جمعه 2 آذر 1403

چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - زهرا قربانی رضوان؛ اسامی فیلم های حاضر در بخش سودای سیمرغ و نگاه نو جشنواره بین المللی فیلم فجر منتشر شد. اطلاعات فیلم‌های بخش سودای سیمرغ و نگاه نو جشنواره فجر به شرح ذیل می‌باشد. سال گذشته بابک خواجه پاشا با ساخت فیلم سینمایی «در آغوش درخت» در جشنواره فجر حضور داشت. او اکنون با فیلم سینمایی «آبی روشن» راهی جشنواره شده است. «آبی روشن» به تهیه کنندگی...

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- زهرا قربانی رضوان؛ اسامی فیلم های حاضر در بخش سودای سیمرغ و نگاه نو جشنواره بین المللی فیلم فجر منتشر شد. اطلاعات فیلم‌های بخش سودای سیمرغ و نگاه نو جشنواره فجر به شرح ذیل می‌باشد. سال گذشته بابک خواجه پاشا با ساخت فیلم سینمایی «در آغوش درخت» در جشنواره فجر حضور داشت. او اکنون با فیلم سینمایی «آبی روشن» راهی جشنواره شده است. «آبی روشن» به تهیه کنندگی سید محمدحسین میری است. بازیگران این اثر مهران احمدی، مهران غفوریان، سارا حاتمی، مرتضی امینی‌تبار، روح‌الله زمانی، علی‌اکبر اصانلو و کاظم هژیرآزاد هستند که در این فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداختند. آبی روشن به عنوان یکی از محصولات سازمان سینمایی اوج به نویسندگی امیر ابیلی و داوود گنجوی است.

«آسمان غرب» به کارگردانی محمد عسگری و تهیه کنندگی حبیب اله والی نژاد راهی جشنواره فجر شد. بازیگران این فیلم سینمایی میلاد کی‌مرام، امیر حسین آرمان، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح الله زمانی، محمد رضا صولتی، پیام اینالوئی، احسان عباسی، صفر محمدی، احسان صاحب الزمانی، یوسف فروتن، راهله لطفی، پرهام غلاملو، سمیه مهری، نیوشا علیپور و باحضور افتخاری تورج الوند و نسیم ادبی هستند. این فیلم با نگاهی متفاوت، رشادت، غیرت و میهن‌دوستی خلبان شهید علی‌اکبر شیرودی و دیگر همرزمانش را در روز‌های آغازین جنگ به تصویر می‌کشد. «آسمان غرب» دومین تجربه کارگردانی محمد عسگری پس از ساخت فیلم سینمایی «اتاقک گلی» است. این فیلم سینمایی محصول بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره است که با مشارکت ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.

«آغوش باز» به کارگردانی بهروز شعیبی و تهیه‌کنندگی علیرضا سرتیپی است. بازیگرانی که به ایفا نقش پرداختند عبارت اند از: حامد کمیلی، محسن کیایی، گلاره عباسی، شبنم گودرزی، جواد خواجوی، وحید نفر، علی عطایی، روژین فاطوری‌فر، ساینا توکلی، میثم نوروزی، سهیل هژبر، مسعود خانی و با حضور هنرمندانه: مهدی هاشمی، احترام برومند و حسن معجونی. بازیگران کودک: هاتف شعیبی و نفس نکی. در خلاصه داستان این فیلم آمده: سه قصه عاشقانه...، سه زوج در فراز و نشیب روابط عاطفی، فرصت می‌یابند به تعریف جدیدی از عشق برسند.

«احمد» به کارگردانی امیر عباس ربیعی و تهیه‌کنندگی حبیب اله والی نژاد است. تینو صالحی، توماج دانش بهزادی، ساره رشیدی، مهیار شاپوری، عباس جلیل زاده، عماد درویشی، مریم ماهانی، تصنیف حسینی، علی صادقی، عرفان سروستانی و مینا شفیعی در این فیلم سینمایی به ایفا نقش پرداختند. این اثر سینمایی برای اولین بار قصه‌ای ناگفته از 18 ساعت ابتدایی حادثه تراژیک زلزله بم و اقدامی قهرمانانه در این ساعات پُرالتهاب را همزمان با بیستمین سالگرد این اتفاق روایت می‌کند. تینو صالحی، هنرمند باسابقه عرصه تئاتر، در این اثر ایفاگر نقش شهید کاظمی است. طراح لوگوی این فیلم محمد روح‌الامین بوده و فیلم محصول مشترک موسسه تصویرشهر و سازمان سینمایی سوره است.

«بهشت تبهکاران» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و تهیه کنندگان این اثر فتح الله جعفری جوزانی و علی قائم مقامی هستند. امیر حسین آرمان، پژمان بازغی، سحر جعفری جوزانی، لادن مستوفی، هومن برق‌نورد و حسام منظور هنرمندان حاضر در این فیلم سینمایی هستند. فیلم درباره حسن جعفری کارمند شرکت نفت آبادان است که به تهران می‌آید و ناخواسته وارد ماجرا‌هایی می‌شود.

«پرویز خان» به کارگردانی علی ثقفی و تهیه کنندگی عطا پناهی آماده پخش در جشنواره فجر امسال شد. بازیگران این فیلم سعید پورصمیمی، مریم سعادت، حمیدرضا پگاه، بهنام تشکر هستند. در خلاصه داستان این فیلم سینمایی می‌خوانیم؛ بازیکنان ستاره و باتجربه تیم ملی زیر نظر پرویز دهداری از تیم ملی استعفا میدهند..... «پرویز خان» اولین ساخته سینمایی علی ثقفی است و محصول سازمان سینمایی اوج است.

«تابستان همان سال» به کارگردان: محمود کلاری به تهیه‌کنندگی علی اوجی راهی جشنواره فجر شد. علی شادمان، فریبا نادری، سمیرا حسن پور، رویا جاوید نیا، مهرو نونهالی، با حضور: صابر ابر، پژمان بازغی، نسیم ادبی، رایان سرلک، رونیکا بهرام زاده و مهران مدیری بازیگران این فیلم هستند. در این فیلم می‌بینیم که عطای 7 ساله را پیش یک رمالِ آینه‌بین می‌برند تا طی مراسمی دزد طلا‌های عمه‌اش را در آینه شناسایی کند، عطا که هیچ تصوری از سرانجام آنچه در آن شرایط بر زبان می‌آورد ندارد، برای رهایی از آن وضعیت، هر آنچه از تعاریف عمه‌اش درباره‌ی شک و تردید او نسبت به دزدی داوود پسر عمه دیگرش شنیده را بازگو میکند، غافل از آنکه این دروغ موجب عقوبتی دوراز انتظار برای کل خانواده میشود.

«تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی و تهیه‌کنندگی کامران حجازی است. بازیگران این فیلم سینمایی جواد عزتی، عباس جمشیدی فر، سعید آقاخانی، الناز حبیبی، بهزاد خلج، شبنم قربانی هستند که به ایفا نقش پرداختند. این اولین تجربه کارگردانی جواد عزتی است و باید دید این بازیگر توانمندی خود را در کارگردانی توانسته نشان بدهد یا خیر. در خلاصه داستان «تمساح خونی» آمده است: «من یه تمساحم، یه تمساح خونی! یه آدم زخمی که کل زندگیش فقط باخته و چیزی برای از دست دادن نداره...، ولی باز دلش ریسک‌های بزرگ می‌خواد!» این فیلم علاوه بر بخش سوای سیمرغ در بخش نگاه نو نیز داوری می‌شود.

«دست ناپیدا» به کارگردانی انسیه شاه حسینی و تهیه‌کنندگی سید سعید سیدزاده است. بازیگران این اثر معصومه بافنده، نسرین احمدخانی، اعظم سادات موسوی، زیبا عسکری هستند. فیلم درباره سال‌های ابتدایی جنگ است که یک زن خبرنگار با عده‌ای زن ایثارگر آشنا شده و سرنوشتش دچار تغییر می‌شود... انسیه شاه حسینی اینبار هم شانس خود را برای کار در ژانر دفاع مقدس امتحان کرد. او که تا کنون حضور موفقی در این ژانر نداشته باید دید با فیلم سینمایی «دست ناپیدا» امسال در جشنواره چگونه ظاهر می‌شود. نکته جالب این اثر آنجاست که بازیگران از منطقه محلی انتخاب شده اند و کارگردان اعتقاد دارد روایت آنچنان قوی است که نیازی به بازیگران چهره ندارد. «دو روز دیرتر» به کارگردانی اصغر نعیمی و تهیه‌کنندگی محسن شیرازی است. سینا مهراد، پردیس احمدیه، گوهر خیراندیش، فرهاد آئیش به ایفا نقش پرداختند. داستان درباره پدر مریم است که عاشق نوه است و برای نوه دار شدن آن‌ها را تحت فشار قرار میدهد. این فیلم در بنیاد فرهنگی روایت فتح تولید شده است. سید جمال ساداتیان به عنوان مشاور تهیه کننده، مرتضی هدایی (مدیر فیلمبرداری)، میثم مولایی (تدوین)، مسعود سخاوت دوست (اهنگساز) و عباس عباسی (طراح چهره پردازی) در این پروژه سینمایی حضور دارند. این اثر رویکردی طنز و اجتماعی دارد.

«شه سوار» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین نمازی است. بازیگران این فیلم سینمایی مهرداد صدیقیان، الناز حبیبی، هادی کاظمی، عباس جمشیدی‌فر، گیتی قاسمی، سعید عطایان، ایمان برات‌پور، حافظ نبی زاده، مهرناز افلاکیان، ناهید استواری، با هنرمندی عزت اله رمضانی فر با حضورامیر دژاکام هستند. داستان فیلم طی سه شبانه روز و در یک مراسم عروسی رخ می‌دهد به دنبال درگذشت پدر خانواده در جریان برگزاری عروسی که چندبار بهم خورده است، خانواده او قصد پنهان کردن این خبر را دارند.

«شور عاشقی» به کارگردانی و تهیه‌کنندی داریوش یاری ساخته شده است. بازیگران این فیلم عبارت اند از شهره موسوی، مهدی زمین پرداز، پیام احمدی نیا، سیامک صفری، احمد نجفی و بهرام ابراهیمی. در خلاصه داستان این فیلم آمده سلمی به دنبال انتقام خون پدر باید رسانه اسرای کربلا شود. تصویربرداری این فیلم در یکی از مناطق کویری خور و بیابانک بطور کامل انجام شده.

فیلم سینمایی «صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی و تهیه‌کنندگی علی شیرمحمدی تازه‌ترین محصول سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی است. «صبح اعدام» برشی از لحظات پایانی زندگی طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی است که در پی قیام خونین 15 خرداد 1342 محکوم به اعدام شدند. داستان این فیلم در فاصله زمانی 5 تا 6:30 صبح این روز روایت می‌شود. پیرنگ اصلی این داستان اعتراضی و سیاسی، اقتباسی از گزارش واقعی خبرنگار روزنامه کیهان از مراسم تیرباران این دو شخصیت است.

فیلم «صبحانه با زرافه ها» با بازی پژمان جمشیدی و هومن سیدی فیلمی در ژانر کمدی و درام به کارگردانی و تهیه کنندگی سروش صحت و محمد شایسته می‌باشد. فیلم کمدی ایرانی صبحانه با زرافه‌ها دومین تجربه سینمایی سروش صحت در دنیای سینماست. اولین فیلم سینمایی خود به نام «جهان با من برقص» را تولید کند. این فیلم عملکرد نسبتا موفقی داشت و توانست با فروش 7 میلیاردی راه سروش صحت برای ورود به دنیای سینما را باز کند.

«قلب رقه» در شهرک سینمایی دفاع مقدس جلوی دوربین رفت. خیرالله تقیانی پور در جدیدترین ساخته خود روایتی از داستان جنگ تحمیلی را ساخته است. فرهاد قائمیان به عننوان بازیگر و مهدی فرجی برزگر به عنوان تهیه کننده در این فیلم حضور دارند.

«مجنون» به کارگردانی مهدی شاه محمدی و تهیه کنندگی عباس نادران است. بازیگران این فیلم سجاد بابایی، حسام منظور، بهزاد خلج، شبنم قربانی هستند. این فیلم برشی از حماسه آفرینی شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین و رزم‌آوران لشگر 17 علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) در جزیره مجنون و عملیات بزرگ خیبر را به تصویر می‌کشد. پس از فیلم‌های «ایستاده در غبار» با روایتی از زندگی حاج احمد متوسلیان، «منصور» با روایتی از زندگی شهید منصور ستاری و «غریب» با روایتی از زندگی شهید محمد بروجردی، حالا «مجنون» تازه‌ترین محصول سازمان اوج محسوب می‌شود که به یکی از شهدای شاخص انقلاب و دفاع مقدس می‌پردازد.

«معجزه پروین» به کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیه کنندگی محمدرضا شریفی نیا است. بازیگران این فیلم سینمایی آزیتا حاجیان، محمدرضا شریفی نیا، مارال بنی آدم، حسین پاکدل، ملیکا شریفی نیا، سام نوری، فرزاد حسنی، رامین ناصر نصیر هستند. همانطور که از نام فیلم مشخص است این اثر زندگینامه پروین اعتصامی از دوران جوانی را به تصویر کشیده است.

«میرو» به کارگردانی حسین ریگی و تهیه کنندگی سعید الهی است. بازیگران این فیلم سودابه بیضایی، امیررضا دلاوری، حمید ابراهیمی، مهدی دین‌محمدپور، آرزو تاج نیا، ایوب افشار، ابوالفضل همراه، احمدرضا غلامی، محمد بصیرپور، عبدالمجید بلوچ شارکی، فاطمه شهرکی، مصطفی پرکان، محسن آراهیش، عباس نارویی، دیانا حوت هستند. نوجوانی بلوچ برای اثبات مردانگی اش به مادر، دل به دریا می‌زند.

«نبودنت» به کارگردانی و تهیه کنندگی کاوه سجادی حسینی است. بازیگران این فیلم سینمایی سحردولتشاهی، امیرآقایی، آزاده صمدی، فرید سجادی حسینی، رضا بهبودی، علیرضا ثانی فر، شیوا سرمست هستند. داستان درباره مرضیه است که چندسال به انتظار همسر خود است، ولی همسرش توان بازگشت به خانه را ندارد. سجادی حسینی پیش از این فیلم‌های سینمایی «شب بیرون» و «بوفالو» را کارگردانی کرده است. وی همچنین به عنوان دستیار ا‌ول کارگردان و برنامه‌ریز در سال 1394 با اصغر فرهادی در ساخت فیلم فروشنده همکاری کرد. «نپتون» به کارگردانی محمدابراهیم غفاریان است وتهیه کننده آن سیاوش امین پور است. بازیگران؛ آرمین رحیمیان، بهدخت ولیان، مسعود کرامتی، آیدا ماهینی، بهناز جعفری، امین میری، ندا عقیقی و.. هستند که به ایفا نقش پرداختند. افسانه و همسرش به دلیل مشغله کاری از فرزند خود غافل شده اند که فرزند آن‌ها دچار مشکلی میشود. «نوروز» به کارگردانی سهیل موفق و تهیه کنندگی محمدرضا نادری است. بازیگران این فیلم شامل علی نصیریان، شبنم مقدمی، مهدی هاشمی، افشین هاشمی، مهتاب ثروتی هستند که به هنرنمایی پرداخته اند. برای اولین بار است که فیلمی با فرم و ساختاری متفاوت و رئالیسم جادویی در مورد نوروز، آیین و رسوم، افسانه‌ها و اساطیر نوروزی ساخته می‌شود. سهیل موفق پیشتر فیلم‌های تحسین شده پاستاریونی و شکلاتی را در کارنامه خود داشته است. همچنین محمدرضا نادری نیز با سریال «عاشقانه» در پلتفرم‌های خانگی همکاری کرده است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «نوروز در راه است، اما اهریمن در کمین است تا نوروز و بهار را از بین ببرد. عمو نوروز در مسیر کلبه ننه سرما و جستجوی حاجی فیروز دچار سانحه می‌شود و طوفانی بزرگ آغاز می‌شود.

«آپاراتچی» به کارگردانی قربانعلی طاهرفر و تهیه کنندگی سجاد نصراللهی نسب است. هومن برق‌نورد، بهنام تشکر، تورج الوند، فاطمه مسعودی، امید روحانی، رضا ناجی بازیگران این فیلم سینمایی هستند. جلیل فردی عاشق فیلمسازی است که در راه ساخت فیلمش با مشکلاتی مواجه میشود.

«باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورز و تهیه کنندگی محمدجواد موحد است. شهرام حقیقت‌دوست، علیرضا آرا، مجید پتکی، مهدیه نساج، لادن ژافه‌وند، با حضور عباس جمشیدی‌فر بازیگرانی هستند که در این اثر سینمایی حضور دارند. این بار هم روایتی ماجراجویانه از واقعه‌ای در دهه 60 به تصویر کشیده می‌شود. این فیلم محصول مشترک باشگاه فیلم سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

«بی بدن» به کارگردانی مرتضی حسینعلی زاده و تهیه کنندگی سیدمصطفی احمدی است. الناز شاکردوست، نوید پورفرج، پژمان جمشیدی، سروش صحت در این فیلم به ایفا نقش پرداختند. فیلم درباره دختری است که کشته شده و خانواده اش به دنبال جنازه او هستند.

«شکار حلزون» به کارگردان محسن جسور و تهیه کنندگی مصطفی سلطانی است. حسین پاکدل، زنده یاد حسام محمودی، فرناز زوفا، محمد رسول صفری و علی اکبر قاضی نظام در این اثر حضور دارند. مینو زن سرپرست خانواری که برای امرار معاش به عنوان پرستار پیرمردی مشغول به کار میشود.

«ملکه آلیشون» به کارگردان و تهیه کنندگی ابراهیم نورآورمحمد است. بازیگران امیررضا اسماعیلی، سعید فاضل ساعتچی، نسترن سیفی، نسیم عبدی و... هستند. پسری با پدربزرگش در جنگلی دور زندگی میکند که پدر و مادرش از بین رفته اند.

«ببعی» به کارگردانی حسین صفارزادگان و میثم حسینی و تهیه کننده این فیلم محمدمهدی مشکوری است. ببعی کارکتر قهرمان است که به دنبال رویا پردازی است، ولی چون پرنده محسوب نمیشود با مشکلاتی مواجه است... «پرواز 175» به کارگردانی محمدحسین حقیقت و تهیه کنندگی سعید شرفی کیا است. بازیگران این فیلم جمشید هاشم پور، ثریا قاسمی، جعفر دهقان، رضا توکلی، مجید پتکی، اتابک نادری است. قصه فیلم از آنجا آغاز می‌شود که کودکی جنوبی یک ماهی صید می‌کند. در داخل شکم این ماهی، انگشتری است که مشخص می‌شود به شهیدی مفقودالاثر تعلق دارد. در ادامه، حوادثی رخ می‌دهد تا این انگشتر به دست مادر آن شهید که سال‌ها چشم‌به‌راه خبری از فرزندش است برسد. این فیلم سینمایی محصول موسسه تبیان است. «ظاهر» به کارگردانی حسین عامری و به تهیه کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به تولید رسید. روح االه زمانی، حامد محمودی، یدالله شادمانی و.. بازیگران این اثر هستند. ظاهر که به عنوان سرباز در برجکی نگهبانی میدهد دلداده دختری است. محسن عنایتی نوش آبادی کارگردان و نویسنده انیمیشن سینمایی «رویا شهر» و به تهیه‌کنندگی مصطفی مزرعتی حسن آبادی است. «رویا شهر» یک داستان فانتزی، تخیلی و تاریخی دارد. این فیلم درباره 2 شهر است که رویا شهر به عنوان یکی از شهر‌های اصلی آن شناخته می‌شود. رویا شهر در داستان فیلم به نوعی به خطر می‌افتد و در معرض نابودی قرار می‌گیرد و نوجوان 12 ساله‌ای برای نجات آن دست به کار می‌شود. «رویا شهر» در دفتر مرکزی شرکت آینده نگار واقع در کاشان ساخته شده و جدیدترین محصول مرکز انیمیشن سوره است. انیمیشن «ساعت جادویی (سفربه تاریکی)» به کارگردانی محمدعلی بصیری نیک وتهیه کنندگی محمدمهدی نخعی راد است. انیمیشن «ساعت جادویی»، پسربچه‌ای را روایت می‌کند که یک ساعت جادویی از پدربزرگش می‌گیرد و به گذشته می‌رود و اتفاقات عجیبی برایش می‌افتد. «شمشیر و اندوه» کارگردانان عماد رحمانی و مهرداد محرابی و تهیه کننده مهدی جعفری است. کارن کودکی 6 ساله که برای تحقق آزادی مبارزه میکند.

چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 2
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 3
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 4
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 5
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 6
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 7
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 8
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 9
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 10
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 11
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 12
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 13
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 14
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 15
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 16
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 17
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 18
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 19
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 20
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 21
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 22
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 23
چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در یک نگاه 24