«ژیمناستیک» قربانی اختلاف رئیس و وزارت ورزش / سهمیه المپیک میپرد؟
در روزهای پرتنش و اختلاف وزارت ورزش و فدراسیون ژیمناستیک تنها شانس کسب سهمیه ژیمناستیک المپیک ایران است هیچ کس به او فکر نمی کند و شاید بتوان وی را قربانی اصلی این ماجرا نامید.
در روزهای پرتنش و اختلاف وزارت ورزش و فدراسیون ژیمناستیک تنها شانس کسب سهمیه ژیمناستیک المپیک ایران است هیچ کس به او فکر نمی کند و شاید بتوان وی را قربانی اصلی این ماجرا نامید.
به گزارش خبرنگار مهر، اختلاف و تنش میان فدراسیون ژیمناستیک و وزارت ورزش و جوانان به بالاترین حد ممکن خود در روزها و حتی سال های اخیر رسیده است. ماجرا تا جایی پیش رفته که وزارت ورزش و جوانان به صورت شفاف و واضح از قطع بودجه فدراسیون ژیمناستیک سخن به میان آورده است. اتفاقی که در پی عدم اطاعت اینچهدرگاهی از دستور وزراتخانه برای برکناری دبیر و خزانهدار این فدراسیون رخ داده است.
اینچه درگاهی می گوید دبیر و خزانه دارش هیچ تخلفی نکرده اند و حتی یکبار هم به دادگاه خوانده نشده اند و دلیلی برای برکناری آنها قبل از صدور نهایی دادگاه نیست اما وزارت ورزش و جوانان با توجه به مکاتبات با سازمان بازرسی به صورت رسمی اصرار به برکناری این دو عضو دارد و در پی همین نافرمانی خانم رئیس بودجه فدراسیون مادر و المپیکی ژیمناستیک را قطع کرده است.
این درحالی است که ژیمناستیک سه اعزام حساس تا پایان سال دارد تا اندک شانس خود برای کسب سهمیه المپیک توسط سعیدرضا کیخا را امتحان کند. احتمالی که اگر به واقعیت بپیوندد اتفاقی تاریخی در ژیمناستیک رخ داده است.
روند کسب سهمیه المپیک در ژیمناستیک به این شکل است که در بخش تیمی 12 تیم اول مسابقات قهرمانی جهان در 2018 و 2019 و همچنین 12 نفر اول مجموع 6 وسیله مسابقات قهرمانی جهان در سال 2019، نفرات اول تا سوم فینال تک وسیله مسابقات قهرمانی جهان 2019، نفرات اول تا سوم مجموع وسایل (سه رکورد برتر در چهار دوره جامهای جهانی در سال 2019-2020 که توسط فدراسیون جهانی مشخص شده است)، نفرات اول تک وسیله (سه رکورد برتر از هشت دوره جامهای جهانی در سالهای 2018 و 2019 که توسط فدراسیون جهانی مشخص شده است) و همینطور از طریق وایلد کارت جواز حضور در المپیک را پیدا می کنند.
بر همین اساس ملیپوشان ژیمناستیک باید در 8 مسابقه بینالمللی شرکت میکردند که 4 مسابقه نخست شامل مسابقات جهانی ملبورن و جامهای جهانی باکو، آلمان و قطر بود. این 4 رویداد از سال 2018 آغاز شد و سعید رضا کیخا ابتدا در سال 2018 در مسابقات جام جهانی آلمان شرکت کرد که موفق شد امتیاز 15.133 را کسب کند و صاحب مدال برنز شود. نکته مهم اینکه پیش از این هیچ ژیمناستیککار ایرانی موفق نشده بود چنین امتیازی را کسب کند. او در جام جهانی باکو در جایگاه پنجم و در جام جهانی قطر هم در جایگاه چهارم قرار گرفت تا در مجموع این 3 مسابقه در رده پنجم قرار بگیرد.
در حال حاضر سعید رضا کیخا؛ احمد کهنی و عبدالله جامعی باید تا پایان اسفند 98 در 3 مسابقه باقی مانده دیگر (ملبورن استرالیا، باکوآذربایجان ودوحه قطر) شرکت کنند تا بتواند رنکینگ جهانی خود را بهتر کند. این ژیمناستها به خاطر مشکل ویزا نتوانستند در مسابقات آلمان شرکت کنند اما حضورشان در مسابقات ملبورن، باکو و قطر لازم و ضروری است.
در خرک حلقه نفر اول رنکینگ از کشور تایوان در مسابقات قهرمانی جهان به مقام قهرمانی رسید و سهمیه المپیک را کسب کرد. نفراتی از چین و ژاپن بالاتر از کیخا قرار دارند که ژیمناست چینی با توجه به اینکه هموطنش در دارحلقه سهمیه اول را کسب کرده از رده بندی خرک حلقه حذف خواهد شد.
همچنین دیگر ژیمناست قدرتمند ژاپن در بارفیکس در جایگاه اول مشترک حضور دارد و به همین خاطر کیخا و جامعی برای کسب سهمیه المپیک هرچند اندک اما شانس دارند. ژیمناستهای دیگری از ارمنستان، فرانسه، کرواسی و... با فاصله نزدیک در تعقیب کیخا هستند و به همین دلیل تنها شانس کسب سهمیه المپیک (هرچند اندک) این است که ملی پوشانمان (حداقل کیخا) در هر سه مسابقه پیش رو شرکت کنند.
خرداد سال 99 نیز مسابقات قهرمانی آسیا برگزار میشود که مسابقات کسب سهمیه المپیک محسوب میشود. در این مسابقات 2 نفر اول که در 6 اسباب بالاترین نمره را کسب کنند میتوانند سهمیه المپیک را کسب کنند. با توجه به اینکه ژیمناستهای چین، ژاپن، کره جنوبی و تایوان که همگی جزو بهترینهای دنیا هستند توانستهاند کسب سهمیه تیمی کنند و از طرفی در مجموع شش وسیله هم ژیمناستهای قزاقستان، فیلیپین، ازبکستان.... سهمیه را کسب کردهاند ملیپوشان ایران فرصت دیگری دارند تا در این رقابتها سهمیه المپیک توکیو را به دست بیاورند.
شرایط بحرانی و بی تفاوتی مسئولان همه می دانند که حتی مدیریت یک فدراسیون با بودجه وزارت ورزش و جوانان تا چه حد دشوار است چه برسد به اینکه این اندک بودجه هم قطع شود. این در حالی است که علیرغم تبلیغات فراوان فدراسیون ژیمناستیک حتی یک اسپانسر هم ندارد و با این شرایط اندکی بعد حتی پرداخت حقوق کارمندان فدراسیون هم به مشکل خواهد خورد.
اگر وزارت ورزش و جوانان بودجه خود به فدراسیون را قطع کند قطعا اعزام های پیش رو کنسل خواهد شد و شانس کسب سهمیه المپیک از ورزشکاری که در روزهای اوج خود قرار دارد و شاید دیگر این روزها برایش تکرار نشود گرفته می شود و از ژیمناستیک و کیخا حسرتی برجای می ماند که شاید می شد این ورزش مادر هم در المپیک حضور داشته باشد.
به نظر می رسد وزارت ورزش و جوانان و اینچه درگاهی هرچه سریع تر باید این موضوع را خاتمه دهند. اگر اینچه درگاهی واقعا تخلفی کرده است از فدراسیون کنار گذاشته شود و اگر تخلفی در میان نیست علت این اقدامات چیست؟ اقداماتی که دود آن تنها به چشم ژیمناستیک و ورزشکارانش می رود.