شنبه 29 دی 1403

چین؛ بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران شد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
چین؛ بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران شد

اقتصادنیوز: لیوجن تانگ، سفیر چین در گردهمایی بررسی همکاری‌های اقتصادی ایران و چین با بیان اینکه سال گذشته حجم مبادلات تجاری ایران و چین به بیش از 10 میلیارد دلار رسید و چین در آینده به بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران تبدیل خواهد شد

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

28 دی 1354؛ تهیه مقررات اخذ مالیات از نوار موسیقی

طرح اجرای مقررات اخذ مالیات از نوار کارتریج و کاست در اداره کل مالیات‌های غیرمستقیم وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه شد.

براساس این طرح در ازای هر پنج دقیقه نوار یک تومان مالیات وصول می‌شود و مالیات آن پیش از پر کردن آهنگ و موسیقی از واردکنندگان و فروشندگان اخذ خواهد شد.

به این ترتیب نوار 30 دقیقه‌ای 60 ریال و نوار یک ساعته 120 ریال مالیات خواهد داشت که نحوه وصول آن پس از تصویب این مقررات از طرف اداره‌کل مالیات‌های غیرمستقیم اعلام می شود.

28 دی 1374؛ مبانی نظارت و کنترل بر شبکه بانکی تقویت می‌شود

ولی‌ا... سیف، مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: در اجرای سیاست‌های خصوصی‌سازی دولت، سهام شرکت سرمایه‌گذاری بانک صادرات ایران در بورس اوراق بهادار تهران عرضه خواهد شد.

وی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین تصمیمات مدیران شبکه بانکی، تقویت مبانی نظارت و کنترل است که به زودی در این زمینه دستورالعمل ویژه‌ای تدوین و ابلاغ می شود.

ارائه طرح‌های مختلف برای تامین مالی و گشایش اعتبار پروژه‌های نیمه‌تمام

طرح‌های مختلفی برای تامین مالی و گشایش اعتبار پروژه‌های نیمه‌تمام در نظر گرفته شده است.

وزیر صنایع با اشاره به وضع سرمایه‌گذاری در کشور اعلام کرد: هم اکنون طرح‌های اعتباری و فاینانس زیادی در کشور موجود است که با توافقی که در کمیته بند «ز» تبصره 29 انجام شده، حدود 540 میلیون دلار باقی مانده طرح‌های فاینانس به تصویب رسیده است که به زودی گشایش می‌شود و با این تصمیم، اغلب طرح‌های فاینانس نیمه‌تمام فعالیت خود را ادامه خواهند داد.

نعمت‌زاده افزود: درخصوص طرح‌های غیرفاینانس نیز با موافقت ریاست‌جمهوری تا پایان سال‌جاری حداقل 300 میلیون دلار به این طرح‌ها اختصاص می‌یابد.

28 دی 1384؛ 22 میلیارد دلار بودجه پروژه‌های عمرانی

دکتر فرهاد رهبر، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در پاسخ به نگرانی‌هایی که در رابطه با وابستگی 36.5 ملیارد دلاری بودجه سال 85 به درآمدهای نفتی ابراز شده است، گفت: این نگرانی‌ها بی‌مورد است زیرا حدود 22 میلیارد دلار از این مبلغ فقط در پروژه‌های عمرانی هزینه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه طبق قانون مجلس 45 روز فرصت دارد که لایحه بودجه را بررسی کند. هرگونه تغییر احتمالی در این لایحه را توسط مجلس، حق مجلس خواند ولی ابراز امیدواری کرد اگر تغییری بر روی لایحه صورت گیرد، باید به‌صورت یکپارچه انجام گیرد و هماهنگی بین هدف‌ها و ابزارها حفظ شود.

وی گفت: اگر بررسی لایحه تا پایان سال نهایی نشود در آن صورت اعتبارات به صورت یک دوازدهم تخصیص داده خواهد شد.

چین؛ بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران

لیوجن تانگ، سفیر چین در گردهمایی بررسی همکاری‌های اقتصادی ایران و چین با بیان اینکه سال گذشته حجم مبادلات تجاری ایران و چین به بیش از 10 میلیارد دلار رسید و چین در آینده به بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران تبدیل خواهد شد، گفت: چین در سال 2004 میلادی بیش از یک میلیارد دلار کالاهای غیرنفتی از ایران وارد کرد که این میزان به بیش از 2 میلیارد دلار در سال 2005 رسید.

وی با اشاره به اینکه چین یکی از کشورهایی است که بیشترین کالاهای غیرنفتی را از ایران وارد کرده است، افزود: در زمینه اجرای پروژه‌ها نیز دو کشور به موفقیت های جدیدی دست یافتند؛ به طوری که سال گذشته 38 قرارداد پروژه پیمانکاری به ارزش یک میلیارد و 754 میلیون دلار در زمینه‌های مختلف بین دو کشور به امضا رسید.

وی اضافه کرد: همچنین ملاقات مقام‌های عالی‌رتبه وزارت نفت دو کشور و مسوولان شرکت‌های نفت و گاز سبب پیشبرد همکاری همه جانبه دو کشور در صنایع بالادستی، میانی و پایین‌دستی صنعت نفت و گاز شد.

شعبه بانک ملت در کره جنوبی به بانک تبدیل می شود

علی دیواندری، مدیرعامل بانک ملت در حضور داود دانش جعفری، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بانک ملت پس از پیروزی انقلاب اسلامی از ادغام 12 بانک تشکیل شد، این بانک 25 هزار نیرو و حدود 1950 شعبه در داخل کشور دارد. همچنین سهامدار اصلی بانک PIB در انگلستان است و سهامدار بانک تجاری ایران و اروپا است که مقر اصلی آن در هامبورگ آلمان است. بانک ملت سه شعبه در شهرهای آنکارا، ازمیز و استانبول ترکیه و یک شعبه در ارمنستان دارد. همچنین یک شعبه در شهر سئول دارد که تنها نماینده نظام بانکی کشور در کره جنوبی است و این شعبه در شرف تبدیل شدن به یک بانک مستقل بین‌المللی است.

28 دی 1394؛ اعلام اولین دستاوردهای برجام

حال و هوای پارلمان بخش خصوصی در نخستین روز اجرای برجام، متفاوت بود.

چراغانی و سبدهای گل به همراه خوش و بش‌های فعالان اقتصادی، حاکی از پایان یافتن انتظار تجاری بود که روزهای سختی را گذرانده اند و با گذر از مسیرهای پرپیچ و خم بسیار به حیاتشان ادامه داده اند.

حال با لغو تحریم ها، همدیگر را در آغوش می‌گیرند و تبریک می‌گویند. تبریک به خاطر 12 سال استقامت.

در اولین روز شکست حصر اقتصادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در جمع اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران حاضر شد تا امید بخش خصوصی به بهبود شرایط را دوچندان کند. وعده محمدرضا نعمت‌زاده مبنی‌بر آغاز روابط بانکی در آینده نزدیک نیز ناشی از همین امر بود.

ازسویی رئیس اتاق بازرگانی ایران هم از گشایش هزار «ال‌سی» در بانک‌های سراسر کشور همزمان با اجرایی شدن برجام خبر داد و عنوان کرد که 14 فقره «ال‌سی» به ارزش 100 میلیون یورو فقط در بانک صنعت و معدن باز شده است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید