سه‌شنبه 6 آذر 1403

کارآفرینی باید از مدارس و دانشگاه‌ها آغاز شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کارآفرینی باید از مدارس و دانشگاه‌ها آغاز شود

اصفهان - ایرنا - رییس بنیاد علمی سازمان همکاری اقتصادی (اکو) گفت: مباحث کارآفرینی و فن‌آفرینی باید از مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها آغاز شود و از آنجا تفکر کارآفرینانه و ذهن متفکر انتقادی پرورش یابد.

به گزارش ایرنا، منظور حسین سومرو روز چهارشنبه در پیام خود خطاب به پانزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی که در اصفهان و بصورت مجازی آغاز به کار کرد، افزود: امروزه آموزش در مدرسه‌ها چندان بر مبنای نیازها و مهارت‌های لازم در جامعه نیست درحالیکه باید فراتر از کسب و کار و فن آفرینی کار کرده و این مباحث را به برنامه های درسی متصل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه لازم است روش‌های تدریس در مدرسه‌ها نیز بر اساس مفاهیم کارآفرینی تدوین شود، اظهار داشت: مهارت حل مساله، تفکر نقادانه و خلاقیت و مدیریت مهمترین مهارت مورد نیاز دانش آموزان در عصر حاضر است.

سومرو با بیان اینکه امروزه فن آفرینی و کارآفرینی نیاز مطلق همه کشورهاست، تصریح کرد: علم، فناوری و نوآوری (STI) نیز مبنای توسعه پایدار در همه کشورهاست حتی کشورهایی که منابع طبیعی برای توسعه ندارند می‌توانند اقتصاد خود را بر مبنای فناوری بنا نهند.

رییس سازمان اکو پرورش و داشتن منابع انسانی کیفی را نیز برای توسعه پایدار ضروری خواند و گفت: توسعه کارآفرینی در بین نیروی انسانی مستلزم سیاستگذاری و شروع کار از مراحل ابتدایی یعنی همان دوران مدرسه و دانشگاه است.

سومرو همچنین با اشاره به اینکه امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از اهمیت ویژه ای در دنیا برخوردارست، افزود: در چین با استفاده از هوش مصنوعی و ابر داده‌ها به شناسایی ناقلان ویروس کرونا پرداختند و رباتیک و پهپادها نیز کاربردهای بسیاری بویژه در صنعت دارند که این فناوری‌ها باید در سطح داخلی کشورها توسعه یابد.

وی فعالیت‌های شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و مرکز منطقه‌ای توسعه پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری یونسکو در اصفهان (آیریس) را در سال‌های اخیر، چشمگیر خواند و اضافه کرد: جشنواره شیخ بهایی این راه را ادامه داده و لازم است دیدگاه‌ها و طرز فکر این دانشمند در بین جوانان اشاعه یابد.

سومرو با بیان اینکه روحیه کارآفرینی بر جوانان شاغل در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و سایر مجموعه‌های مشابه، حاکم است، اظهار داشت: کارآموزی برای جوانان بسیار مهم است زیرا در چنین مراکزی بر مهارت‌ها و دانش قرن بیست و یکم تمرکز می‌شود.

وی اظهار امیدواری کرد که جشنواره ملی شیخ بهایی نکات جدیدتری برای صنعت، پژوهشگران و دانشگاه های ایران به ارمغان بیاورد تا روی آن کار و منجر به شکوفایی و خود اتکایی جوانان شود.

رییس سازمان اکو تصریح کرد: تجربه سال‌های گذشته نشان داد که هر چه قدر هم بتوانیم فناوری‌های ارزان‌تری از خارج وارد کنیم ممکن است در آینده به هر دلیلی مانند کمبودها و مسائل سیاسی نتوان آن را وارد کرد بنابراین ایجاد فناوری و تولید داخلی امری ضروری است.

وی با بیان اینکه اکو با هدف توسعه علم و فناوری در 10 کشور فعالیت می‌کند از کشورهای عضو این سازمان خواست تا از برنامه‌های جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی بهره بگیرند.

بنیاد علمی اکو (ECOSF) سازمانی بین‌دولتی متشکل از 10 کشور اسلامی شامل افغانستان، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و ایران است که هدف اصلی آن توسعه اقتصادی در منطقه اکو بر پایه ارتقا علم، فناوری و نوآوری است.

این سازمان با پوشش 360 میلیون نفر که یک چهارم جمعیت مسلمانان جهان را تشکیل می‌دهد، بزرگترین تشکل اقتصادی جهان اسلام محسوب می‌شود.

دبیر سابق جشنواره ملی شیخ بهایی و عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جشنواره گفت: بررسی دوره‌های قبل جشنواره نشان می‌دهد که این رویداد با نگاه ویژه ای که به فن‌آفرینی و کارآفرینی دارد، توانسته است بطور همزمان به عدالت و توسعه بپردازد.

کوروش خسروی افزود: جشنواره ملی شیخ بهایی با بررسی و داوری طرح‌های کسب و کار و فن آفرینانه از سراسر کشور، طرح‌ها و ایده‌هایی که می‌تواند زمینه‌ساز خلق ثروت برای همه مردم یا بخش بزرگی از آنها در کشور شود را شناسایی می‌کند و همین امر عدالت و توسعه را بطور همزمان برای کشور به ارمغان می‌آورد.

پانزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی روز چهارشنبه در اصفهان آغاز بکار کرد و به مدت 2 روز بصورت مجازی (Virtual) برگزار خواهد شد و برترین فن‌آفرینان، طراحان کسب و کار و سرمایه گذاران در آن انتخاب، معرفی و تجلیل می‌شوند.

این جشنواره دارای بخش‌های مسابقه‌ای و غیر مسابقه‌ای است که نامزدهای راه یافته به مرحله نهایی بخش‌های مسابقه‌ای پانزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی شامل 18 تیم طراح کسب و کار و 16 شرکت فن‌آفرین هستند و برترین‌های آنها روز بیست و نهم آبان جاری در مراسم اختتامیه جشنواره معرفی و تجلیل می‌شوند.

جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می‌شود.

بخش مسابقه‌ای این جشنواره شامل طراحان کسب و کار، فن‌آفرینان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری است و بخش‌های غیرمسابقه‌ای نیز شامل فرصت‌های سرمایه‌گذاری، نشست‌های انتقال تجربه و نمایشگاه است.

شیخ بهاء‌الدین محمد عاملی متخلص به شیخ بهایی از مفاخر بزرگ جهان اسلام و باعث خدمات ارزشمند علمی، فرهنگی و عمرانی در ایران بود و برای زنده نگه داشتن یاد او، این جشنواره به ' شیخ‌بهایی' نامگذاری شد.

*س_برچسب‌ها_س*