سه‌شنبه 6 آذر 1403

کاهش 3 درصدی قیمت نفت در هفته گذشته

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کاهش 3 درصدی قیمت نفت در هفته گذشته

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، پس از انتشار آمار بهتر از انتظار مشاغل آمریکا، قیمت نفت در معاملات روز جمعه بیش از یک درصد افزایش یافت.

اما قیمت هر دو شاخص نفتی طی هفته گذشته به علت افزایش نرخ بهره آمریکا بیش از 3 درصد کاهش یافت.

هر بشکه نفت برنت با 96 سنت افزایش 76.68 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با یک دلار و 19 سنت افزایش 82.78 دلار معامله شد.

انتظار برای افزایش نرخ بهره در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان و همچنین در اروپا، چشم‌انداز رشد اقتصادی در جهان را تیره کرده و قیمت هر دو شاخص نفتی را در هفته گذشته پایین کشید.

با این حال، پس از انتشار گزارش روز جمعه که امید به کاهش تورم در میانه بروز نشانه‌هایی از نرمال بازار کار را تقویت کرد، احتمالا فدرال رزرو آمریکا دلیل کمتری برای افزایش تهاجمی نرخ بهره که برخی بسیار از آن می‌ترسیدند، داشته باشد.

بازار کار آمریکا به علت شیوع کروونا مختل شده بود.

پس از آن که گزارش دولت در روز جمعه امیدها را برای کاهش تورم در میان نشانه هایی از عادی شدن بازار کار نابسامان ناشی از بیماری همه گیر ایجاد کرد.

جرم پاول، رئیس فدرال رزرو نسبت به افزایش نرخ بهره و احتمالا سریع تر هشدار داد و گفت، بانک مرکزی آمریکا در مورد اینکه فکر می‌کرد افزایش تورم «گذراست» اشتباه کرده است.

نشست بعدی بانک مرکزی آمریکا برای سیاست‌گذاری برای 21 و 22 ماه مارس برنامه‌ریزی شده است.

فیل فلاین، تحلیلگر بازار گفت: «قیمت نفت به دلیل نگرانی مجدد از افزایش نرخ بهره فدرال رزرو به شدت در حال نوسان است.»

تقویت ارزش دلار نیز، قیمت طلا را برای مالکان ارزهای دیگر گران‌تر می‌سازد.

ارزش بازارهای بورس در جهان نیز که اغلب همگام با قیمت نفت حرکت می‌کنند، به پایین‌ترین حد خود در دو ماه اخیر رسید، زیرا سرمایه‌گذاران، سرمایه‌های خود را از بانک‌ها بیرون کشیدند.

بر اساس نظرسنجی رویترز، آمارهای اشتغال آمریکا در ماه فوریه 311 هزار نفر در بخش غیرکشاورزی افزایش یافته است؛ در حالی که انتظار می‌رفت این رقم 205 هزار نفر باشد.

احتمال دارد که فدرال رزرو نرخ بهره را برای مدت طولانی‌تری افزایش دهد که تحلیلگران می‌گویند این اقدام بر قیمت نفت تاثیر می‌گذارد.

به لحاظ عرضه، دو تولیدکننده بزرگ نفت یعنی عربستان و ایران که هر دو عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام هستند، پس از چند روز مذاکره اعلام نشده در پکن، روابط خود را از سر گرفتند.

بر اساس آمارهای بیکر هیوز، تعداد دکل‌های نفتی آمریکا در هفته گذشته 2 دکل کم شده و به 590 دکل فعال رسیده است که کمترین تعداد از ماه ژوئن به شمار می رود.

از طرفی، گزارش شده است که آمریکا به صورت خصوصی از برخی از تاجران کالاهای اساسی خواسته است تا نگرانی‌های خود در مورد حمل و نقل نفت روسیه با محدودیت قیمتی را کنار بگذارند تا عرضه نفت روسیه تقویت شود که این امر نشان می‌دهد ممکن است نفت روسیه بیشتر به بازار سرازیر شود.

سرمایه گذاران به دقت کاهش صادرات روسیه را زیر نظر دارند؛ مسکو تصمیم گرفته تا تولید نفت خود را در ماه مارس 500 هزار بشکه در روز کاهش دهد. روسیه قصد دارد صادرات نفت و حمل و نقل آن از بنادر غربی خود، روزانه 10 درصد در ماه مارس کاهش دهد.

در عین حال، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در روز پنج‌شنبه، بودجه ای را پیشنهاد کرد که بر اساس آن میلیاردها دلار یارانه از صنعت نفت و گاز را حذف کرده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

چین

روسیه

نفت دلار آمربکا این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
کاهش 3 درصدی قیمت نفت در هفته گذشته 2
کاهش 3 درصدی قیمت نفت در هفته گذشته 3