پیگیری تسنیم از اولین جلسه «پیمان جبلی» با کمیسیون فرهنگی مجلس / آیا کنترل نظارت بر نمایشخانگی در صداوسیما میماند؟
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس به برنامههای تحولساز رئیس جدید صدا و سیما اشاره میکند که در جلسه روز گذشته با اعضای کمیسیون به آنها اشاره شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چند ماهی از حضور «پیمان جبلی» در کسوت ریاست سازمان صدا و سیما میگذرد. او با شعار «تحول در رسانه ملی» پا به میدان گذاشت و شاید ثمره نخست آن اتفاق تأثیرگذار در عرصه خبر باشد که تحسین همگان را برانگیخت. او برای بازگرداندن خلاقیت، نوآوری و استمرار روند تحولی در صدا و سیما، رایانامهای تشکیل داد که از نظرات و ایدههای مردم بهره ببرد.
البته در این میان، بازار شایعات و گمانهزنیها هم داغ شده و حتی بعد از بیانیه رسمی روابط عمومی رسانه ملی کماکان به ادغام صدا و سیما و بخشهای دیگر تأکید میکنند. به همین خاطر جبلی در توئیت جدید خود نوشته است: تحول در صداوسیما یک گزینه نیست یک ضرورت است. تمرکز اهالی تحول با داستانپردازی و توهمات تحولستیزان برهم نمیخورد.
اولین جلسه «جبلی» با کمیسیون فرهنگی مجلس
جبلی برای اولین بار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دیدار کرد و خیلی از ابعاد این جلسه و بحثهایی که مطرح شده، حرفی به میان نیامد. تنها به همان دیدار و صحبتهای کوتاه پیمان جبلی بعد از جلسه بسنده کردند. رئیس سازمان صدا و سیما بر ضرورت رابطه بسیار نزدیک و همدلانه با نمایندگان تأکید کرد و گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس به تعبیری خانه صدا و سیما در دستگاه قانونگذاری است. او همچنین گفت: این جلسه نخستین جلسه در دوره مسئولیت بنده با اعضای این کمیسیون است.
رئیس رسانه ملی بیان کرد: ملاحظات، نکات و محورهایی که به نظر نمایندگان مجلس باید در دستور کار صدا و سیما در دوره جدید باشد در این جلسه مطرح شد و تقریبا تمام موارد، مورد تاکید کمیسیون فرهنگی، جزو برنامههای تحولی دوره جدید در صدا و سیما است.
خبرنگار تسنیم درباره اتفاقاتی که در این جلسه افتاده و نظر اعضای کمیسیون فرهنگی درباره این دیدار، با حجتالاسلام مجید نصیرایی سخنگوی این کمیسیون گفتوگویی انجام داد که مشروح آن در ادامه آمده است:
نصیرایی تأکید کرد: جلسه، جلسه بسیار خوب و دقیق و فنی بود. اعضاء بسیار از نگاه مردمی رئیس رسانه ملی استقبال کردند که بنا دارند براساس درخواست مردم و با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی، تولید محتوا در رسانه ملی پیش میرود. همان ذائقهسنجی و نظرسنجی درستی که دغدغه همه ما بوده و هست.
توجه به بیانیه گام دوم انقلاب
وی با اشاره به توجه «پیمان جبلی» به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: کادرسازی و توجه به جوانان جزو اولویتهای رئیس جدید رسانه ملی بود که بسیار از این اتفاق استقبال کردیم. آقای جبلی همچنین تأکید داشت توجه به بیانیه گام دوم انقلاب در دستور اصلی رسانه ملی قرار دارد. بحث ایجاد تحول در صدا و سیما که بسیار نکته مهمی بود که او در این جلسه مطرح کرد. رویکرد تحولی که شاخص برنامههای رئیس رسانه ملی است، حتما منشأ خیر خواهد بود تا آنقدر نگاههای جامعه به سمت ماهوارهها و رسانههای خارجی معطوف نشود.
نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: اقتصاد و بودجه صدا و سیما از دیگر موارد بحث شده در این نشست بود؛ رسانه ملی به عنوان قدرتمندترین رسانه باید به لحاظ اقتصادی خودکفا باشد تا بتواند به بهترین شکل اهداف خود را دنبال کند. در این جلسه مقرر شد سازمان یک پیوست فرهنگی تهیه کند و به کمیسیون ارائه کند. در این نشست اعضای کمیسیون سؤالات خود را مطرح کردهاند و جبلی پاسخگوی بخشی از سؤالات بود و مصوب شد در روزهای آینده جلسات کمیسیون و صدا و سیما به صورت تعاملی برگزار شد.
نگاه به محتوای صداوسیما
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: در دیدار با رئیس صدا و سیما به بحث محتوا نگاه جدی داشتیم. مسئلهای که در سالیان اخیر یکی از ضعفهای مهم و اساسی رسانه ملی به شمار میرود. خوشبختانه یکی از دغدغههای مهم ایشان هم همین توجه به محتوا بود. محتوایی که در خور شأن صداوسیمای جمهوری اسلامی و این ملت انقلابی باشد.
انگیزه «جبلی» برای تحول در رسانه ملی
وی با اشاره به اینکه آقای جبلی انگیزه و اراده خوبی برای تحول در صداوسیما دارند، گفت: دومین رویکردی که دربارهاش صحبت شد بحث جرأت اقدام و جرأت ایجاد تحول بود. آقای جبلی بسیار با انگیره و علاقه به بحث تحول پرداخت و این اتفاق برایمان امیدوارکننده بود. خوشبختانه قدمهای اولیه برداشته شده و نوید این اتفاق را به ما میدهد.
خروج آنتن صداوسیما از چارچوب پرکردن محض!
نصیرایی همچنین درباره اینکه مدیران تلویزیون خودشان را اسیر پرکردن آنتن نکنند، تصریح کرد: بحث دیگری که با حضور آقای جبلی مطرح شد این بود که باید جایگاه صداوسیما را تا جایی ارتقاء بدهیم که مدیرانش اسیر پرکردن آنتن نشوند. آنقدر به مدیران و سیاستگذاران صداوسیما فشار نیاید که چشمانشان را ببندند و کنداکتور را به قول خودشان پر کنند. اینکه از چه محتوا، تکنیک و ظرفیتی بهرهبرداری کنند، حائز اهمیت است. خوشبختانه رویکردی که در برنامههای ارائه شده ایشان وجود داشت فضای تولید را متنوع میکند. خوشحالیم که قرار است آنتن صدا و سیما از آن حالت و چارچوب آنتن پرکردن محض خارج شود.
وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که در این جلسه مطرح شد و اعضاء بسیار از آن استقبال کردند علاقهمندی رئیس رسانه ملی به استفاده از نظرات و دیدگاههای صاحبنظران و نخبگان این عرصه بود. کاملا این ذوق و شوق را در او دیدیم که از نگاه و ایده جوانها در هر سطحی بهره میبرد. رویکرد خوبی در این عرصه به شمار میرود که از نوع نگاه و ایده جوانان حمایت میکنند.
خلأ سریالهای الف ویژه در تلویزیون
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص اینکه تحول صدا و سیما قرار است در کدام قسمتها زودتر خودش را نشان دهد، گفت: در حوزهها و رویکردهای خبری، سیاسی و محتوایی قرار است این تحول ظهور و بروز جدی داشته باشد. خوشبختانه در بحث خبری که چند اتفاق خوب را شاهد بودیم. محتوا بسیار اهمیت دارد؛ چرا که امروز در قالب فیلم، سریال، نشست و گفتوگو به جامعه منتقل میشود. لذا قرار است تحول در همین تولیدات اتفاق بیفتد. ما در این جلسه گفتیم که خلأ سریالهای الف ویژه برای رسانه ملی به طور جدی وجود دارد؛ ما زمانی سریال "مختارنامه"، "مریم مقدس" و "یوسف پیامبر" را داشتیم و امروز این نگاه در صدا و سیما کمرنگ شده است. توجه به این نوع تولیدات و محتوای فاخر مدنظر اعضای کمیسیون بود و آقای جبلی قرار است تمهیدات ویژهای را در این زمینه بیندیشند.
بحث نظارت بر نمایشخانگی / در تلویزیون میماند یا به وزارت ارشاد میرود؟
نصیرایی در پاسخ به این سؤال که درباره نظارت بر نمایشخانگی هم بحثی شد و آیا قرار است آن تفاهمی که وزیر ارشاد به آن اشاره کردند اتفاق بیفتد، تأکید کرد: این حوزه یکی از دغدغههای جدی ما بوده و به صورت ساختارمند باید مورد توجه صداوسیما باشد. تنظیم و تدوین قانونی که قرار بود ارائه شود توسط کمیته مربوطه در مجلس به کار خودش ادامه میدهد و در مجموعه کمیسیون در حال پیگیری و بحث است و در آینده نزدیک جمعبندی خواهد شد. مدیریت بر این فضا و سریالهای خانگی توسط ساترا ادامه خواهد داشت و مسئولیت نظارت آن در صداوسیما باقی میماند.
بازتابهای نظرات مردمی به رایانامه رئیس صداوسیما
به گزارش تسنیم، یکی از نکاتی که در میان صحبتهای سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس وجود داشت همان نگاه مردمی و پیگیری مردمی پیمان جبلی رئیس صداوسیما است که دغدغه بسیاری از صاحبنظران بود ذائقهسنجی و نظرسنجی برای ساخت سریال و برنامه در تلویزیون اتفاق بیفتد. جبلی بازتابهای رایانامه را در صفحه اینستاگرامیاش منتشر میکند.
در جدیدترین بازتاب این نظرات و پیشنهادات نوشته است: پیامهایی همچون احیای برنامههای تلویزیونی پرمخاطب، ساخت سریالهای باکیفیت، توجه به تبلیغات تلویزیون، حل مشکلات دسترسی به شبکهها، دعوت از بازیگران و هنرپیشگانی که سالها از تلویزیون دور بودهاند، حضور جناحهای مختلف سیاسی و... مسائلی بوده که برایم ارسال کردهاید. آنها را مورد توجه قرار دادهام و همکارانم در حال پیگیریشاناند.
رئیس صداوسیما همچنین پیامهای دیگری هم داشته که به حوزه رفع مشکلات معیشتی بازنشستگان، شایستهسالاری، جانشینپروری، تربیت نیروی متخصص، تبدیل وضعیتها، پرداخت معوقات، افزایش پرداختیها، رسیدگی به امور معاونتها و بخشهای مختلف سازمان و... بوده است.
آخرین خبر از تفاهم وزارت ارشاد و ساترا برای نظارت بر شبکه نمایش خانگی / واکنش وزیر ارشاد به یک اظهارنظر در برنامه تلویزیونی چرا «شبکه کوچک» تلویزیون از این عروسکها استفاده میکند؟/ واکنش تهیهکننده به انتقادها کوروش زارعی: امیدوارم «پیمان جبلی» رویکرد غلط تلویزیون را به هم بریزد / مذهبیها کنار گذاشته میشوند! پشیمانی بهنوش بختیاری از بازینکردن در یک سریال مشهور / باندبازی در شبکه نمایش خانگی بسیار بیشتر از تلویزیون و سینما است