شنبه 3 آذر 1403

کارگری: مشکل بودجه دست و پای ما را بسته؛ تکرار رتبه سوم سخت است / در انتقال رشته‌ها به فدراسیون‌ها عجله شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کارگری: مشکل بودجه دست و پای ما را بسته؛ تکرار رتبه سوم سخت است / در انتقال رشته‌ها به فدراسیون‌ها عجله شد

رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت: مشکل بودجه دست و پای ما را بسته و تکرار رتبه سوم در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو سخت است.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری که صبح امروز در محل این کمیته برگزار شد، اظهار داشت: ما به حمایت رسانه‌ها از مقوله ورزش پارالمپیک نیازمندیم و این خواهش را داریم که به ما کمک کنند. این کمک در چند بعد است؛ یکی انعکاس شایسته و به حق مطالب مربوط به ورزش این حوزه است. یکی از سیاست‌های ما پیگیری احقاق حق ورزشکاران این حوزه است. موضوع دوم این است که شما رسانه‌ها در روند مربوط به امور ورزش پارالمپیک به ما کمک کنید.

اعلام پاداش پای سکو برای مدال‌آوران بازی‌های پاراآسیایی هانگژو

وی افزود: شرایط کار در اینجا نسبت به خیلی جاهای دیگر در ورزش مهیاتر است و این به کمک خسروی وفا فراهم شد. رویکرد ما در پارالمپیک، رویکرد ایجاد تحول است. باید به سمت نقطه خوب‌تر و عالی تر حرکت کنیم که این باید با سرعت خوبی صورت بگیرد. فرصت کم است و باید سریع همفکری و تصمیم گیری و اجرا کرد. نگاه ما در کمیته پارالمپیک یک نگاه تحولی است و باید حرکت خود را ادامه بدهیم. برای تحقق این رویکرد باید چند اصل بنیادین را رعایت کنیم. اولین اصل فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص ورزش است. من به عنوان کسی که 30 سال در ورزش هستم، معتقدم که اگر نظرات رهبری را پیاده کنیم، ورزش ما به صورت شتابان حرکت خواهد کرد. برای مثال سیاست کیفیت گرایی از 2004 آتن به بعد را رعایت کرده‌ایم و این در نظرات رهبری هم وجود دارد. موضوع دوم اولویت بندی رشته‌ها است. گاهی اوقات در رشته‌هایی سرمایه‌گذاری می‌شود کت در رشته‌های پرمدال صورت نمی‌گیرد. ما علاقه‌مندیم کارهایی که قرار است در اینجا صورت بگیرد، هدفمند و برنامه محور باشد. لذا یک سند راهبردی و سند پنج ساله داریم که براساس آن جدول می‌رویم.

وی ادامه داد: نکته بعدی اصل آسیب شناسی است. ما اجازه تکرار خطا را نداریم. باید بعد از هر رویداد و برنامه، نقاط قوت را تقویت کنیم و نقاط ضعف را از بین ببریم. اگر ما اشتباهات جاکارتا را در هانگژو دوباره مرتکب شدیم، ما را نقد کنید؛ مگر آنکه برخی موارد خارج از اختیارات ما باشد. نکته مهم دیگر تمرکز بر روز اولویت‌ها است. ما باید کارها را اولویت بندی کنیم و بر روی آنها تمرکز داشته باشیم. اولویت ما در حال حاضر بازی‌های پاراآسیایی هانگژو است و بر روی آن تمرکز کرده‌ایم.

کارگری عنوان کرد: ارتقاء سطح فنی ورزشکاران، اصل دیگر کار ما است. سطح ورزشکاران ما الان خوب است، ولی با این سطح نمی‌توانیم رقابت‌ها را ادامه بدهیم و حتماً عقب می‌افتیم. آخرین اصل ما گسترش و تعمیق مسائل فرهنگی است، یعنی ورزش ما باید با اصول اخلاقی و فرهنگی عجین باشد. گاهی اوقات در ورزش شاهد هستیم که رفتارها پایین‌تر از حد معمول است که این به همان سبقه فرهنگی و اخلاقی بازمی‌گردد.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت: دو رشته هستند که روی هم در المپیک و آسیایی نزدیک به 250 مدال دارند؛ شنا و دوومیدانی. ما با حفظ اولویت حفظ رشته‌هایی مثل والیبال نشسته، وزنه‌برداری، تکواندو و بسکتبال با ویلچر، الان اولویت ما بر روی شنا و دوومیدانی است. من به دوستان گفته‌ام که ما باید در شنا در پارالمپیک لس‌آنجلس روی سکو برویم. پارادوومیدانی هم باید تقویت شود تا در پارالمپیک لس‌آنجلس به نتایج خوبی برسیم.

کارگری تصریح کرد: ما در بین معلولیت‌های مختلفی که داریم، نزدیک به دو میلیون افراد دارای معلولیت ذهنی داریم. حتی در کمیته بین‌المللی پارالمپیک هم خیلی به این بخش اجازه فعالیت داده نمی‌شود. ما درخواست‌هایی برای بهبود شرایط این عزیزان داشتیم و به وزیر ورزش نامه زدیم تا فدراسیون توان خواهان ذهنی راه‌اندازی شود. ما با استفاده از مجموعه‌های مربوط به خیرین، تجهیزات این حوزه را فراهم می‌کنیم و تشکیلات را نیز راه می‌اندازیم. قطعاً با این کار، کمک زیادی به افراد این حوزه می‌کنیم و در آینده به مدال‌های مختلفی هم می‌رسیم.

وی گفت: مهمترین مشکل ما، مشکل اعتباری است. علت اینکه اعزام افراد را محدود می‌کنیم، همین مسئله است. در واقع کاهش اردوها و... به دلیل همین مشکل اعتباری است.

وی درباره تعداد نفرات اعزامی به بازی‌های پاراآسیایی هانگژو گفت: ما در 16 رشته شرکت می‌کنیم که مردان در 16 رشته و بانوان در 11 رشته حضور دارند. دوومیدانی مردان و بانوان، تیراندازی هر دو بخش، وزنه‌برداری هر دو بخش، بسکتبال با ویلچر و والیبال نشسته بانوان و آقایان، بوچیا در هر دو بخش، شنای مردان، شطرنج هر دو بخش، گلبال مردان و بانوان، فوتبال نابینایان مردان، جودوی مردان، تیراندازی با کمان مردان و بانوان، تنیس روی میز فعلا در بخش مردان، دوچرخه‌سواری مردان، کانو هر دو بخش، تکواندو هر دو بخش، در لیست اعزام هستند. مجموع ورزشکاران اعزامی تا این لحظه 212 نفر است که 128 نفر مردان و 84 نفر بانوان هستند. تعداد بانوان نسبت به دوره قبلی 12 نفر بیشتر خواهند بود که شاید افزایش هم داشته باشد.

وی درباره انتقادها نسبت به موضوع کیفی گرایی در اعزام‌ها عنوان کرد: این بحث داستان مفصلی دارد که یک بخش آن را می‌گویم. ما الزام داریم بر اینکه متوجه شویم فضای ورزش‌های پارالمپیکی به شدت رقابتی شده است. شما در چنین فضایی نمی‌توانید با وارد کردن تعداد زیاد ورزشکاران به نتیجه برسید. بر همین اساس باید اولویت بندی کنیم. ما اگر بخواهیم تعداد بیشتری از ورزشکاران را ببریم، نمی‌توانیم تمرکز داشته باشیم. فضای رقابتی به همراه محدودیت منابع، منجر به تمرکز می‌شود. در واقع ما نمی‌توانیم در این شرایط کمی گرایی کنیم. نکته دوم اینکه ما سعی می‌کنیم ابتدا در داخل کشور، رقابت و انگیزه را در بین ورزشکاران خودمان ایجاد کنیم. آیا شما قبول می‌کنید که یک ورزشکار در بین 39 نفر در رده آخر قرار بگیرد؟ ما باید کسانی را ببریم که به موفقیت برسند، البته مسائل مختلف را نیز در اعزام ها در نظر می‌گیریم.

وی درباره پاداش مدال‌آوران بازی‌های پاراآسیایی هانگژو گفت: پاداش پای سکو ریالی خواهد بود. برای طلا 500 میلیون، نقره 200 و برنز 100 میلیون تومان در نظر گرفته‌ایم که اگر شرایط مالی بهتر شود، امکان افزایش هم وجود دارد.

وی درباره پیش‌بینی از مدال‌آوری در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو گفت: فضا نسبت به دوره قبل رقابتی‌تر شده است. شرایط سختی را در هانگژو مشاهده خواهیم کرد. الان هم این شرایط سخت را داریم. چند مدال‌آور طلا در دوره قبل، خداحافظی کرده‌اند و هفت هشت نفر که قبلاً طلا گرفته بودند، سطح پایین‌تری دارند. همچنین برخی رقبای خارجی بسیار قدرتمند شده‌اند. از همین مهمتر اینکه مشکل بودجه دست و پای ما را بسته است. در این شرایط تکرار رتبه سوم سخت است. امیدواریم یک مقام آبرومندانه کسب کنیم، اما به هر حال شرایط‌مان سخت است.

کارگری با رد موضوع ورزشکار سالاری در حوزه ورزش پارالمپیک گفت: نگرانی از این بابت در این حوزه نداریم. برای مثال ساره جوانمردی یک بحث شخصی داشت و درگیر موضوع فرزندآوری بود. به همین دلیل این موضوع در شکل حضورش در اردوها تاثیرگذار بود. ورزشکار سالاری برای زمانی است که ورزشکار به صورت خودمختار حرکت کند یا مجموعه بالادستی این را نپذیرد. همچنین زهرا نعمتی هم کاملاً هماهنگ است.

وی با اشاره به موضوع بودجه گفت: وقتی می‌گوییم کمبود اعتبار، به معنای این نیست که بودجه نسبت به قبل افزایش پیدا نکرده است. بودجه سال قبل 119 میلیارد بود و با پیگیری‌ها به 180 میلیارد و در نهایت به 266 میلیارد تومان افزایش یافت. البته هزینه‌های ما بالاست و طرح‌هایی داریم که باید اجرا کنیم. همین هزینه‌های آماده‌سازی و اعزام به بازی‌های هانگژو به تنهایی 180 میلیارد است که به اندازه بودجه یک سال ما می‌شود. البته بیکار ننشسته‌ایم و به دنبال موضوع مسئولیت اجتماعی در سایر نهادها هستیم که در صورت تحقق، دست مان بازتر می‌شود. ما در طرح تحول ورزش بانوان و همین طرح یاران سلیمانی نیاز به منابع مالی داریم. منابعی که خسروی‌وفا ارتباط داشت، ما هم ارتباط داریم، ولی آن منابع مالی هم با مشکل مواجه هستند.

وی عنوان کرد: برخی از مربیان ما تمام وقت نیستند و شاید به این تصمیم برسیم که مربیان تمام وقت داشته باشیم؛ کسانی که دغدغه داشته باشند و به دانش روز مسلط باشند. حتی در بحث تغذیه و روانشناسی در حال اقداماتی هستیم. من به یک عوامل ده‌گانه برای موفقیت یک ورزشکار رسیده‌ام که منجر به ارتقاء سطح فنی می‌شود.

وی درباره کشف استعدادهای جدید در حوزه ورزش پارالمپیک افزود: یکی از مشکلات ما این است که در بعد استعدادیابی تقریباً به نقطه چالش رسیده‌ایم. لذا یکی از طرح‌های اصلی ما، طرح استعدادیابی است. بر همین اساس از پولادگر درخواست کردیم که مسئولیت این کار را بر عهده بگیرد. اگر در این حوزه حرکت خوبی نداشته باشیم، برای بعد از پارالمپیک پاریس دچار چالش می‌شویم. البته ما یکسری کارها را شروع کرده‌ایم، از جمله طرح یاران سلیمانی که در همان فضای استعدادیابی قابل تعریف است. در این مسیر، اقداماتی انجام شده و مسئولیت‌هایی تعریف کرده‌ایم تا بتوانیم از جانبازان مدافع حرم و... بهره ببریم. قطعاً از این کار استعدادهای خوبی کشف خواهد شد تا به تیم‌های ملی تزریق شوند.

وی درباره دغدغه ورزشکاران درخصوص شغل و... که حتی مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد، گفت: این بحث سختی است، به ویژه اینکه برای ورزش معلولین سخت‌تر است. این‌ها چیزهایی نیست که ما به تنهایی حل کنیم، اما سعی کردیم یک کمیته از نخبگان تشکیل بدهیم که مباحث مربوط به با کمک آنها پیگیری کنیم.

وی درباره شرایط رشته‌های جدا شده از فدراسیون جانبازان و معلولین گفت: ما در موضوع انتقال رشته‌ها عجله کردیم و قبل از فراهم کردن زیرساخت‌ها، این اقدام ها انجام شد. قبول دارم که برخی روسای فدراسیون‌ها این دغدغه را ندارند، اما برخی هم هستند که دغدغه دارند. ما یک تفاهم نامه جدید تنظیم کرده‌ایم و در آنجا چارچوب‌های جدی را به لحاظ ساختاری و تشکیلاتی تعریف کرده‌ایم. در برخی از فدراسیون‌ها هیچ عضوی در هیئت رئیسه نیست و همچنین هیئت‌های استانی مربوطه با ورزش معلولان ناآشنا هستند که اینها باید اصلاح شود. ما همچنین در حال نظام مند کردن بودجه هستیم. برای مثال در مسابقات کسب سهمیه 50 درصد بودجه را می‌دهیم و البته هزینه مسابقات جهانی را خودشان باید بدهند. ما همچنین به دنبال ایجاد یکسری تغییرات در اساسنامه فدراسیون‌ها هستیم و چند نکته را به فرهادیان مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون‌ها در وزارت ورزش اعلام کردیم تا در اساسنامه جدید اعمال شود.

وی در پایان گفت: ما سعی کردیم در خصوص نام و شعار کاروان تمرکز داشته باشیم روی وحدت و انسجام ملی. بر همین اساس نام کاروان را «فرزندان ایران» انتخاب کردیم و شعار کاروان «ایمان، ایران و افتخار» است. همچنین سرپرست نمادین کاروان «دختر شهید الداغی، خانم آوا الداغی» خواهد بود. پرچمدار کاروان ساره جوانمردی با هویت «مادر قهرمان» است. روحانی کاروان نیز حاج آقا قاسمیان است.