کارنامه تهران درخشان شد
هفته گذشته 27 پروژه در تهران افتتاح شد که کارنامه آب و برق پایتخت را درخشان کرد؛ چراکه در پی این پروژهها آب به 72 روستا رسید، کیفیت آب جنوب تهران افزایش یافت و بزرگترین نیروگاه خورشیدی استان تهران افتتاح شد.
بهگزارش ایسنا، همزمان با چهاردهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، 27 پروژه صنعت آب و برق استان تهران با اعتبار 1078.8 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید. یکی از این پروژهها واحد دوم تصفیهخانه هفتم آب تهران و طرح آبرسانی به شهرهای پاکدشت، قرچک، ورامین و پیشوا بود که با اعتبار 550 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
افزایش کیفیت آب جنوب تهران
این طرح 2.5 مترمکعب بر ثانیه ظرفیت داشته و طول خط انتقال آن 75 کیلومتر است که دو میلیون نفر جمعیت را زیرپوشش دارد. در این طرح که با هدف ایجاد عدالت اجتماعی و رضایت مردم منطقه از طریق بهبود کمی و کیفی آب شرب اجرا شده، ایجاد کلکتور آبرسانی در منطقه و خطوط پدافندی جهت گذر از بحرانهای احتمالی در نظر گرفته شده است.
آبرسانی به 72 روستا / خداحافظی روستاهای تهران با تانکرهای آبرسانی
همچنین آبرسانی به 72 روستا و ایجاد تاسیسات فاضلاب در روستای امامزاده داود با اعتبار 54.8 میلیارد تومان از دیگر پروژههای افتتاح شده در استان تهران بود که به واسطه آن دیگر هیچ کدام از روستاهای استان تهران با تانکر آبرسانی نمیشوند و تمامی تانکرها که تا پیش از این در 100 روستای استان تهران حضور داشتند در پارکینگ قرار دارند و تنها در شرایط بحران از این تانکرها استفاده میشود.
علاوه بر این، دو نیروگاه خورشیدی با مجموع ظرفیت بیش از 21 مگاوات در شهرستانهای شهرری و دماوند استان تهران توسط افتتاح شد که یکی از آنها نیروگاه خورشیدی 12.7 مگاواتی واقع در حسنآباد شهر ری و دیگری نیروگاه 8.4 مگاواتی خورشیدی در شهرستان دماوند استان تهران بوده است. برای ساخت این نیروگاهها بیش از 1370 میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده است که با تولید بیش از 34 گیگاواتساعت انرژی در سال به ذخیره حدود 12 میلیون مترمکعب سوخت معادل گاز طبیعی کمک خواهد کرد و مانع از انتشار 28 هزار و 794 تن گاز دیاکسید کربن خواهد شد. گفتنی است، احداث این نیروگاهها برای 130 نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده و علاوه بر ذخیرهسازی 9180 مترمکعب آب موجب رونق اقتصادی در مناطق محل احداث، شده است و با افتتاح نیروگاههای مذکور، تعداد نیروگاههای خورشیدی مگاواتی کشور به عدد 55 رسید.
در این مراسم، همچنین طرح ارتقای توان عملی نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت به ظرفیت 200 مگاوات با اعتبار 72 میلیارد تومان، پستهای انتقال برق استان و خطوط برقرسانی به تعداد هفت پروژه با اعتبار 166 میلیارد تومان و پستهای فوق توزیع و خطوط برقرسانی به تعداد 13 پروژه برای شهرهای تهران، قرچک، ورامین و اسلامشهر با اعتبار 109 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
ظرفیت تولید برق به 82 هزار و 500 مگاوات رسید
بهطور کلی با اجرای 21 پروژه تامین برق در تهران ظرفیت تولید برق در کل کشور به 82 هزار و 500 مگاوات خواهد رسید که طبق اعلام همایون حائری معاون وزیر نیرو در این 21 پروژه تامین برق 347 میلیارد تومان ارزش داشته است و منجر به افزایش توان تولید نیروگاههای سیکل ترکیبی پاکدشت و دماوند خواهد شد.
به گفته وی با اجرای پروژههای مذکور 200 مگاوات به ظرفیت تولید برق آنها اضافه میشود و از 2400 مگاوات به 2600 مگاوات خواهیم رسید. این پروژهها با طرحهای مهندسی کم هزینه و زود بازده انجام شده است و برای پروژه یاد شده 72 میلیارد تومان هزینه شده که اگر قرار بود نیروگاه 20 مگاواتی احداث شود، علاوه بر اینکه سه سال طول میکشید 1000 میلیارد تومان نیز باید هزینه میشد.
یک کار بزرگ در تهران انجام شد
حسن روحانی رییس جمهور در اینباره با بیان اینکه افتتاح بیش از 1000 میلیارد تومان پروژه در یک روز در استان تهران در شرایط تحریم، کاری بسیار مهم است، گفت: در سال 94 واحد اول این تصفیه خانه افتتاح شد که در آن روزها نگرانی شدیدی برای تأمین آب مردم تهران داشتیم و اگر این واحد در آن زمان افتتاح نمیشد، در تابستان سال 95 برای تأمین بخش بزرگی از آب جنوب و شرق تهران دچار مشکل میشدیم.
به گفته وی فاز دوم تصفیهخانه هفتم آب تهران در هر ثانیه 5 متر مکعب آب بهداشتی و سالم را برای جمعیت بزرگی حدود 2 میلیون نفر در منطقه جنوب و شرق تهران و نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا، باقرآباد و روستاها و شهرهایی که در این منطقه هستند، تأمین میکند.
روحانی با اشاره به افتتاح طرح تصفیهخانه آب در شهرستان پاکدشت گفت: اینکه در منطقه جنوب تهران و شهرستانهای جنوب تهران مردم از آب آشامیدنی با کیفیت بالا برخوردار میشوند و کیفیت این آب برابر با کیفیت آب شمال تهران است، این یعنی عدالت و خدمات انجام شده در این منطقه برای مردمی است که طی سالها با محرومیت مواجه بودند و مشکلات زیادی را تحمل کردند.
روحانی افزود: افتتاح همین نیروگاه خورشیدی که امروز در منطقه شهر ری در استان تهران، شاهد آن بودیم به معنای توان و قدرت ملی ما و گامی در جهت توانمند شدن است.
اجرای 174پروژه بزرگ صنعت آب و برق در استان تهران
از جمعیت حدود 14 میلیون نفری این استان، 10 میلیون نفر ساکن تهران بزرگ هستند و حدود یک ششم جمعیت کشور در این استان جای گرفته است در همین راستا وزارت نیرو در این استان 174 پروژه با 35 هزار میلیارد تومان در بخشهای آب، برق و فاضلاب با پیشرفت متوسط 45 درصد در دست اجرا دارد.
رضا اردکانیان وزیر نیرو در خصوص اقدامات صورت گرفته در استان تهران گفت: این طرحها اگرچه مهم هستند اما دستاوردهای دولت تدبیر و امید منحصر و محدود به طرحهای سازهای نیست؛ در بخش غیرسازهای هم تدبیرهای ارزندهای اندیشیده شده که میتوانیم نتیجه آن را در سرعت گرفتن پروژههای آب و فاضلاب ببینیم.
وی با بیان اینکه در تهران به لحاظ مجموع حساسیتهای موجود که هر پایتختی از این حساسیتها برخوردار است، فعالیتهای بسیار ارزندهای در دست انجام قرار دارد، گفت: موضوع آب بویژه در کلانشهرها باید ناظر بر دهههای پیش رو باشد و برای سال 1415 طرحهای ما در دست اجراست.
وزیر نیرو افزود: طبق محاسبات حدود 250 میلیون متر مکعب کسری خواهیم داشت که بنا داریم این کسری را با تمرکز و توجه به اصلاح شبکهها و کاهش هدررفت آب جبران کرده و بتوانیم با هماهنگی نزدیک به شهرداری تهران حدود 250 میلیون متر مکعب آب با کیفیت که در سال برای فضای سبز، غیر شرب و بهداشت صرف میشود را با پسابهای تصفیه شده جایگزین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع علاوه بر اینکه به تعادلبخشی سفرهها و کاهش فرونشست زمین در جنوب تهران کمک میکند، رونق کشاورزی موجه، مقرون بهصرفه و تامین حقابههای کشاورزان را نیز بهدنبال خواهد داشت.
استان تهران با داشتن هشت نیروگاه تجدیدپذیر با مجموع ظرفیت بیش از 30 مگاوات یکی از استانهای پیشرو در زمینه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر است. همچنین تا کنون 68 نیروگاه خورشیدی کیلوواتی به ظرفیت 919 کیلووات برای استفادههای خانگی و صنعتی در این استان احداث شده است. علاوه بر این افزایش کیفیت آب جنوب تهران، کارنامه این استان را در بخش آب و برق بسیار درخشان کرده است.
انتهای پیام