سه‌شنبه 3 مهر 1403

کارگران روز دوشنبه منتظر این خبر مهم باشند

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
کارگران روز دوشنبه منتظر این خبر مهم باشند

سرانجام پس از تأخیر یک ماهه در برگزاری جلسه شورای عالی کار، قرار شد دوشنبه 8 آبان ماه 1402، جلسه شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی برگزار می‌شود. هفته ای که گذشت کارگران منتظر برگزاری جلسه درباره مزد بودند؛ اما این اتفاق رخ نداد. بالاخره پس از تأخیر یک ماهه در برگزاری جلسه شورای عالی کار، فردا 8 آبان ماه 1402 جلسه شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمای...

هفته ای که گذشت کارگران منتظر برگزاری جلسه درباره مزد بودند؛ اما این اتفاق رخ نداد. بالاخره پس از تأخیر یک ماهه در برگزاری جلسه شورای عالی کار، فردا 8 آبان ماه 1402 جلسه شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمای برگزار می شود.

سرانجام پس از تأخیر یک ماهه در برگزاری جلسه شورای عالی کار، قرار شد دوشنبه 8 آبان ماه 1402، جلسه شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی برگزار می‌شود.

مهر ماه 1402 بود که وزیرکار درباره ترمیم مزدی کارگران در سال جاری گفت: در حال بررسی موضوع ترمیم حقوق کارگران هستیم و هفته آینده اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

قرار است در این جلسه کارگران درخواست خود را مطرح کنند. البته در جلسات قبلی نیز نمایندگان کارگری از وزیرکار قول بررسی درباره ابعاد مزد را گرفته بودند؛ اما تاکنون جلسه برگزار نشده است.

اعتقاد نمایندگان کارگری این است که در آخرین جلسه شورای عالی کار سال 1401 و هنگام تعیین مزد 1402 وزیرکار قول داده بود که در صورتی که تورم کنترل نشود, بحث دستمزد کارگران بازنگری خواهد شد.

در حال حاضر علی‌رغم اینکه دولتی‌ها مدعی کنترل شیب تورم هستند, اما واقعیت آن است که تورم روز به روز سبد خرید کارگران و کارمندان را کاهش می‌دهد. حتی کسب‌وکارهایی خدماتی چون باشگاه‌های ورزشی همدر این سال‌ها دو تا سه دفعه در یک سال هزینه خدمات خود را برای پوشش دادن تورم افزایش می‌دهند.

در این راستا که عدم برگزاری جلسه شورای عالی کار، چه پیامدهایی می تواند برای جامعه کارگری داشته باشد احسان سهرابی، فعال حوزه کار و کارگری به رکنا گفت: همانطور که در نص قانون کار صراحتا اشاره شده است که سه نماینده اصلی کارگری قانون گذار در ماده 167 پیش بینی کرده است و سایر تشکلات منبعث از ماده 131 قانون کار، به صورت غیررسمی در جلسه حضور پیدا می کنند تا از کم و کیف جلسات مطلع شوند. گویا برخی از وزرا و معاونین، از حضور نمایندگان غیررسمی استقبال کرده اند. همانطور که امسال بنابر گفته های غیر رسمی، یکی از نماینده کارگران، حاضر به امضا کردن صورتجلسه دستمزد پایین تر از نرخ اعلامی شد؛ یعنی برایشان اصلا مهم نبود چه بر سر سفره کارگران خواهد آمد.

وی تاکید کرد: این روزها می بینیم نماینده ای که شرایط اشتغال ندارد و حضورش در شورای عالی کار غیرقانونی است در جلسه دعوت می شود؛ یعنی نماینده کارگری که در شهر خودش نماینده کارفرما و دبیر اتاق تعاون است، در بین نمایندگان کارگری دیده می شود! امروز در این خصوص سازمان کارگری و کارفرمایی سکوت کرده است. مگر آنها مستنداتی مبنی بر اینکه افراد بازنشسته حق حضور در تشکلات را حتی به عنوان دبیر ندارند؟ چرا اکنون آنها سکوت کرده اند؟ پاسخ بدیهی است. آنان کسانی هستند که ذوب شده تفکرات و برخی سیاست ها هستند و حضورشان انتفاع برای برخی مسئولان دارد و باعث خسارت به جامعه کارگری می شوند.

احسان سهرابی با اشاره به اینکه اینجاست که چرا باید اعلام کرد سازمان بازرسی قوه قضاییه نظارت بر عملکرد سازمان کارگری و کارفرمایی ندارند، گفت: افرادی که لباس کارگری به تن می کنند، لزوما کارگر نیستند و تطبیق اینگونه افراد و پایش آنان به دلیل محدودیت کار سختی نیست ولی اهمال به آن باعث بزرگترین ضربه به جامعه کارگری خواهد زد که آن هم بی اعتمادی است. از تاخیر عدم برگزاری گویا زمزمه هایی است که به فکر اصلاح آیین نامه شورای عالی کار هستند که قدرت افرادی که از اعضای ریشه دار شورای عالی کار هستند کمرنگ شوند و فضا مستعد جهت پیاده کردند سناریو مذکور باشند.

او در پایان خطاب به وزیر کار تاکید کرد: آقای وزیر از دعوت افرادی که صلاحیت قانونی ندارند و از جامعه کارگری نیستند و حضور در شورای عالی کار مورد تایید جامعه کارگری نیست استقبال نکنید.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

کارگران روز دوشنبه منتظر این خبر مهم باشند 2