پیکانهای فرسوده جمعآوری میشوند
اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیتها و شاخصهای اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا میکنند. شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.
ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارشهای اقتصادی را به گونهای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.«اقتصادنیوز» از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارشهای اقتصادی همان روز سالهای 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.
پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سالهای اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم. در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان میشود.
23 شهریور 1362؛ اعلام چگونگی توزیع تلویزیون سیاه و سفید در سراسر کشور
از مهرماه سالجاری بین اکثر متقاضیان واجد شرایط، تلویزیون سیاه و سفید توزیع خواهد شد. کارخانجات پارس الکتریک سال گذشته با تولید 38 هزار تلویزیون رنگی و 180 هزار تلویزیون سیاه و سفید برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی به سوددهی رسیده است.
رحیم کلاهدوز، رئیس هیاتمدیره شرکت پارس الکتریک در مورد توزیع تولیدات این کارخانه گفت: توزیع تولیدات این شرکت قبلا با توجه به سهمیهبندی تعیین شده در تهران و شهرستانها توسط اصناف و تعاونیهای معرفیشده یا سایر نهادها انجام میگرفت، ولی با توجه به مشکلات و عدم هماهنگی بین توزیعکنندگان متاسفانه این کالاها با نرخهای تعیینشده به سختی بهدست مصرفکنندگان میرسد.
در سالجاری طرحی با هماهنگی ستاد بسیج اقتصادی کشور تهیه شد که منجر به درج آگهی در روزنامهها برای اعلام نیاز خانوادههای متقاضی تلویزیون گردید تا پس از بررسی تقاضاهای واصله و انجام هماهنگیهای لازم توزیع تلویزیونها از طریق واحدهای صنفی و فروشگاهها انجام پذیرد.
23 شهریور 1382؛ ما تحت هیچ شرایطی فشارهای آمریکا و متحدانش را نمیپذیریم
علیاکبر صالحی، نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد: ما به اروپا اجازه نمیدهیم که هیچ امری را به ما تحمیل کند. وی با اشاره به تعیین ضربالاجل این آژانس علیه ایران گفت: تهران در عین حال برای دسترسی به یک راهحل سریع و مسالمتآمیز برای این بحران تلاش میکند تا وضعیت بهبود یابد.
نماینده ایران در آژانس گفت: در صورت افزایش فشارها بر ایران، احتمال توقف کامل همکاری ایران و همچنین خروج از قرارداد منع گسترش سلاحهای اتمی نیز وجود دارد.
صالحی افزود: ما تحت هیچ شرایطی فشارهای آمریکا و متحدانش را نمیپذیریم و همچنان به همکاری خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه میدهیم و آماده مذاکره درباره پیوستن به پروتکل الحاقی هستیم.
ازسویی معاون وزیر امورخارجه روسیه اعلام کرد: به عقیده مسکو قطعنامه پذیرفتهشده در شورای حکام آژانس بینالمللی اتمی در زمینه برنامه هستهای ایران، دعوتی از تهران برای گسترش همکاری با آژانس بینالمللی اتمی است.
«سرگئی کیسلیاک» افزود: این اولتیماتوم به ایران نیست، بلکه دعوت جدی و محترمانه از ایران برای همکاری با آژانس برای حل مسائل باقیمانده در زمینه برنامه هستهای این کشور میباشد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: این به نفع خود ایران است که مسائل نامفهوم را حل کند و صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود را ثابت کند.
پیکانهای فرسوده جمعآوری میشود
جمعآوری خودروهای فرسوده پیکان از سال آینده با از رده خارج کردن 58 هزار دستگاه آن در تهران آغاز میشود.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو با اعلام این خبر گفت: ایرانخودرو در مورد جمعآوری خودروهای فرسوده پیکان یک برنامه اولیه تهیه کرده که از پایینترین مدل قیمتی آن شروع و به تدریج شامل مدلهای دیگر میشود.
دکتر منطقی گفت: برآوردها حاکی است که در حال حاضر 1.7 میلیون دستگاه پیکان در کشور وجود دارد که بین 600 تا 700 هزار دستگاه آن در تهران در حال تردد هستند و برنامه اولیه ایرانخودرو برای حذف همین تعداد است.
منطقی با بیان اینکه برنامه اولیه برای جایگزین کردن پیکان یک خودروی حدود 80 میلیون ریال است، ادامه داد: پیشبینی تسهیلاتی بین 20 تا 30 میلیون ریال نیز در این طرح دیده شده که بخشی از سود تسهیلات ازسوی سازمان بهینهسازی سوخت از محل صرفهجویی سوخت تامین خواهد شد.