چرا هتل سازی در ایران رونق ندارد؟
معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: بعد از انقلاب در تهران تنها دو هتل ساخته شده و یکی از دلایل ساخته نشدن هتل در شهرها، بالا بودن عوارض شهرداری است و این امر سبب شده که کسی به سمت هتلسازی نرود.
علی اصغر شالبافیان در گفتوگو با تسنیم در اراک، با اشاره به وضعیت گردشگری استان مرکزی اظهار داشت: اگر قرار است استان مرکزی مقصد گردشگری شود باید به جز صنعت و آلودگی هوا نیز گذاره دیگری داشته باشد و این گذاره به گفتمان تبدیل شود، تغییرات در استان به واسطه داشتن تسهیلات اتفاق نمیافتد بلکه باید بتوانیم محورهای پیگیری خود در استان را بشناسیم.
وی افزود: شاید امکان تخصیص اعتبار وجود نداشته باشد اما ما میتوانیم تسهیلگری داشته باشیم، همچنین با استفاده از مصوبات سفر ریاست جمهوری میتوان برای مواردی که در کل کشور امکان تخصصی وجود ندارد نیز در قالب برش استانی اعتبار تخصیص داد.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: در شهرستان نراق اقدامات خوبی صورت گرفته اما محور گردشگری ندارد بنابراین محورهایی که در استان مرکزی قرار است مورد پیگیری قرار گیرد باید مشخص شود و برنامهریزی داشته باشیم، به عنوان مثال در شهرستان محلات بهسازی و نوسازی چشمههای آبهای گرم در اولویت کار استان قرار دارد و میتوان از ظرفیت چشمههای آب گرم استان مرکزی در توسعه گردشگری استان بهرهمند شد و این امر میتواند سیمای استان را تغییر دهد.
شابافیان بیان کرد: استان مرکزی یکی از استان هایی است که فرصت استفاده از تعطیلات دو روزه را دارد، این تعطیلات برای استان یک گذاره است و استان باید برای این امر آمادگی داشته باشد، تغییر بدون تفکر سبب از دست رفتن منابع میشود اینکه به چه میزان تسهیلات و اعتبار داشته باشیم مهم نیست بلکه باید بدانیم چطور از منابع خود نهایت بهره را ببریم.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون یک هزار و 670 پروژه افتتاح شده اما در پروژهها مقرر شد با شاخصهای تعیین شده اعتبار به استانها تخصیص پیدا کند، به عنوان مثال پروژههای تفریحی باید شاخص باشد که منابع برای آن تخصیص پیدا کند، بعد از انقلاب در تهران تنها دو هتل ساخته شده و یکی از دلایل ساخته نشدن هتل در شهرها بالا بودن عوارض شهرداری است و این امر سبب شده که کسی به سمت هتل سازی نرود.
بهگزارش تسنیم، علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با حضور در استان مرکزی به همراه محمود مرادی نراقی مدیرکل، مسعود فرخی معاون گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی و دیگر مسئولان شهرستانی از بافت تاریخی و موزه شهابسنگ نراق، غارنخجیر و بومگردیهای دلیجان، بیت امام (ره) و ارگ میشیجان خمین، سرچشمه آب گرم و جاذبههای گردشگری محلات بازدید کردند.