سه‌شنبه 6 آذر 1403

کارگردان مستند "کاپرا کجاست": جمله مشهور کارگردانان سینمای جهان را نقد کردم / سینمای ایران "کاپرا" دارد؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کارگردان مستند "کاپرا کجاست": جمله مشهور کارگردانان سینمای جهان را نقد کردم / سینمای ایران "کاپرا" دارد؟

کارگردان مستند «کاپرا کجاست؟» می‌گوید فیلمش این سؤال را برای مخاطب ایجاد می‌کند که کاپرایی که سینمای ما را نجات بدهد کجاست؟

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «کاپرا کجاست؟» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهدی انصاری که با پشت سر گذاشتن مراحل فنی آماده نمایش شده است، امروز 23 خرداد ماه در تالار سوره حوزه هنری رونمایی می‌شود.

همچنین پیش از رونمایی، نشست نقد و بررسی «سینمای ایران از امید تا سیاهنمایی» به میزبانی میلاد دخانچی و با حضور مسعود فراستی منتقد سینما برگزار می‌شود.

مهدی انصاری کارگردان «کاپرا کجاست؟» درباره ایده شکل‌گیری این مستند گفت: ایده اولیه این اثر در زمان تولید برنامه تلویزیونی «گرانیگاه» که با شعار «نگاه خوشبینانه به آینده» و موضوع امید در حل مشکلات کشور تولید می‌شد، به وجود آمد.

وی ادامه داد: در حقیقت ما به دنبال ساخت مستندی بودیم که تأثیر سیاست‌های جشنواره‌های بزرگ خارجی مانند اسکار و کن را روی فیلم‌هایی که در ایران ساخته می‌شود، بررسی کنیم اما با شکل گرفتن کامل پژوهش و تحقیقات مسیر مستند عوض شد و تمرکز آن روی سینمای ایران قرار گرفت.

کارگردان «کاپرا کجاست؟» با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌هایش در دوران دانشجویی جمله کلیشه‌ای «سینما آیینه جامعه است» بوده و همیشه دوست داشته کاری در این زمینه انجام دهد، بیان کرد: این دغدغه باعث شد اثری بسازم که به صورت کلی درباره این جمله صحبت و کارکردهای دیگر رسانه را با مثال‌هایی که وجود دارد، معرفی کنم که یکی از آن‌ها سینمای فرانک کاپراست؛ کارگردان ایتالیایی - آمریکایی که توانست در رکورد بزرگ 1930 آمریکا سینمای امیدبخش را رقم بزند.

انصاری درباره دلیل انتخاب نام «کاپرا کجاست؟» برای این مستند عنوان کرد: نام فیلم، مطالبه‌ای‌ست که اثر دارد و این سؤال را برای مخاطب ایجاد می‌کند که کاپرایی که سینمای ما را نجات بدهد و یا سینمایی که جامعه ما بدان نیاز دارد، کجاست؟

وی با بیان اینکه «کاپرا کجاست؟» گزاره «سینما آینه جامعه است» را نقد کرده است، اظهار کرد: این مستند مبنای نظری ایجاد شده برای سینمای ما را که دائما سیاه‌نمایی می‌کند، مورد نقد قرار می‌دهد و مبنای نظری درست را که ریشه در علوم ارتباطات و روانشناسی دارد، مطرح می‌کند و مثال‌هایی درباره این موضوع می‌آورد.

کارگردان «کاپرا کجاست؟» یادآور شد: شاید بتوان گفت مهمترین هدف این اثر این است که مخاطب متوجه شود، هر فیلمی را نبینید، با دیدن فیلم‌های درست و مثبت کیفیت زیستش را غنا ببخشد و امید را در زندگیش ایجاد کند.

انصاری در پایان با بیان اینکه «کاپرا کجاست؟» جدیدترین اثر اثر مرکز مستند و تلویزیونی سوره است، خاطرنشان کرد: نگاهی انتقادی به سیاه‌نمایی در آثار هنری - تصویری ایران و واکاوی جایگاه امید در سینمای ایران موضوع مستند «کاپرا کجاست؟» است.

مأموریت‌ها و برنامه‌های 5 ساله مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منتشر شد مستند آموزشی و گزارشی پرطرفدار‌ترین آثار در بازارهای جهانی است / ضعف جدی مستندسازان ایرانی چیست؟