پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

چیزی که از 6 دور گفت‌وگو پیش روی ماست، یک پیش نویس است، نه یک توافق

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چیزی که از 6 دور گفت‌وگو پیش روی ماست، یک پیش نویس است، نه یک توافق

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: آن چیزی که از 6 دور گفت‌وگوها پیش روی ماست، یک پیش نویس است نه یک توافق. پیش نویس محل مذاکره است به همین جهت تا وقتی راجع به همه چیز توافق صورت نگیرد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات با 1+4 در جمع خبرنگاران بعد از نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام در پاسخ به این سؤال که آیا گفت‌وگوها در کارگروه رفع تحریم‌ها که از صبح سه‌شنبه کار خود را آغاز خواهد کرد آیا از همان نقطه پنج ماه پیش شروع می‌شود یا قرار است مباحث جدیدی صورت می‌گیرد، اظهار داشت: آن چیزی که از 6 دور گذشته گفت‌وگوها پیش روی ماست یک پیش نویس است نه یک توافق، پیش نویس محل مذاکره است به همین جهت تا وقتی راجع به همه چیز توافق صورت نگیرد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.

وی افزود: بر این اساس همه مباحثی که در 6 دور گفت وگوهای وین به جمع بندی رسیده قابل مذاکره است و این مورد اذعان همه طرف‌های گفت وگو در نشست هم بود.

باقری درباره امیدوار بودن به نتیجه گفت: ما در وین صرفا با 1+4 گفت‌وگو می‌کنیم ولی از آنجا که اراده جدی برای مذاکره و آمادگی عملی برای دستیابی به توافق داریم، نسبت به آینده خوشبین هستیم ولی چون اعتماد به طرف مقابل نداریم ساده اندیش هم نیستیم.

وی در پاسخ به این سؤال که چه ضمانت‌هایی را از طرف‌های آمریکایی و اروپایی می‌خواهید؟ اظهار داشت: این یکی از موضوعات دستورکار کارگروه تحریم است که روز سه‌شنبه می‌خواهد درباره آن بحث کند.

معاون وزیر خارجه همچنین درباره نشست روز دوشنبه کمیسیون مشترک برجام (نشست افتتاحیه مذاکرات ایران و گروه 1+4) نیز اضافه کرد: این نشست که با شرکت جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 1+4 برگزار شد دو دستور کار داشت. دستورکار اول گزارشی درباره وضعیت اجرای برجام بود و دستورکار دوم درباره دیدگاه‌های طرف‌های شرکت کننده در این نشست در رابطه با مذاکرات در دوره پیش رو بود. در موضوع اول نگاه خود را بیان کردیم که وضعیتی که الان با آن مواجه هستیم عامل اصلی آن اقدام غیرقانونی آمریکایی‌ها در نقض توافق و قطعنامه 2231 و نقض قواعد و مقررات بین‌المللی است و اقدامی که آمریکایی‌ها در اعمال تحریم های غیرقانونی و ظالمانه علیه مردم ما کردند، عامل اصلی وضعیت و شرایط کنونی است.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: بر این اساس باید در دستورکار نخست و اولویت دار کمیسیون مشترک برجام، رسیدگی به وضعیت تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی باشد که این مسئله مورد اتفاق نشست قرار گرفت و بر همین اساس نیز مقرر شد صبح سه‌شنبه (امروز / نهم آذر) نشست کارگروه تحریم در وین برگزار شود.

باقری درباره چشم انداز آتی مذاکرات هم گفت: تأکید کردیم که باید شاخص‌ها و معیارهایی که جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به یک توافق نتیجه گرا، نتیجه بخش و پایدار مدنظر دارد، باید مورد توجه قرار بگیرد که خیلی از ملاک‌ها و شاخص‌هایی که ما به صورت اجمال در این جلسه بیان کردیم مورد استقبال طرف‌های دیگر قرار گرفت از جمله موضوع ارائه تضمین از سوی آمریکا برای این‌که اولا عدم اعمال تحریم جدید کند و همچنین عدم اعمال تحریم‌هایی که قبلا وضع شده و برداشته شده و دوباره آنها را اعمال نکند و همچنین عدم خروج مجدد و عدم استفاده از ظرفیت‌هایی که در توافق وجود دارد، علیه کشورهای عضو برجام.

* نشست روز دوشنبه سازنده و مفید بود

معاون وزیر خارجه بیان کرد: مجموعه نشست روز دوشنبه به نظر من و دیگر اعضا سازنده و مفید بود و برخی از اعضا از جمله نمایندگان روسیه و چین از مواضع ایران استقبال و حمایت کردند و نمایندگان کشورهای اروپایی نیز در چارچوب بیان نگاه خودشان و مواضع کشورهای متبوعشان بر این نکته تصریح داشتند که این آمریکا بوده که چنین شرایطی را ایجاد کرده و اقدامی که باید انجام شود باید از سوی آمریکا باشد.

وی درباره نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام هم گفت: این نشست تمام نشده و زمانی به نهایت برسد در پایان یک نشست اختتامیه خواهیم داشت که دور بعدی گفت‌وگوها چه زمانی شروع شود.

ادامه دارد...