کاهش سن بازنشستگی زنان / فراهم شدن امکان خرید «سربازی»
کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ضمن برشمردن برخی موانع و محدودیتهای کاری پیش روی خود، خواستار حل دغدغهها و درخواستهای بیمهشدگان این صندوق شدند.
به گزارش ایسنا، بیتالله برقراری، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در مراسم اجرای عملیاتی طرح بیمه یک میلیون و 400 هزار خانوار روستایی و عشایری کشور با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بر اساس اصل 29 قانون اساسی که بیمه را حقی همگانی میداند و همچنین منویات حکیمانه رهبر انقلاب که نظام تامین اجتماعی فراگیر را تبیین و ضرورت توجه به اقشار مختلف به ویژه اقشار ضعیف را مورد عنایت قرار دادند، مشغول فعالیت است گفت: با همین نگاه است که صندوق رسالت و فعالیت خود را از سال 83 آغاز کرده و در این ایام توانسته است بخشی از کسانی که مستحق دریافت بیمه باشند را در جامعه هدف جذب کند.
وی افزود: در این خط مقدم قطعا کارگزاران پرتلاش قرار دارند. ما معتقدیم که جامعه هدف ما مولدان اصلی کشور هستند. ما معتقدیم که جامعه کشاورزان، روستاییان و عشایر غیور، میراثدار فرهنگی کشور هستند و امنیت قضایی و سیاسی به دست این جامعه هدف قابل تحقق است.
برقراری با اشاره به اینکه جامعه هدف ما در دوران دفاع مقدس رسالت خویش را به درستی انجام داده و به جبههها شتافتند و رسالت خویش را ایفا کردند گفت: در نظام اسلامی مبتنی بر عدالت اجتماعی انتظار میرود در راستای تحقق عد الت اجتماعی رسالت خود را به درستی انجام دهیم. معتقدم برای تحقق عدالت اجتماعی حتما نیازمند آن هستیم که از آحاد جامعه به ویژه اقشار کم برخوردار، کشاورزان و روستاییان پرتلاش و عشایر غیور حمایت کنیم.
وی افزود: معتقدم اگر چتر حمایتی نظام مقدس جمهوری اسلامی در جامعه هدف گسترس یابد قطعا در راستای تحقق عدالت اجتماعی قدم برداشتهایم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با تاکید بر اینکه حتما با رویکرد تحولی حرکت خواهیم کرد گفت: 1800 کارگزار مومن و پرتلاش داریم که به گرمی دست هایشان را میفشارم که تلاش میکنند. وظیفه ما حمایت از آنهاست.
وی تاکید کرد: انتظار دارم حتما نام کامل صندوق را به کار ببرید، زیرا متعلق به سه قشر کشاورز، روستایی و عشایر است و به این نام مفتخریم. هر که این نام را با درک عمیق بشنود قطعا در راستای تحقق کمک به این جامعه هدف کوتاهی نخواهد کرد. انتظار داریم مجلس شورای اسلامی نیز به ما کمک کنند.
برقراری با بیان اینکه جنس تحول، شعار نیست بلکه اقدام و عمل و نگاه به منویات حکیمانه رهبر است گفت: اگر درک عمیق داشته باشیم و تلاش جهادی کنیم قطعا میتوانیم ضریب پوشش خود را افزایش دهیم. باید کار خود را ارتقاء دهیم و کیفیت کارمان بالا باشد. مشکلات کارگزاران و موانع و محدودیتهایشان را درک میکنیم. با برنامههای تحولی که خواهیم داشت پیشبینی میکنم یک جهش قابل توجهی داشته باشیم که لازمه تحقق آن همت همه کارگزاران را میطلبد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه کارگزاران این صندوق به بیان مشکلات و دغدغههای خود و بیمه شدگان پرداختند که در ادامه به برخی از آنها به صورت خلاصه اشاره میشود:
- یکی از مشکلات در این حوزه، سن بازنشستگی است و هنوز مشخص نیست کسی که 18 ساله است و عضو صندوق میشود در چه سنی باید بازنشسته شود. موضوع بعدی سن بازنشستگی زنان است که در عمده صندوقها با سن بازنشستگی مردان تفاوت دارد و زنان زودتر بازنشسته می شوند، اما در این صندوق سن بازنشستگی برای زنان و مردان یکی است.
- موضوع دیگر مشاغل فصلی است که تامین اجتماعی اجبار دارد حتما بیمه شوند، اگر اجبار تامین از این افراد برداشته شود خوب است.
- سن بازنشستگی زنان به یک دغدغه تبدیل شده است. اولین سوال یک خانم جوان از ما این است که سن بازنشستگی اش چه سنی است؟ و ما باید در پاسخ بگوییم 60 سالگی. به همین خاطر است که جوانان عمدتا رغبتی برای عضویت در صندوق نشان نمیدهند. بنابراین ایجاد تفاوت بین سن بازنشستگی زنان و مردان با تفاوت پنج سال همانند تامین اجتماعی مورد درخواست است.
- امکان خرید خدمت سربازی فراهم شود. این قول را داده بودند اما از اوایل سال 1400 تا کنون اجرایی نشده است و اکثر بیمه شدگان نسبت به اینکه سابقه سربازیشان لحاظ نمیشود دغدغه دارند.
- در ماده 8 آییننامه صندوق آمده است که در صورت بروز خشکسالی، حوادث طبیعی و غیره صندوق 5 درصد حق بیمه را برعهده میگیرد که تاکنون اتفاق نیفتاده است.
- آن دسته از بیمه شدگان که بیمه سلامت دارند و یا می خواهند عضو شوند از امتیازی ویژهای برخوردار باشند. یک درخواست دیگر اضافه شدن بخش درمان به صندوق و افزودن تعهداتی چون از کارفتادگی جزئی است. پرداخت مستمری ایام بارداری و یا هدیه فرزنددار شدن مدنظر قرار بگیرد.
- یک کارگزار، باید کارهای بسیاری انجام دهد و هزینههای بسیاری بر دوشش افتاده؛ نیاز است حقالزحمه کارگزاران افزایش یابد.
- تقویت کارگزاران صندوق از حیث امکانات و تجهیزات باید در اولویت قرار بگیرد.
انتهای پیام