کاهش 50 درصدی دانشآموزان رشته ریاضی فیزیک
معاون وزیر آموزشوپرورش گفت: از ابتدای مهرماه 16 میلیون دانشآموز در کلاسهای درس حاضر میشوند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، محمدمهدی کاظمی با اشاره به بازگشایی مدارس از ابتدای مهرماه گفت: بازگشایی ملی مدارس را بهعنوان ابر برنامه آموزشوپرورش در پیش داریم که یکی از سنگینترین برنامههای کشور در قالب سازماندهی و آمادهسازی فضای آموزشی کشور برای حضور 16 میلیون دانشآموز،900 هزار معلم در110 هزار واحد آموزشی کشور محسوب میشود.
معاون آموزش متوسطه با اشاره به ظرفیتهای بالای هنرستانها در درآمدزایی اظهار کرد: در هنرستانها ظرفیت زیادی برای درآمدزایی است و قانون هم آن را حمایت میکند، لذا این گلایه را میتوانم داشته باشم که چرا آموزش همراه با تولید چرا محقق نمیشود درحالیکه این درآمدزایی هم ارتقای کیفیت آموزش را در پی دارد و هم منجر به تعمیق یادگیری و تجهیز علمی بیشتر هنرجویان میشود.
معاون آموزش متوسطه ادامه داد: از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در مدارس بهویژه هنرستان استفاده کنید، راهاندازی مراکز رشد در هنرستانها فرصت مناسبی برای ورود شرکتهای دانشبنیان است تا ضمن حضور فعال در هنرستان و مبحث آموزش، فضایی را برای آموزش مبتنی بر دانش در هنرستانها پیاده کنند.
وی تأکید کرد: این مقوله در هنرستانهای کشاورزی با توجه به نگاه ویژه مقام معظم رهبری بیشتر حائز اهمیت است به همین منظور طرح شهید باقری به دلیل نگاه استراتژیک و نگاه علمی به هنرستانهای کشاورزی اجرا خواهد شد و امیدواریم با ورود شرکتهای دانشبنیان به مقوله آموزش در این هنرستانها شاهد ارتقای کیفیت آموزش و بهرهوری در این هنرستانها باشیم و مسیر توسعه و رونق علمی آنها را فراهم کنیم، هماکنون از 7 هزار500 هکتار زمین در سطح هنرستانهای کشاورزی تنها 4 هزار هکتار فعال هستند و برای فعالسازی بقیه و افزایش بهره وری زمینهای فعال باید وارد عمل شویم.
کاظمی با اشاره به فعالسازی هنرستانهای جوار کارخانه افزود: احداث این هنرستانها، فرصت مناسبی است تا کارخانهها صنعتی با ورود به حوزه آموزش ضمن تأمین و تربیت نیروی انسانی موردنیاز و متخصص خود از میان دانش آموزان بومی منطقه منجر به ارتقا کیفیت آموزش و افزایش فعالیت و بهرهوری هنرستانها در راستای عمل به مسئولیت اجتماعیشان در قبال آموزشوپرورش شوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر5 شهرک صنعتی فعال در سطح کشور در استانهای یزد، اصفهان، خراسان رضوی و البرز داریم که آموزش در جوار کارخانه را در پیشگرفتهاند و در ابتدای مهرماه شاهد شروع به فعالیت40 هنرستان در جوار کارخانه در اصفهان، هرمزگان، سیستان و یزد خواهیم بود. قطعاً استان مرکزی با این ظرفیت اقتصادی و صنعتی که دارد میتواند در این مسر حرکت کند، رشتههای صنایع شیمیایی خاص پتروشیمیهاست، رشته جوش و صنایع فلزی خاص پتروشیمیها و ماشینسازی است. قبلاً در این رشتهها با پتروشیمی تفاهمنامه منعقد کرده بودیم ولی مدتی متوقف شده بود، اما پیگیریهایی انجام شده است تا تفاهمنامهای با معاونت وزیر و رئیس پتروشیمیهای کشور منعقد شد.
کاظمی خاطرنشان کرد: در زمینه توسعه رشته ریاضی و فیزیک؛ بهعنوان یک ضرورت و مطالبه در کشور باید عمل کنیم چراکه باید دانشمندانی توانمند در حوزه علوم پایه تربیت کنیم اما با رویکردهایی که درگذشته داشتیم تعداد دانش آموزان این رشته به نصف رسیده است و در راستای منویات مقام معظم رهبری سعی میکنیم که بتوانیم افزایش سهم در این بخش داشته باشیم.
بیشتر بخوانید:
کم طرفدارترین رشته بین دانشآموزان کدام است؟
4747
کد خبر 1670298