کارشناسان مذهبی بر تشکیل مجمع ملی فعالان مردمی اربعین تاکید کردند
تهران - ایرنا - پنجمین گردهمایی ملی فعالان مردمی عرصه اربعین (هیأتها، مواکب، کاروانها و مبلغان) روز یکشنبه به صورت مجازی برگزار شد و شرکت کنندگان بر لزوم تشکیل مجمع ملی فعالان مردمی اربعین تاکید کردند.
به گزارش ایرنا به نقل از جامعه ایمانی مشعر، حسین یکتا در این گردهمایی گفت: امیدواریم بتوانیم این مجمع را در اسرع وقت تشکیل داده و بتوانیم در هنگام بحران در میدان حضور یافته و مشکلات مردم را رفع کنیم همانطور که در سرپلذهاب، کرمانشاه و بحران کرونا شاهد نقشآفرینی هیأتهای مذهبی بودهایم.
وی ادامه داد: 20 نوع خدمت در این مجمع پیش بینی شده است تا هیأتیها و دلسوزان اربعین بتوانند در قالبهای مختلف به مردم خدمترسانی داشته باشند. وی با بیان این که امسال رزمایش اربعین شکل متفاوتی به خود گرفته است، اظهار کرد: امسال در رزمایش مواسات برای مبارزه با کرونا و خسارتهای ناشی از آن، هیأتهای مذهبی به میدان آمده و اتفاقات متفاوت و منحصر به فردی را رقم زدند.
وی افزود: نیروهای هیأتی همیشه پای کار انقلاب و نظام هستند و معرکه دیدنی را به پا میکنند و اربعین امسال نیز انتظار میرود که باری دیگر در اربعین شاهد معرکهآفرینی هیأتهای مذهبی باشیم. یادگار هشت سال دفاع مقدس با اشاره به اینکه وضعیت بیماری کرونا، امکانات حوزه درمان و شرایط بهداشتی در عراق مطلوب نیست، گفت: در داخل کشور نیز شرایط نسبت به ماههای اخیر دشوارتر شده و همه بیماری را احساس میکنیم به همین علت امسال بر خلاف سالهای گذشته نمیتوانیم حضور گسترده خود را در عراق رقم بزنیم. وی یادآور شد: بر اساس هماندیشی که با موکبداران و هیأتهای مذهبی در استانهای مختلف داشتهایم امسال باید از فرصت اربعین به صورت متفاوتتری بهرهمند شویم تا باب معرفت و رحمت حق برای ما باز شود. عضو شورای مرکزی قرارگاه عمار با اشاره به اینکه زیارتهای اربعین با شکوهی را هیأتیها در شهرهای مختلف رقم خواهند زد، عنوان کرد: با هماهنگی رسانه ملی این زیارتهای اربعین رسانهای خواهد شد تا صبح اربعین با زیارت اربعین آغاز شود. وی بر استمرار حرکت جهادی کمکرسانی هیأتهای مذهبی تاکید و مطرح کرد: اکنون با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی برخی از مردم، مواکب میتوانند کمکهای خیرین و زائران سالهای گذشته اربعین را جمعآوری کرده و در میان نیازمندان بستههای معیشتی را توزیع کنند هر چند در این راستا باید در شهرها و استانها سازماندهیهای مورد نیاز انجام شود تا این کار به درستی و مطلوب انجام شود. یکتا یادآور شد: دستگاههای دولتی و مردم همگی توفیق خدمت داشته و در حسرت خدمت به حماسه اربعین هستند اما امسال شرایط متفاوتی است و ما نباید به بهانه کاری کنیم که دشمنان از اقدام ما سو استفاده کنند.
راهبرد رسیدگی به محرومان
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر، راهبرد خدمت و رسیدگی به محرومان را مهمترین رکن نقشآفرینی هیأتهای مذهبی در اربعین امسال دانست و گفت: در این شرایط خاص برخی از مردم نیازمند کمک ویژه هستند به همین علت هیأتهای مذهبی باید در خط مقدم کمک به نیازمندان حضور یابند.
رحیم آبفروش با بیان اینکه شرایط ویژه حاکم بر کشور به خصوص قم مانع از برگزاری حضوری این مراسم شد، اظهار کرد: گردهمایی فعالان اربعین دو مرتبه در مسجد مقدس جمکران و دو مرتبه نیز در آستان قدس رضوی و همایش هیأتهای فعال در عرصه اربعین نیز طی چهار سال گذشته به همت جامعه ایمانی مشعر برگزار شد و اکنون نیز شاهد برگزاری پنجمین دوره این همایش هستیم. وی اضافه کرد: از مجموعه جلسات و ایدهپردازیهایی که در حوزه اربعین رقم خورد میتوان متوجه شد که اربعین تعطیلیپذیر نیست و مراسم و مناسک اربعین تعطیل نمیشود و وظایف ما زمین نمیماند به همین علت همه ما باید با توجه به امکانات و ظرفیتهای خود به وظیفه عمل کنیم. جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: نخستین تکلیف این است که حضور خود را برای تمام مسئولان داخلی و خارجی اعلام کنیم و در این راستا دیپلماسی قوی را نیازمند هستیم و فعالان حوزه رسانه و فضای مجازی در این راستا رسالت سنگینتری بر عهده دارند. وی از ثبتنام نمادین هیأتهای مذهبی برای اربعین حسینی یاد کرد و گفت: امسال نیز همانند سالهای گذشته مواکب میتوانند فضاسازی خود را در سطح شهر انجام داده و فعالیتهای مختلف فرهنگی را با محوریت اربعین دنبال کنند؛ هزینههای مورد نیاز سفر اربعین را از زائران داوطلب جمعآوری و این هزینهها را به دست موکبان حاضر در عراق برسانند. آبفروش خاطرنشان کرد: هر ساله بسیاری از هیأتها امکان برگزاری مراسم اربعین را به شیوه مطلوب نداشتند اما امسال مداحان و هیأتیها باید مراسمهای باشکوهی را در شهرها برگزار کنند.
*س_برچسبها_س*