پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کارشناس لبنانی: ضعف آمریکا اجازه ی حمله به پایگاه هایش را داد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کارشناس لبنانی: ضعف آمریکا اجازه ی حمله به پایگاه هایش را داد

بیروت - ایرنا - «ولید شراره» کارشناس لبنانی گفت: آمریکا به دلیل ضعف جایگاهش در منطقه ی خاورمیانه اکنون رضایت می دهد که پایگاه های نظامی اش توسط یک نیروی منطقه ای مانند ایران موشک باران شود و با ادعای کشته نشدن سربازهایش هیچ واکنشی نشان ندهد.

وی در تحلیلی که امروز (شنبه) در روزنامه ی «الاخبار» منتشر شد، افزود: مساله مهم و با ارزش این است که ما تا چند روز پیش شاهد یک نیرو و امپراتوری بزرگ بودیم که با طرح بهانه ها و ادعاهای واهی، علیه کشورها و ملت های مختلف جهان اعلام جنگ می کرد، اما اکنون در برابر حمله ی موشکی ایران، باید سکوت کند.

ولید شراره نوشت: بهانه مقام های کاخ سفید برای آغاز جنگ علیه ویتنام، تیراندازی به ناوهای آمریکا بود که سازمان امنیت ملی این کشور در سال 2005 میلادی در گزارشی فاش کرد این عملیات ساختگی بود.

وی خاطرنشان کرد: جنگ سال 2003 میلادی را «جرج بوش» رییس جمهوری پیشین آمریکا با ادعای دروغین وجود سلاح های کشتار جمعی و ارتباط عراق با سازمان القاعده آغاز کرد اما اکنون پایگاه هایش، آشکارا هدف موشک های ایران قرار می گیرد اما نمی تواند آغازگر جنگ علیه این کشور باشد.

شراره تاکید کرد: این یک ضربه قوی به ابهت آمریکا بود که دیگر قدرت های منطقه ای مانند روسیه، چین و کره شمالی و نیز محور مقاومت در خاورمیانه را تشویق می کند جسارت به خرج داده و مقام های واشنگتن را به چالش بکشند.

کارشناس لبنانی نوشت: حمله موشکی ایران به پایگاه های نظامی آمریکا، در مردم عراق، سوریه، افغانستان و ملت های دیگری که از اشغالگری آمریکا رنج می برند، انگیزه ای برای رویارویی با این کشور ایجاد می کند. حد اقل به طور قاطع نگاه این کشورها، ملت ها و گروه های نظامی مختلف به آمریکا دیگر همانند سابق نخواهد بود.

ولید شراره اضافه کرد: ائتلاف عربی نیروهای هم پیمان آمریکا در خاورمیانه که از کاهش قدرت و ابهت این کشور نگران هستند تاکنون نتوانسته اند در رسانه های خود رویارویی تازه ی ایران با آمریکا و رویدادهای اخیر منطقه را وارونه جلوه دهند.

وی خاطرنشان کرد: ایده این ائتلاف و نیز اطرافیان «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا برای قانع کردن وی به صدور دستور ترور سردار قاسم سلیمانی، بازپس گیری جایگاه و هیبت این کشور پس از سلسله اقدام های ایران به ویژه سرنگون کردن پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» آمریکا بود.

شرط دستیابی آمریکا به جایگاه سابق خود از نظر این کارشناس سیاسی لبنانی فقط وارد کردن یک ضربه به ایران نیست بلکه چالش جدید مقام های کاخ سفید ناتوانی در ایجاد بازدارندگی علیه ایران است. این ناتوانی انگیزه ای به محور مقاومت برای شروع حملات نظامی علیه آمریکا بخشیده است.

ولید شراره نوشت: 11 ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است و اگر نیروهای مقاومت عراق رویارویی با نیروهای نظامی آمریکا را با هر دو شکل مسالمت آمیز و مسلحانه شروع و آن را تکمیل کنند - که مشروعیت حضور آنان در عراق با تصمیم پارلمان این کشور از بین رفته است - ترامپ شمار زیادی از طرفداران خود را از دست خواهد داد.

کارشناس مسایل خاورمیانه تاکید کرد: تصاویر هزاران عراقی که روزانه مقابل سفارت و پایگاه های نظامی آمریکا در عراق تظاهرات می کنند و عملیات نظامی مقاومت عراق علیه نیروهای آمریکایی باعث می شود رقیبان سیاسی ترامپ از این فرصت استفاده کنند و این نارضایتی را علیه او به کار ببرند.

شراره نوشت: ترامپ 2 گزینه در اختیار دارد؛ عقب نشینی از عراق یا آغاز یک جنگ باز با گردان های مقاومت این کشور. گزینه نخست با اولویت های انتخاباتی ترامپ سازگار تر است زیرا گزینه دوم به معنای درگیری خونین با ملت و نیروهای مقاومت عراق است که ترامپ را وادار به عقب نشینی و خروج ذلت بار از این کشور خواهند کرد.

کارشناس لبنانی افزود: آمریکا دیگر با فتنه گری و دامن زدن به اختلافات طایفه ای و گروهی در عراق نمی تواند عملیات نظامی مقاومت علیه نیروهایش را متوقف کند و گزینه ای جز خروج از این کشور در کوتاه مدت یا بلند مدت ندارد، اما خروج کوتاه مدت با هزینه های کم تری انجام خواهد گرفت و خروج بلند مدت از جایگاه منطقه ای و جهانی آن خواهد کاست.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*