یک‌شنبه 13 خرداد 1403

پیکر محمدرضا باطنی به خاک سپرده شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
پیکر محمدرضا باطنی به خاک سپرده شد

پیکر محمدرضا باطنی در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

به گزارش ایسنا، مراسم تشییع پیکر این چهره مطرح زبان‌شناسی، فرهنگ‌نویس و مترجم ظهر امروز (شنبه، 25 اردیبهشت‌ماه) بدون اعلام عمومی و با حضور خانواده‌اش در بهشت زهرای تهران برگزار شد.

پیکر باطنی در قطعه 49، ردیف 139، شماره 58 به خاک سپرده شده است. او در زمان حیاتش وصیت کرده بود تا در قطعه هنرمندان یا نام‌آوران به خاک سپرده نشود.

محمدرضا باطنی متولد سال 1313 در اصفهان بود که 21 اردیبهشت‌ماه پس از مدتی تحمل بیماری در 87 سالگی از دنیا رفت.

او پس از پایان دوره دبیرستان به عنوان معلم در آموزش و پرورش استخدام شد. باطنی پس از دریافت دیپلم ادبی وارد دانشسرای عالی شد و در سال 1339 از رشته زبان و ادبیات انگلیسی فارغ‌التحصیل شد. او در سال 1340 به انگلستان رفت و از دانشگاه لیدز فوق لیسانس زبان‌شناسی گرفت و با دفاع از رساله‌ای که بنا بود از آن در لندن دفاع کند، در دوره تازه‌تاسیس دکتری زبان‌شناسی دانشگاه تهران، در خردادماه 1346 دکتری زبان‌شناسی همگانی و زبان‌های باستانی دریافت کرد. پس از آن در مهرماه 1346 به عنوان استادیار زبان‌شناسی در گروه زبان‌شناسی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد. او در سال 1360 و پس از انقلاب فرهنگی با بازنشستگی از دانشگاه مواجه شد.

از آثار باطنی در حوزه زبان‌شناسی می‌توان به «توصیف ساختمان دستوری زبان فارسی»، «مسائل زبان‌شناسی نوین»، «نگاهی تازه به دستور زبان»، «چهار گفتار درباره زبان»، «درباره زبان»، «زبان و تفکر»، «پیرامون زبان و زبان‌شناسی» و... اشاره کرد. از آثارش در زمینه ترجمه نیز «زبان و زبان‌شناسی» رابرت هال، «زبان‌شناسی جدید» مانفرد بی یرویش، «درآمدی بر فلسفه» بوخینسکی، «دانشنامه مصور»، «مغز و رفتار» فرانک کمپ بل، «خواب» یان اوزوالد، «ساخت و کار ذهن» بلیک مور، «انسان به روایت زیست‌شناسی» و... هستند. فرهنگ‌ها نیز بخش دیگری از تالیفات او هستند. «فرهنگ معاصر پویا: اصطلاحات و عبارات رایج فارسی (فارسی - انگلیسی)» تالیف باطنی توانست عنوان برگزیده سی و دومین دوره جایزه «کتاب سال جمهوری اسلامی» را در سال 93 به خود اختصاص دهد.

انتهای پیام

پیکر محمدرضا باطنی به خاک سپرده شد 2