چهارشنبه 3 بهمن 1403

کاهش 22درصدی ترافیک در صورت اجرای کامل شناور شدن ساعت کار

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کاهش 22درصدی ترافیک در صورت اجرای کامل شناور شدن ساعت کار

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: شناور شدن ساعت کار، تا 22 درصد می‌تواند پیک ترافیک را کاهش دهد، البته به شرطی که به طور کامل اجرایی شود؛ پیشنهادات دیگر مثل دورکاری یا دورکار شدن حداقل 20 درصد کارکنان به تصویب نرسید.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ صبح امروز به مناسبت آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس، ستاد استقبال از مهر تشکیل شد. مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در حاشیه جلسه ستاد استقبال از مهر گفت: با توجه به بازگشایی مراکز آموزشی، برآوردها این است که ترافیک حدود 30 درصد افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه در هفته اول مهرماه تعطیلات زیادی در پیش رو داریم و تعداد قابل توجهی از مراکز آموزشی نیز فعالیت خود را آغاز نکرده اند، اظهار کرد: برآورد این بود که 20 درصد افزایش ترافیک داشته باشیم، اما براساس آمار حسگرهای ترافیکی، در سطح شهر تهران تا حدود 15 درصد افزایش ترافیکی داشته‌ایم.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: یکی از دلایلی که باعث جلوگیری از افزایش ترافیک بیش از این میزان بوده است، مصوبه استانداری تهران برای شناور بودن ساعات کار ادارات و مراکز عمومی و دولتی بوده است که بر مبنای آن مشاغل اداری بین ساعت 7 تا 9 صبح شروع کار خود را انتخاب می‌کنند؛ مطالعات ترافیکی نشان داد شناور شدن ساعت کار تا 22 درصد می‌تواند پیک ترافیک را کاهش دهد، البته به شرطی که به طور کامل اجرایی شود. پیشنهادات دیگر مثل دورکاری یا دورکار شدن حداقل 20 درصد کارکنان به تصویب نرسید.

وی بیان کرد: مجموع شرایطی که وجود داشته باعث شد که با بحران خاصی روبه رو نشویم و این آمادگی از ساعت 6 صبح در مرکز کنترل ترافیک شهر تهران وجود داشت؛ تمام مدیران ذیربط از شهرداری تهران، پلیس راهور و سایر ارگان‌های مربوطه حضور داشتند و هماهنگی انجام شده است تا به بهترین نحو مدیریت کنیم.

شفیعی یادآور شد: از جمله اقدامات انجام شده رایگان کردن حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس برای دانش آموزان با لباس فرم و برای دانشجویان با کارت دانشجویی است که هفته اول مهرماه به تصویب رسید. موضوع بعدی استقرار تیم‌های امدادی است و ممنوعیت تردد کامیون‌ها از ساعت 6.30 تا 9 صبح وجود دارد؛ این مصوبه ابلاغ شده است اما به پیگیری نیاز دارد.

وی تأکید کرد: افزایش ساعات طرح ترافیک عصرگاهی از 17 به 18 نیز صورت گرفته است. طبق آسیب‌شناسی‌های انجام شده حدود 38 درصد از وقایع ترافیکی شهر تهران ناشی از خرابی خودروها در پیک صبحگاهی بوده است؛ اگر شهروندان همراهی داشته باشند و میزان خرابی خودروها را کاهش دهیم، وضعیت ترافیکی می‌تواند بهتر شود. در موضوع تخلفات رانندگی نیز پلیس راهور با استقرار نیروهای خود در معابری که احتمال می‌رود، بروز تخلفات باعث انسداد شود، کنترل‌های لازم را انجام می‌دهند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه گفت: در حوزه شرکت بهره‌برداری مترو تهران نیز خرابی 1176 پله برقی بود که به صفر رسیده است و طبق آخرین گزارش تنها سه پله برقی در ایستگاه‌های مترو دچار خرابی شده‌اند؛ تعمیرات دوره‌ای تجهیزات ثابت و متحرک در مترو تهران در حال انجام است.

شفیعی افزود: یکی از مهمترین کارهایی که در سامانه حمل و نقلی شهر تهران در دو ماه اخیر انجام شد، اضافه کردن 550 دستگاه اتوبوسی بود که بنا به دلایل مختلف متوقف بودند که نقص قطعات یدکی و یا خرابی از دلایل آن بوده است که این تعداد اتوبوس بنا به اعلام سازمان اتوبوسرانی شهر تهران به شبکه اتوبوس‌های شهر تهران افزوده شدند.

وی ادامه داد: 63 دستگاه مینی‌بوس امروز تحویل گرفته می‌شود و به ناوگان اضافه می‌شود. همچنین 55 دستگاه اتوبوس داخلی اضافه می‌شود و در مجموع 29 دستگاه اتوبوس سرویس مدرسه است که به ناوگان اضافه می‌شود و تعداد ناوگان اتوبوسرانی فعال شهر تهران را از 2200 دستگاه به بیش از 2750 دستگاه می‌رساند و امیدواریم که این کار اثر محسوسی در شهر تهران داشته باشد.

معاون شهردار تهران بیان کرد: برنامه امسال اورهال 1400 دستگاه اتوبوس است و در سطح دو تا دی ماه و سطح سه نیز اسفند ماه اضافه می‌شود. براساس تعهد دولت که توسط وزارت کشور به شهرداری تهران اعلام شده بود، مقرر شده بود تا پایان سال 900 دستگاه اتوبوس جدید تحویل تهران داده شود که از این تعداد تنها 10 دستگاه تحویل داده شده است. شهرداری سهم خود را که حدود 160 میلیارد تومان بود پرداخت کرده است و امیدواریم که دولت نیز با پرداخت سهم خود این تعداد اتوبوس را به شهرداری تهران تحویل دهد تا تعداد اتوبوس‌های شهر تهران به 4000 دستگاه اتوبوس برسد.

وی یادآور شد: در بحث‌های فرهنگ‌سازی نیز حدود 100 هزار بروشور توزیع شده است؛ دو خط ویژه از مراکز معاینه فنی را به سرویس مدارس اختصاص داده‌ایم و صدور معاینه فنی برای تاکسی‌ها به صورت رایگان انجام می‌شود.

شفیعی تاکید کرد: ایمن‌سازی محیط اطراف مدارس از جمله برنامه‌های دیگری است که در این حوزه انجام شده و اطراف 230 محیط آموزشی ایمن‌سازی شده است. تکمیل علائم و آرام‌سازی ترافیکی در اطراف مدارس انجام شده است. در مجموع در 1000 نقطه امکان بحران وجود دارد که مشکلات حدود 300 نقطه برطرف شده و امیدواریم که تا پایان سال ایمن‌سازی مابقی نقاط حادثه خیز را انجام دهیم.

وی در ادامه گفت: مصوبه‌ای نیز شورای ترافیکی شهر تهران انجام داد که اجازه تردد مینی‌بوس و ون‌ها در خطوط ویژه امام علی (ع)، چمران و اشرفی اصفهانی بود که از ابتدای مهرماه به صورت آزمایشی این کار انجام می‌شود؛ خودروهایی که بیش از 10 سرنشین دارند می‌توانند با همکاری پلیس از این مسیر استفاده کنند و در طول روز رانندگان می‌توانند از این سه مسیر استفاده کنند.

معاون شهردار تهران افزود: در سرویس مدارس سازمان تاکسیرانی از سوی شهرداری تهران نماینده است و متولی این مسئله سازمان آموزش و پروش است. 143 شرکت تاکسیرانی برای سرویس مدارس ساماندهی شده‌اند و تا به امروز حدود 1800 دستگاه سرویس مدرسه در سامانه ثبت شده است و تعدادی نیز در هفته‌های اول مهر ماه شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: براساس مصوبه شورای شهر تهران نرخ هزینه سرویس مدارس تا 35 درصد است و به صورت متوسط باید افزایش نرخ 25 درصد اعمال شود و نظارت بر این مسئله نیز بر عهده انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش خواهد بود. برای سرویس مدارس برنامه‌ریزی خوبی صورت گرفته و امید است تا پایان هفته ساماندهی آنها تمام شود؛ احساس می‌کنم در خصوص شناور شدن ساعات کار، اطلاع‌رسانی مناسبی انجام نشده است.

ساعت طرح ترافیک تغییر کرد افزایش 30 درصدی ترافیک در آستانه سال تحصیلی جدید