شنبه 3 آذر 1403

چه بر سر پروژه‌های تحت حمایت برنامه جاه‌طلبانه چشم‌انداز 2030 می‌آید؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چه بر سر پروژه‌های تحت حمایت برنامه جاه‌طلبانه چشم‌انداز 2030 می‌آید؟

تأثیر ترکیبی قیمت پایین نفت و فقدان آورده‌های نقدی زائران، یعنی اینکه ریاض هیچ چاره‌ای جز سفت کردن بند کیف پول خود ندارد؛ بحران مالی عربستان سعودی بدترین حالتی است که این کشور در ده‌ها سال گذشته تجربه کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ عربستان با کاهش قیمت نفت و لغو زیارت ها مجبور به کاهش دستمزدها و هزینه ها شده است.

ریاض به دنبال کاهش بودجه برای مبارزه با تأثیر همه گیری کروناویروس و افت قیمت نفت است.

برنامه ریزان عربستان سعودی در ماه دسامبر پیش از شیوع این ویروس بودجه ای را بر پایه قیمت هر بشکه نفت 60 دلار تهیه کرده بودند.

از زمان انتشار این ویروس، در پی کاهش تقاضای جهانی به دلیل اجرای قرنطینه در کشورها و رکود اقتصادی آنها، هر بشکه نفت خام برنت کمتر از 25 دلار معامله می شد.

علت دیگر قیمت پایین نفت، جنگ قیمت نفت است که توسط "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی علیه روسیه آغاز شد. ریاض امید داشت تا با اشباع بازار با نفت ارزان، مسکو قادر به حفظ محصول خود نباشد.

این اقدام به اشباع عرضه نفت کمک کرده و تمام قیمت های پایین نفت را برای سال آینده تضمین می کند و بدین ترتیب به عربستان سعودی ضربه می زند.

پریشانی بیشتر عربستان هنگامی است که ممنوعیت زائران برای کمک به از بین بردن جریان شیوع کروناویروس مرسوم شد.

تأثیر ترکیبی قیمت پایین نفت و فقدان آورده های نقدی زائران یعنی اینکه ریاض هیچ چاره ای جز سفت کردن بند کیف پول خود ندارد.

در حالی که کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس به طور موقت قادر به اجتناب از اقدامات ریاضتی بوده اند و به جای آن هزینه های محرک را انتخاب کردند، عربستان سعودی گزینه ای برای پیشبرد اقتصاد خود به روشی مشابه ندارد.

این کشور نمی خواهد بواسطه ذخایر ارزی خارجی خود که از 746 میلیارد دلار در سال 2014 به 473 میلیارد دلار کاهش یافته، بسوزد.

ذخایر بالای دلار به سعودی ها احتیاج دارند تا اعتماد به نفس بین ریال، ارز خود و دلار آمریکا را حفظ کنند. نرخ فعلی با 3.75 ریال به ازای هر دلار پایدار است.

"محمد الجدعان" وزیر دارایی عربستان به رسانه های دولتی گفت که بحران مالی عربستان سعودی بدترین حالتی است که این کشور در ده ها سال تجربه کرده است و تمام گزینه ها برای مقابله با این شرایط مهیا است.

جدعان در حالی که کشور به منظور اطمینان از عدم کاهش مشاغل به ارائه محرک های محدود برای بخش خصوصی و صنایع ارائه دهنده خدمات اساسی می پردازد بر ضرورت کاهش هزینه ها تأکید کرد.

این کشور همچنین سعی دارد تا با کاهش 40 درصدی دستمزدها در بخش خصوصی فشارها بر این بخش را کاهش دهد که این امر با کاهش ساعات کاری در ارتباط است.

باید ببینیم چه بر سر پروژه های تحت حمایت برنامه جاه طلبانه چشم انداز 2030 برای توسعه زیرساخت های کشور که انتظار می رود صدها میلیارد دلار هزینه داشته باشد، می آید؟

پیش بینی می شود که هزینه پروژه برنامه ریزی شده شهر "نئوم" که در سراسر اردن و مصر گسترده خواهد شد، 500 میلیارد دلار باشد.

این شهر که به عنوان قطب کسب و کارهای نوپا (استارت‌آپ ها) و جاذبه گردشگری در نظر گرفته شده، متشکل از تلاش های عربستان سعودی برای قطع وابستگی خود از نفت است اما منتقدان آن را یک رؤیا توصیف کرده اند.

انتهای پیام /

چه بر سر پروژه‌های تحت حمایت برنامه جاه‌طلبانه چشم‌انداز 2030 می‌آید؟ 2