جمعه 7 اردیبهشت 1403

چشم‌های خیره بازار سهام به سیاست‌های اقتصادی

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
چشم‌های خیره بازار سهام به سیاست‌های اقتصادی

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، امروز شنبه 24 اردیبهشت ماه 1401 شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران با افزایش 13 هزار و 997 واحدی به رقم یک میلیون و 578 هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن اما با افزایش 6400 واحدی عدد 444 هزار و 810 واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص بازار اول اما با 10.315و احد افزایش به رقم یک میلیون و 213 هزار واحد دست یافت و شاخص بازار دوم نیز با 27.989 واحد افزایش، عدد 3 میلیون واحد را تجربه کرد. در بورس تهران امروز 12 میلیارد و 768 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله در 801 هزار و 283 نوبت داد و ستد شد که ارزشی بالغ بر 7 هزار و 458 میلیارد تومان را در برداشت.

در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با 181 واحد کاهش به رقم 21 هزار و 576 واحد دست یافت. در این بازار، طی روز جاری 3 میلیارد و 346 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله به ارزش بیش از 3.612 میلیارد تومان معامله شد.

اصلی ترین نمادهای تأثیر گذار بر رشد شاخص کل بورس تهران امروز تاپیکو با 1.516 واحد، "وغدیر" با 1050 واحد و "شبندر" با 979 واحد افزایش بودند در مقابل اما نمادهای معاملاتی ایران خودرو با 834 واحد، "خساپا" با 462 واحد و "خبهمن" با 335 واحد کاهش، بالاترین تأثیر منفی بر روی شاخص کل بورس تهران را به خود اختصاص دادند.

به گزارش مهر، بورس تهران در نخستین روز معاملاتی خود برای هفته جاری در حالی با گام 7 هزار واحدی شاخص کل خود در نیم ساعت ابتدای معاملات امروز به استقبال خریداران سهام رفت که در ادامه، روند حرکتی این نماگر تا پایان معاملات کاملاً تثبیت شد. هر چند که روند کلی حرکت نماگر ها بویژه برای شاخص کل هم وزن و شاخص بازار دوم کاملاً صعودی بود.

در معاملات امروز سهم‌های برخوردار از سرمایه کوچک و متوسط و یا برخوردار از سهام شناوری پایین که به اصطلاح از آنها به عنوان بازار دومی یاد می‌شوند در کانون توجه معامله گران بورس تهران قرار داشتند.

در این بین آندسته از سهم‌های برخوردار از انتفاع افزایش قیمت‌ها و یا حذف ارز ترجیحی از جمله گروه قندی‌ها، غذایی ها، سیمانی و دارویی و همچنین گروه پلیمر و پتروشیمیایی ها در کنار هلدینگ های سرمایه گذاری خود به کانون پر تحرک معامله گران کوتاه مدت نگر و میان مدت نگر تبدیل شده اند.

گروه پالایشی‌ها نیز با نزدیک تر شدن به موعد برگزاری مجامع سالیانه و انتشار گزارش‌های عملکردی خود همسو با رشد قیمت جهانی نفت برای معامله گران اغلب حقیقی بازار همچنان جذاب هستند.

در گروه خودروئی ها اما خبرهای مرتبط با واردات خودروی خارجی در حالی به افزایش عرضه سهام در گروه انجامید که تلاقی تصمیم دولت برای واردات خودرو با حذف ارز ترجیحی برای واردات در چشم انداز تورمی این صنعت، باعث شده تا برخی معامله گران از فرصت جمع آوری سهام در این گروه در کف دامنه نوسان منفی قیمت‌ها به خوبی استفاده کنند.

به نظر می‌رسد معامله گران بورس تهران اگر چه با نزدیک تر شدن به روزهای پایانی اردیبهشت ماه ترجیح می‌دهند تا با گام‌های محتاطانه تری در بازار حرکت کنند اما همچنان با چشم‌های خیره به سیاست‌های دولت، بر جبران عقب ماندن بازدهی بازار سهام نسبت به سایر بازارهای موازی تاکید دارند. بازاری که از دخالت‌های دستوری و سرکوب تقاضا در بعضی از مقاطع زمانی رنجیده و آثار مخرب آن را تحمل کرده است.