کام نوزادان تر نشده خشک میشود؟
درحالی که بازار شیرخشک نوزادان درحال بازگشت به حالت عادی است، تولیدکنندگان هشدار میدهند ادامه سیاستهای غلط سازمان غذا و دارو منجر به کمبود مجدد خواهد شد.
به گزارش فارس، «پس از 15 سال با سیاستهای غلط کشور با کمبود شیر خشک مواجه شد» این را رئیس سندیکای تولید داروهای انسانی محمد عبدزاده گفته است. در همین حال رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک هانی تحویلزاده نیز میگوید به دلیل غفلت سازمان غذا و دارو و عدم نامه نگاری با بانک مرکزی برای تخصیص ارز به تولیدکنندگان، این کالای استراتژیک با کمبود شدید مواجه شد و وزارت بهداشت برای رفع کمبودها «ده میلیون قوطی شیرخشک با قیمت چندبرابری به کشور وارد کرد».
اخبار رسیده حاکی از آن است که ممکن است این بازار دوباره دچار مشکل شود؛ رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک هانی تحویلزاده، میگوید ما اسیر تصمیمات خلقالساعه سازمان غذا و دارو شدیم و این سازمان «از سه هفته قبل به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی نرخ ارز دولتی از 4200 تومان را به 28500 تومان تغییر داد.»
این اتفاق درحالی رخ داده است که به گفته تولیدکنندگان، موجودی مواد اولیه در اکثر شرکتها کافی نیست و تهیه ماده اولیه با نرخ جدید 7 برابری فشار نقدینگی زیادی به آنها وارد میکند.
حذف ناگهانی ارز 4200 تومانی درحالی رخ داده که نزدیک به شش ماه خانوادهها درگیر کمبود شیرخشک بودند و برای تهیه یک قوطی شیرخشک باید چندین داروخانه را زیر و رو میکردند، اما حالا با واردات شیرخشک، داروخانهها ملزم شدند بر اساس سقف تعیین شده و ثبت کدملی در سامانه نظارتی (تیتک) شیرخشک توزیع کنند.
طبق گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک «هفته پیش بانک مرکزی اعلام کرد با رسیدن هر محمولهای به گمرک شرکتها دو ماه وقت دارند نسبت پرداخت مابهالتفاوت ارز اقدام کنند» که این اقدام هم فشار نقدینگی بالایی به شرکت وارد میکند.
از سوی دیگر نباید این موضوع را هم نادیده گرفت که وصول شدن پول از آن داروخانه هفت الی هشت ماه زمان خواهد برد. قیمتگذاری دستوری سازمان غذا و دارو از یکسو و حذف ناگهانی ارز دولتی باعث نگرانی تولیدکنندگان شده است. از همین رو تحویلزاده میگوید «هشدار میدهم اگر این روند ادامه پیدا کند دوباره با مشکل شیرخشک مواجه میشویم.»