شنبه 3 آذر 1403

چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، در این شرایط که جهان اسلام با انواع آزمایش و فتنه‌ها روبروست، رژیم صهونیستی برای نفوذ در جوامع اسلامی به دنبال عادی سازی روابط با حاکمان کشورهای اسلامی است و برخی از کشورهای اسلامی نیز در این میان با رژیم اشغالگر قدس همراه و در زمین دشمن بازیگر نقش اول شده‌اند.

در این برهه علمای اسلام به منظور تحقق آرمان‌های پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله به عنوان محور اصلی وحدت مسلمانان، برای مقابله با دشمنان مشترک نقش راهبردی و مهمی دارند تا وحدت را از حیطه گفتمانی به محیط عمل و اجرا درآورند و مانع نفوذ دشمن در جوامع اسلامی شوند.

در واقع نیاز است که با توجه به مسائل امروزیِ مسلمانان مظلوم کشورهای فلسطین، یمن، میانمار، افغانستان، بنگلادش، پاکستان و سایر کشورهایی که دشمنان اسلام در آن نفوذ کرده‌اند و قصد ایجاد تفرقه و تضعیف امت اسلامی را دارند، دنیای اسلام به پا خاسته و در عرصه عمل نقش ایفا کند. در همین راستا علمای شیعه و سنی درباره چگونگی تحقق این راهبرد ویژه موضوعاتی را مطرح کردند که در ادامه بخشی از آن را می‌خوانیم:

آیت‌الله علی‌رضا اعرافی

وحدت‌های ظاهری و سطحی نمی‌تواند یک جبهه واحد تولید کند

آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه زمانی وحدت، انسجامی پایدار خواهد بود که بر مبانی اندیشه‌ای و فکری دقیق استوار باشد، گفت: وحدت‌های ظاهری و سطحی نمی‌تواند یک امت بیافریند و یک جبهه واحد تولید کند. وحدتی می‌تواند ما را به سمت آرمان‌های بزرگ سوق دهد که ریشه در مبانی عقلی، فکری و اصول علمی داشته باشد. اگر لااقل ما این سه زاویه نگرش اسلامی (سطح اندیشه کلامی و فلسفی آنها، اندیشه فقهی و شریعت آنها و اندیشه اخلاقی و ارزشی آنها) را متناسب با وحدت ببینیم، این وحدت عمق پیدا خواهد کرد و ما کنار هم به تعبیر رسول خدا مثل دانه‌های یک تسبیح و دندانه‌های یک شانه در آمده‌ایم و ید واحده شده‌ایم.

وی نفوذ بیگانگان و جهانخواران در جهان اسلام، تهدید منافع امت اسلامی، جنگ افروزی، اختلاف افکنی و پدید آمدن رژیم غاصبی مانند اسرائیل را موجب آزرده شدن قلب رسول خدا (ص) عنوان کرد و افزود: بازگشت به قواعد فقهی در تحکیم اتحاد اسلامی راهگشا برای امت اسلام است و این فقه اگر به درستی در همه مذاهب شناخته شود و در یک نگاه کلان مشترک عرضه شود، راه را بر بسیاری از خشونت‌های مذهبی می‌بندد و مسیر را برای انسجام در جهان اسلام باز می‌کند.

ماموستا فائق رستمی

6 نقطه مشترک مسلمانان که باید به آن تکیه کرد

ماموستا فائق رستمی، امام جمعه سنندج و نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه «یا أَیُهَا النَاسُ اِنَا خَلَقناکُم مِن ذَکَر وَ أُنثی وَ جَعَلناکُم شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا» اظهار داشت: طایفه‌ای بودن انسانها در هر گوشه دنیا به خاطر شناخت آنها از یکدیگر است. ما باید یکدیگر را بشناسیم، برای یکدیگر احترام قائل بوده و در خدمت پیامبر رحمت (ص) باشیم که هر نوع نژاد پرستی، تعصب‌گرایی و حزب‌گرایی را محکوم کرده و جامعه را به سوی وحدت و اتحاد دعوت می‌کند.

وی با بیان اینکه دین اسلام، دین احترام و مواسات است، نه قتل و ترور و تخریب و تعصب و تبعیض، تأکید کرد: شاخه‌های مذاهب دنیای امروز هم برگرفته از قرآن کریم و احادیث نبوی هستند؛ حال آنکه ما همگی پیروی یک دین هستیم؛ اگر چه مذاهب متعدد داریم، اما بسیار مهم است که یک اسلام واحد و یک مکتب واحد داریم. امروز نیازمند آن هستیم که به روند جدایی و اختلافات میان مذاهب پایان دهیم و آنها را بیشتر به هم نزدیک کنیم.

امام جمعه سنندج با بیان اینکه ما امروز نیاز به وحدت عملی داریم نه لسانی، گفت: در دنیای امروز 6 موضوع قرآن، قبله واحد، مجبت رسول الله (ص)، محبت اصحاب پیامبر (ص)، اخلاق مداری و ارزش دادن به انسانیت، زمینه وحدت بین مسلمانان را فراهم می‌آورد که اگر به این‌ها چنگ بزنیم، جامعه در سعادت و به دور از تفرقه و جدایی و اختلاف خواهیم بود.

ماموستا مولوی عبدالحلیم قاضی

مسلمانان باید جامعه توحیدیِ متحد خود را به جهانیان نشان دهد

ماموستا مولوی عبدالحلیم قاضی، مفتی و مدرس دارالعلوم مکی زاهدان با بیان اینکه تنازع و اختلاف امت، وزنه امت را در جهان و در چانه زنی‌های سیاسی از بین می‌برد، گفت: رسول الله (ص) و خلفای راشدین همگان حتی منافقین را به اقامه نماز در مساجد دعوت می‌کردند و مانع ورود آنها به مساجد نمی‌شدند. امیرالمومنین علی (ع) مانع نماز خوارج که دشمنان خونی و قسم خورده او بودند، نمی‌شد تا وحدت و شأن و شوکت دولت و تمدن اسلامی و مسلمانان حفظ شود و آنها به دامان امپراطورهای شرق و غرب روی نیاورند.

مفتی و مدرس دارالعلوم مکی زاهدان ادامه داد: حالا آیا ما اهل تشیع و تسنن شایسته ارج نهادن به یکدیگر و ایستادن در کنار هم در عرصه‌های ملی و بین المللی نیستیم تا دشمن، اتحاد ما را ببیند و از ما مأیوس شود و فرصت شکار از تنازعات مذهبی و جریان های سیاسی و منطقه ای مسلمانان نصیب او نشود؟ آیا وقت آن نرسیده است که دیگر به نواقص وحدت و امت و تعرض و کسر شأن مقدسات مذهبی یکدیگر نپردازیم و جامعه توحیدیِ یکپارچه و متحد خود را برای جهانیان به نمایش بگذاریم و الگوی ایده‌آلی از یکدلی و صمیمیت و رعایت حقوق یکدیگر در عرصه اعتقادات و عبادات و حقوق مذهبی یکدیگر باشیم؟

آیت‌الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری

دنیای اسلام باید اختلافات را مدیریت کند

آیت‌الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در جامعه بزرگ اسلامی که از مذاهب مختلف تشکیل شده است، گفت: اگر علما و اندیشمندان ادب و اختلاف را شناسایی نکنند و نظریه چگونگی مواجهه با اختلاف و مدیریت اختلاف و تعامل را نداشته باشند، دیدگاه‌ها و اندیشه‌هایشان به جامعه راه پیدا می‌کند و اختلاف اجتماعی ایجاد می‌شود.

آیت‌الله مبلغی با بیان اینکه باید کاری کرد تا این اختلاف اندیشه، در حوزه اندیشه باقی بماند و ضربه‌ای به وحدت اجتماعی مسلمان‌ها نزند و حتی یک پشتوانه اساسی و مهم و محکمی برای وحدت اجتماعی و باز تولید وحدت اجتماعی داشته باشد، ادامه داد: امروز بحث مدیریت اختلاف به حدی اهمیت دارد که اگر صورت نگیرد، اختلافات فکری و اسباب تفرقه ایجاد می‌شود و اگر مدیریت شود، نه تنها اسباب تفرقه برچیده می‌شود بلکه اسباب وحدت و همگرایی هم فراهم می‌شود.

مولوی نذیر احمد سلامی

دشمن درجه یک امت اسلامی و عامل تفرقه میان آنها، صهیونیست‌ها هستند

مولوی نذیر احمد سلامی، نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما باید بدانیم که دشمن درجه یک امت اسلامی و عامل تفرقه میان آنها، یهود و صهیونیست‌ها هستند، گفت: صهیونیست‌ها همه تلاش‌شان بر این بوده که به بهانه‌های مختلف با استفاده از تفاوت‌های قومی، زبانی و جغرافیایی در میان جغرافیای جهان اسلام تبعیض و تفرقه ایجاد کنند. اگر در کشورهای اسلامی تنش‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی وجود داشته باشد، امت واحده تشکیل نخواهد شد. اگر پیامبر (ص) در کوتاهترین مدت موفق شد دشمنان را به سمت اسلام هدایت کند، با جدال احسن بود. ما در گفت‌وگو با افراطیون در تبلیغ اهداف اسلامی نباید جدال احسن را فراموش کنیم.

وی تصریح کرد: تشکیل سیستم قضایی و رویه قضایی یکسان در کشورهای اسلامی، افزایش ارتباطات اقتصادی و ترویج یک پول واحد در کشورهای اسلامی، فراهم نمودن زمینه رشد و ارتقا برای مذاهب خمسه پنج گانه نیز نقش مؤثری برای ایجاد وحدت دارد که امیدوارم با بکارگیری آنها بتوانیم به این وحدت دست یابیم.

آخوند عبدالجبار میرابی

اتحاد مسلمانان عامل غلبه بر دشمن است

آخوند عبدالجبار میرابی، امام جمعه اهل سنت قره تپه با اشاره به اینکه چنگ زدن به حبل الله برای قوی شدن امت اسلامی و شکست ناپذیری آنان در برابر کفار و منافقین و راهی برای پیروزی و عزت و کرامت امت اسلامی است، اظهار کرد: تاریخ اسلام نیز خود گواه این مدعا است که زمانی که مسلمانان باهم به دین خدا چنگ زدند، فتوحات زیادی کسب کردند و دین مبین اسلام گسترش یافت و توانستند بر دشمنان خود غلبه کنند. اما هنگامی مسلمانان باهم وارد اختلاف و نزاع شدند، به جای اینکه باهم جلوی دشمن مشترکشان صف آرایی کنند، با یکدیگر به مبارزه برخاسته، موجب ذلت مسلمانان و سوءاستفاده دشمن و وسیله شادمانی آنها شد‌ه‌اند.

وی به شرح نتایج و ثمرات تفرقه پرداخت و گفت: شبیه شدن به کفار امت‌های پیشین، سستی و ضعف به دین‌داری و ایمان و اخلاص، وارد شدن در توطئه مشرکین، از دست دادن استقامت و پایداری از ثمرات تفرقه است.

سید مهدی قریشی

دشمن از اختلاف بین مسلمانان به نفع خود بهره‌برداری می‌کند

سید مهدی قریشی، نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان‌غربی با بیان اینکه یکی از اهداف بسیار مهم استکبار جهانی و دشمنان اسلام و مسلمین، ایجاد تفرقه و تشتت و جدایی و عداوت بین آحاد امت اسلامی است، گفت: در این برهه حساس تاریخی باید از هرگونه تعارض، تشتت و تفرقه پرهیز کنیم و همدیگر را واقعاً برادر هم بدانیم و «انما مومنون اخوه» را به صورت کاملاً عملی در میان آحاد امت اسلامی ساری و جاری کنیم. همدلی، به فکر همدیگر بودن، دشمن شناسی، بصیرت و با هم بودن را فراموش نکنیم، چرا که امروز استکبار، تعارض و جدایی و دشمنی مسلمانان با یکدیگر را سرلوحه کارهای خود قرار داده است.

وی خاطر نشان کرد: ما باید از علما و بزرگان و سلف خود یاد بگیریم و منش آنها را در زندگی خود جاری کنیم. در زمان امام صادق (ع) این مسئله کاملاً جا افتاده بود که علمای بزرگ شیعه نزد اهل سنت درس می خواندند و یا علمای سنی نزد علمای شیعی درس می خواندند؛ ما می توانیم این سنت و روش را در حوزه‌های علمیه شیعه و اهل سنت احیا کنیم که این یکی از راهکاری بسیار مؤثر در راستای ایجاد وحدت، صمیمت و الفت و اخوت بین آحاد جامعه اسلامی و بزرگان امت است.

ماموستا سید محمد محمدی

راه‌های رسیدن به اتحاد اسلامی

ماموستا سید محمد محمدی، امام جمعه روانسر با بیان اینکه حضرت محمد (ص) نمونه یک انسان کامل الهی است و نگاه ما به پیامبر اعظم (ص) به عنوان یک الگوی عزلی هیچگاه تغییر نمی‌کند، گفت: پیامبر رحمه للعالمین است. هیچ نبی و کتابی همانند پیامبر اکرم (ص) و قرآن کریم نبوده‌اند که آنقدر به این رمز سعادت بشری یعنی وحدت تکیه داشته باشند.

امام جمعه روانسر با اشاره به اینکه ریشه اصلی اختلافات خصلت‌های پست نفسانی است، ادامه داد: توجه به نقاط مشترک، چنگ زدن به ریسمان الهی، مراجعه به سنت پیامبر (ص)، مراعات حقوق برادری، اصلاح ذات البین، جلوگیری از توهین به مقدسات و بحث‌های اختلاف برانگیز، سعی و تلاش در جهت تبلیغ و گسترش عدالت اجتماعی در جامعه و کم کردن فاصله طبقاتی بین مذاهب مختلف، تقویت فرهنگ و دانش عمومی برای جلوگیری از تعصبات خشک مذهبی، تعامل علمی با فرهیختگان مذاهب مختلف، رفتار مسالمت‌آمیز با پیروان مذاهب مختلف، پرداختن به مشکلات کلان امت اسلامی از جمله راه‌های رسیدن به اتحاد است.

آخوند عبدالرزاق رهبر

دفاع از مظلوم وظیفه مسلمان است

آخوند عبدالرزاق رهبر، مدیر مجتمع دینی عرفانی آق قلا با بیان اینکه اختلاف، تفرقه، فرهنگ فرعون است، گفت: فرهنگ فرعونی، فرهنگ اختلاف، تشدد و کوبیدن یکدیگر و بیزاری از وحدت و فرهنگ انحطاط است. اما دین الهی در مقابل ستم دشمنان نعمت، رحمت، محبت و ایمان و احسان و استقامت است. در حقیقت دین اسلام دین اقناع بالحجت است که با دلیل طرف دیگر را قانع می‌کند. اگر ما پیرو حقیقت امت رسول الله باشیم، باید همیشه میان خود محبت داشته باشیم و به همدیگر عطوفت نشان بدهیم و یاری برسانیم و دست مستضعفان را بگیریم. اگر هرجا مظلومی دیدیم، باید از او دفاع کنیم و همیشه احسان و اکرام و محبت وعلاقه‌مندی نسبت به اهل ادیان داشته باشیم. در آن صورت تقوا و اتحاد و فضل ما در نزد خداوند ثابت می‌شود. خداوند به همه مؤمنان توفیق بدهد تا در مسیر راه رسول خدا باشیم.

ماموستا ملامحمود مدرسی

رسول خدا (ص) از بین برنده فساد و دشمنی بودند

ماموستا ملامحمود مدرسی، مدرس مدرسه نگل سنندج با بیان اینکه خداوند متعال ما را به چنگ زدن به ریسمان محکم خود، حفظ وحدت و دوری از تفرقه فرمان داده است، گفت: رسول خدا (ص) از بین برنده فساد و دشمنی و باطل و ظلم و زشتی‌ها بود و خداوند به وسیله ایشان دلها را به یکدیگر پیوند داد. پیامبر عظیم الشأن اسلام با دلایل روشن و قطعی، حق و حقیقت را برای ما بیان کرده است و همچنین اسلام، مردم را به دوستی، عدالت، احسان، انصاف و کمک به دیگران و پاکی درون، محبت و آشنایی و زینت دادن به اخلاق نیکو و دوری از حسد و خودنمایی دعوت می‌کند تا دوری و تفرقه بین مسلمانان به وجود نیاید.

آخوند عبدالحی میرزاعلی

دشمنان اسلام، هیچ وقت با هم اشتراک چندانی نداشته‌اند

آخوند عبدالحی میرزاعلی، امام جمعه آق قلا با بیان اینکه اگر می‌خواهیم مسلمانان سربلند باشند و پرچم و بیرق اسلام در جای جای جهان به اهتزاز در آید، باید اتحاد خود را حفظ کنیم و این اتحاد را ترویج دهیم، گفت: وحدت این نیست که شیعه، سنی بشود و یا بالعکس سنی، شیعه بشود؛ وحدت این است که با عنایت به اینکه همه مذاهب به مذهب خود، به فقه خود، به کلام خود و به عقیده و ایده‌های خود پایبند باشند، در کارهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، با یکدیگر متحد شوند و همکاری کنند که در آن صورت می‌توانیم، پیشرفت اسلام و مسلمانان را ببینیم.

وی با اشاره به اینکه دشمنان اسلام، هیچ وقت با هم اشتراک چندانی نداشته‌اند، تصریح کرد: تنها وجه اشتراک آنها، کفر بودن است. اما با این تفاسیر علیه اسلام و مسلمانان با هم متحد می‌شوند. طبق فرمایش قرآن کریم، دشمنان اسلام ولو با زبانشان می‌خواهند چراغ نورانی اسلام را خاموش کنند، غافل از اینکه خداوند متعال چراغ نورانی اسلام را بیش از 1400 و اندی سال پیش، توسط پیامبر بزرگوار اسلام (ص) و به وسیله قرآن کریم، منور کرده است و امروز وظیفه ماست که از این نورانیت و از چراغ اسلام حفاظت و حراست کنیم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید هفته وحدت شیعه سنی راهکار وحدت اسلامی اهل سنت فتنه این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 2
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 3
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 4
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 5
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 6
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 7
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 8
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 9
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 10
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 11
چگونه وحدت در این شرایط محقق می‌شود؟/ علمای شیعه و سنی پاسخ می‌دهند 12