. امروز بزرگترین کارتل‌های مواد مخدر از آنجا صادر می‌شوند. قاچاق، مواد مخدر و ابزار های نظامی، همه از آنجا صادر می‌شوند، این دستور را سرلوحه‌ی کارتان قرار دهید.

یکی از دانشجویان هم در گفت: تب پرداخت به مسئله تحصیل کودکان افغانستانی مدام بالا و پایین می‌شود، در برهه‌هایی از زمان توجه‌ها به این مسئله جلب شده و بعد مورد غفلت قرار گرفته، فراموش می‌شود. استاد حکیم‌زاده، معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، سوم اسفند 1400 اعلام می‌کنند که ما 72000 دانش‌آموز جامانده از تحصیل داریم که بخشی از این آمار متعلق به کودکان فاقد مدارک شناسایی و یا کودکان کار که بخشی از آن‌ها نیز افغانستانی هستند، است. سالهای طولانی است که این مشکل پابرجاست. ما برای رفع این مشکل نیازمند توجه و قانونی دقیق و جامع هستیم.

وی در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس افزود: ما دانشجوییم و مطالبه خواهیم کرد، اما خوب است که شما از همین الان هفته‌ای چند دقیقه را به این مسئله اختصاص دهید تا در نهایت بتوانید برای حل مسئله تحصیل کودکان افغانستانی اقدامی مناسب و به جا انجام دهید.

ایزدخواه در ادامه اظهار داشت: در سال گذشته کارگروهی در خصوص مسائل مهاجران افغانستانی تشکیل شده و پیگیر اقداماتی نیز در این زمینه بوده است.

وی ادامه داد: این پرونده هنوز باز است و ما همچنان پذیرای علاقه‌مندان و فعالان در مسئله هستیم. قانون‌گذاری در امر تحصیل واجب است، اما می‌توان در بخش‌هایی با جریان و فضاسازی، کار را پیگیری کرد و منتظر قانون نماند.

این نماینده مجلس گفت: ما ناامید نیستیم. همچنین اگر لازم است اقدامات گسترده‌تری انجام شود، می‌توانیم برای برگزاری چنین نشست‌هایی در کمیسیون‌های مختلف مجلس برنامه‌ریزی کرده و مطالبات را به صورت جدی‌تری دنبال کنیم.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید افغانستان تحصیل دانش آموز این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است