کاهش 52 درصدی خروج پول حقیقی از بورس در روز جاری
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس در حالی اولین روز کاری خود در خردادماه را پشت سر گذاشت که شاخص کل روند نزولی خود را پایان داد و با رشد اندکی که داشت، امیدها برای بازگشت به مقاومت پیشِ رو را افزایش داد. این مساله در حالی رخ داد که روز شنبه همه شاخصهای بازار سهام نزول کردند.
کاهش خروج پول حقیقی و افت قیمت اغلب نمادها خصوصا گروههای کامودیتی محور فضای بازار را منفی کرده است. اما رشد نمادهای پالایشی سبب شده است، بازار سهام روند مثبتی به خود بگیرد. البته نباید از نقش سهم های کوچک بازار در رشد امروز بورس غافل شد.
این سهم ها به دلیل نیاز کمی که به پول جهت رشد دارند، همیشه مورد توجه سهامداران خرد و حقیقی بوده اند. البته حقوقی ها نیز از سهام بزرگ و شاخص ساز حمایت کرده و مانع از افت قیمت این سهام می شوند.
* ریسک جدید بازار سرمایه
احمد مومنی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره رفت و برگشت های بورس به کانال 1.6 میلیون واحدی گفت: مقاومت در این سطح بیش از آن که با واقعیتهای بازار تطابق داشته باشد، ریشه در ذهنیات و انتظارات معامله گران دارد.
وی ادامه داد: در هفته گذشت و هفته جاری یکی از ریسک های بازار، انتشار نیافتن گزارش های مالی شرکت ها بود. اغلب شرکت ها انتشار گزارش را به دقیقه 90 موکول کردهاند. انتشار تعداد زیادی گزارش در روزهای اخیر ریسک بازار در هفته اول خرداد ماه خواهد بود. گزارشاتی که با توجه به نزدیک شدن به موعد برگزاری مجامع بر روند بازار اثرگذار خواهد بود.
* رکورد شکنی قاروم با رشد قیمتی 19317500 درصدی
امروز نماد قاروم (شرکت قند ارومیه) بعد از 4 سال بازگشایی شد و بیشترین ورود پول حقیقی را داشت. قاروم با رشد قیمتی 19317500 درصدی بازگشایی شد که یک رکورد جالب توجه در بازار سرمایه محسوب می شود. این سهم در تاریخ 7 آذر سال 97 معامله شده و پس از آن بسته شده است.
* رشد اندک بورس در روز اول خرداد
در جریان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس با رشد 2 هزار و 454 واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و 582 هزار و 142 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 0.16 درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش هزار و 333 واحدی در سطح 441 هزار و 510 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 0.3 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 27 واحد بالا آمد و در سطح 21 هزار و 565 واحد قرار گرفت.
* افت ارزش کل معاملات و معاملات خرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام با کاهش 29 درصدی نسبت به روز شنبه به رقم 6 هزار و 869 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 176 میلیارد تومان بود که یک درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش 8 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 246 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس حدود 76 درصد بوده است.
* کاهش خروج پول حقیقی از بازار سهام
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای چهارمین روز منفی شد و البته کاهش 52 درصدی نسبت به روز قبل داشت. در پایان معاملات روز یکشنبه 212 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. گروه های فلزات اساسی و بانک ها و مؤسسات اعتباری بیشترین سهم را از خروج پول حقیقی داشتند. گروه های حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات و قند و شکر بیشترین ورود پول حقیقی را داشته اند.
در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه)، شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت و نمادهای قاروم (قند ارومیه)، مدیریت (سرمایه گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری) و افرا (افرانت) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
* رشد صف های خرید بازار سرمایه
در پایان معاملات امروز، ارزش صف های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 95 درصد کاهش یافت و 19 میلیارد تومان شد. تعداد نمادهای حاضر در صف فروش در پایان معاملات به 8 نماد کاهش یافت.
در پایان معاملات امروز، ارزش صف های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 35 درصد رشد کرد و در رقم 533 میلیارد تومان ایستاد. 46 نماد نیز در صف خرید باقی ماندند.
امروز نمادهای سآبیک (شرکت سیمان آبیک)، ددانا (شرکت داروسازی دانا) و آسیاتک (شرکت انتقال دادههای آسیاتک) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد افرا (شرکت افرا نت)، ثرود (سرمایه گذاری مسکن زاینده رود)، لسرما (سرما آفرین)، غشاذر (پگاه آذربایجان غربی) و تلیسه (دامداری نمونه تلیسه) تعلق داشت.
انتهای پیام /