کارنامه هفت هزار میلیارد ریالی دولت در مینودشت
گنبدکاووس - ایرنا - ادارات و نهادهای زیرمجموعه دولت تدبیر و امید در مینودشت از هفت سال گذشته تاکنون با هدف رفع مشکلات و جبران برخی محرومیتهای این شهرستان در مجموع حدود هفت هزار میلیارد ریال اعتبار و تسهیلات برای ایجاد یا تکمیل زیرساختهای توسعهای برخی بخشها از جمله گردشگری، کشاورزی، عمران شهری، راههای ارتباطی و بهداشت و درمان هزینه کردند.
پیگیری تکمیل سد نرماب چهل چای، احداث بیمارستان 155 تختخوابی، تعریض جاده اصلی مینودشت - گالیکش به عنوان بخشی از بزرگراه گرگان - مشهد، توجه به گردشگری روستایی (بوم گردی)، عمران و توسعه شهری و انجام زیرساختهای بخش کشاورزی برای تامین امنیت غذایی پایدار از جمله اقدامات زیرساختی و عمرانی دولت در مینودشت است.
سد نرماب چهلچای
پیگیری تکمیل و رساندن سد نرماب چهل چای مینودشت به مرز بهرهبرداری به اعتقاد کارشناسان از نقاط عطف دولت در این شهرستان است که موجب رفع کمبود آب شرب 550 هزار نفر جمعیت چهار شهر و 130 روستای شرق گلستان، تامین آب 18 هزار هکتار اراضی کشاورزی و کنترل و ذخیره سیلابهای فصلی میشود.
ساخت سد نرماب چهلچای از سال 1390 با اعتبار اولیه چهار هزار میلیارد ریال (85 درصد فاینانس داخلی و سهم قرارگاه خاتم و 15 درصد سهم دولت) بر روی سه رودخانه نرماب، چهلچای و خرمالو مینودشت آغاز شد و قرار بود تا سال 1395 به بهرهبرداری برسد اما در سال 92 با کمتر از 15 درصد پیشرفت فیزیکی به دولت یازدهم تحویل داده شد.
پیگیری تکمیل و بهرهبرداری این سد بعنوان یکی از طرحهای عمرانی و زیربنایی گلستان با ظرفیت ذخیره 125 میلیون مترمکعب آب و قابلیت تنظیم تا 192 میلیون مترمکعب از ابتدا مورد توجه دولت و وزارت نیرو قرار گرفت و با تزریق اعتبارات مورد نیاز در حال حاضر به پیشرفت فیزیکی حدود 80 درصد رسیده است.
به گفته مدیر اجرایی سد نرماب چهل چای مینودشت از زمان شروع عملیات اجرایی این سد تا قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم بیش از 300 میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه هزینه شده بود اما در دولت های یازدهم و دوازدهم تاکنون حدود چهار هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این سد تخصیص یافت.
مهدی ضیایی افزود: علاوه بر آن دولت در بوجه امسال هزار میلیارد ریال بودجه برای این سد پیش بینی کرده که وزارت نیرو به دنبال 2 برابر کردن این اعتبار برای تکمیل بدنه مخزن و آبگیری آن تا اردیبهشت سال آینده است.
وی افزود: آزادسازی 570 هکتار اراضی مخزن سد و جابجایی چهار روستای باقی مانده در حریم آن شامل جنگلدهبالا، باقرآباد، محمدزمانخان و پسپشته و پرداخت مطالبات پیمانکار و همچنین اجرای شبکههای آبیاری و زهکشی سد نیز به حدود 17 هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا (س)
تکمیل بیمارستان 96 تختخوابی مینودشت که عملیات اجرایی آن در سال 88 شروع و در مقطعی به حال خود رها شده بود با آغاز بهکار دولت یازدهم و با مشارکت بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) از سر گرفته شد و در نهایت با افزایش ظرفیت آن به 155 تخت در 28 فروردین 95 با هزینه تمام شده 565 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
زمین پنج هکتاری این بیمارستان که تنها مرکز درمانی شهرستان مینودشت است، اهدایی بنیاد برکت بود، مضاف براینکه این نهاد انقلابی در ساخت آن نیز مشارکت 75 میلیارد ریالی داشت.
هم اکنون بیمارستان فاطمه الزهرا (س) مینودشت در بخشهای مختلف درمانی و پزشکی از جمله آیسییو، سیسییو، انآیسییو، زایشگاه، جراحی داخلی، اطفال و زنان به جمعیت افزون بر 80 هزار نفری مناطق شهری و روستایی این شهرستان و مناطق همجوار خدمات ارائه میدهد.
علاوه بر آن هفته گذشته وزارت بهداشت یک دستگاه تصویربرداری پزشکی (سی تی اسکن) مدرن به ارزش 230 هزار یورو به این بیمارستان تحویل داد.
توسعه راههای اصلی
توسعه راههای اصلی مینودشت که در کنار جاده بین المللی شمال به مشهد واقع شده از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید در این شهرستان است.
طرح تعریض چند کیلومتر باقی مانده جاده اصلی مینودشت از سمت آزادشهر و امتداد این جاده از مینودشت به گالیکش به طول تقریبی 6.5 کیلومتر و با هزینه پیش بینی شده 300 میلیارد ریال درسال 97 از جمله این اقدامات است.
به گفته مدیر شرکت ساخت و توسعه زیرساختهای حمل و نقل جادهای گلستان اکنون 44 درصد این طرح با اعتبار تقریبی 140 میلیارد ریال انجام شده و بقیه مسیر و نیز احداث دو دهنه پل در دستور کار قرار دارد.
علی اصغر رفیعی نژاد افزود: امکان برآورد دقیق هزینه اجرای ادامه تعریض جاده مینودشت - گالیکش و نیز ساخت دو دهنه پل با توجه به شرایط سخت مالی و اقتصادی میسر نیست اما دولت اهتمام زیادی برای تکمیل این پروژه دارد.
گردشگری
موقعیت جغرافیایی کم نظیر مینودشت درحاشیه جاده بین المللی شمال - مشهد، در کنار طبیعت زیبا و بکر این شهرستان با انبوهی از منابع طبیعی خدادادی مانند جنگلهای هیرکانی، آبشارها، چشم اندازهای زیبا، مناطق مرتفع و روستاهای جنگلی و کوهستانی و صنایع دستی اقوام آن، فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری مینودشت فراهم کرده که دولتمردان با آگاهی از این مزیتها اقداماتی خوبی از جمله راهاندازی واحدهای بوم گردی انجام دادند.
به گفته رضا پورمهدی رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مینودشت هم اکنون 16 مرکز بومگردی روستایی در مناطق جنگلی و کوهستانی این شهرستان با هزینه تقریبی 150 میلیارد ریال راهاندازی شده که بخش قابل توجهی از این هزینهها در قالب تسهیلات بانکی از سوی دولت به متقاضیان پرداخت شده است.
بوم گردی یا همان گردشگری روستایی شکلی جدید از صنعت گردشگری رواج یافته در کشور است که در آن افراد به جای حضور در هتل ها و اماکن شلوغ و پرازدحام راهی روستاهای بکر و دورافتاده می شوند تا به دور از هیاهوی زندگی روزمره دمی و ساعتی، شاید هم روزی و هفتهای را در آرامش برآمده از این ویژگی ناب سپری کنند.
به معنای دقیق تر گردشگران بومگرد به روستاها میروند تا همانند آن ها زندگی کنند، مانند آن ها غذای محلی بخورند، مانند آن ها به طبیعت بروند تا لذت های یک زندگی ساده و صمیمی روستایی را تجربه کرده و از آن بهرهمند شوند.
توسعه کشاورزی
توسعه بخش کشاورزی و استفاده از مزیتهای بالقوه این بخش با ایجاد یا تکمیل زیرساختهای مورد نیاز، از دیگر اقدامات دولت در هفت سال گذشته (92 تا 98) در مینودشت است که با 31 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از شهرستانهای مهم در تولیدات کشاورزی استان گلستان به شمار می رود.
دولت در بخش کشاورزی مینودشت طی مدت یاد شده در مجموع 368 میلیارد ریال در دو قالب تخصیص اعتبار از بودجه سالانه یا تملک داراییهای سرمایه ای استان و نیز پرداخت تسهیلات برای تجهیز و نوسازی ماشین آلات این بخش هزینه کرده است.
مکانیزاسیون کشاورزی با نوسازی ماشین آلات این بخش، احداث و مرمت جادههای بین مزارع، تجهیز و یکپارچه سازی اراضی نسق شالیزارها، توسعه و اصلاح نژاد دام سبک، توسعه کشتهای گلخانهای، تکمیل زنجیره تولید پیله کرم ابریشم، احیا و لایروبی قنوات و اجرای طرح انتقال آب با لوله از مهمترین اقدامات هفت سال گذشته دولت در مینودشت بود.
عمران شهری
در راستای تامین رفاه و آسایش مردم در مناطق شهری دولت 120 میلیارد ریال به دو شهرداری مینودشت و دوزین پرداخت کرده که بیشتر صرف احداث برخی پروژهها از جمله احداث یا بهسازی بوستانهای شهری، انجام روشنایی تفرجگاهها، ساخت المان شهدای گمنام، دیواره سازی حاشیه رودخانهها و زیرسازی و آسفالت معابر شده است.
دیگر اقدامات دولت در مینودشت
اقدامات هفت سال گذشته دولت تدبیر و امید در مینودشت فقط به بخشهای اشاره شده این گزارش خلاصه نمیشود بلکه به گفته سرپرست فرمانداری این شهرستان با توجه به حادثه خیز بودن مینودشت و وقوع برخی حوادث طبیعی مانند سیل و رانش زمین در برخی مناطق روستایی این شهرستان طی چند سال گذشته، دولت تسهیلات بانکی ارزان قیمت و نیز کمکهای بالاعوض قابل توجهای برای جبران خسارتها در بخشهای مختلف زیرساختی (آب، برق، راه و گاز) و نیز بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده پرداخت کرده است.
سید ابوالفضل حسینی نیا افزود: دولت در بخش اقتصاد مقاومتی و توسعه کسب و کارهای خرد و مشاغل خاگی نیز در این سالها، تسهیلات خوبی پرداخت کرده که حاصل آن ایجاد اشتغال سالانه بین هزار و 300 تا 2 هزار نفر بود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*